ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το Grexit πέθανε - Τα 40 δισ. θα μείνουν μέσα στην Ελλάδα – η κυβέρνηση θα ξεχρεώσει ό,τι χρωστάει στους πολίτες (βίντεο)

Μοιραστείτε το στο facebook
«Σήμερα τελειώνει μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος, τελειώνουν οι πιέσεις, οι εκβιασμοί για έξοδο από το ευρώ. Η Ελλάδα κερδίζει την..
ευκαιρία να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη. Τα χρήματα της εκταμίευσης και οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν δικαίωση για την πολιτική των τριών κομμάτων που πίστεψαν στην αναγέννηση της Ελλάδας και όχι στην καταστροφή της. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και τους βουλευτές τους και τους βουλευτές της ΝΔ».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες με τον Γ. Στουρνάρα. Ο Α. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτέλεσματα του Eurogroup κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μετά την εκταμίευση της δόσης.
«Θα ξεχρεώσουμε σε λίγους μήνες όσα χρωστά το κράτος στους ιδιώτες», τόνισε ο κ. Σαμαράς θέλοντας να δείξει ότι η ρευστότητα στην αγορά θα επέλθει σιγά – σιγά.
«Είναι μία αφετηρία για την Ελλάδα, και είναι δικαίωση γιατί θα πάρουμε 52,5 δισ., πράγμα που δεν είχε τολμήσει κανείς να προβλέψει. Από αυτά, τα 40 δισ. θα μείνουν μέσα στη χώρα. Από τα υπόλοιπα τα 11 δισ. θα σβήσουν 20 δισ. χρέος. Όλα αυτά πέρα και πάνω από την χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όσα χρωστά το κράτος στους ιδιώτες. Θα αποκατασταθεί η ρευστότητα, ώστε να δοθούν δάνεια και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η αβεβαιότητα θα εξαφανιστεί και θα γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Κάποιοι δεν τα πίστευαν αυτά και νόμιζαν ότι θα μας πετάξουν έξω από την ΕΕ», είπε. Και κατέληξε: «Για πρώτη φορά αλλάζει το μείγμα οικονομικής πολιτικής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Είναι ημέρα ελπίδας η σημερινή, καθώς σηματοδοτεί ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Κερδίσαμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, θα κερδίσουμε την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στο εσωτερικό».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα ο οποίος είπε: «Με τη σημερινή απόφαση επιβραβεύεται μία προσπάθεια πολλών μηνών της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στήριξαν, ήταν περίοδος που δουλέψαμε πολύ μέρα και νύχτα. Από τα 34,3 δισ. της πρώτης δόσης, τα 16 δισ. θα πάνε για τις τράπεζες, τα 7 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλες του Δημοσίου και 11,3 δισ. για μείωση του δημοσίου χρέους”.
Συνολικά από τη ρύθμιση, είπε ο κ. Στουρνάρας, θα υπάρξει μείωση του χρέους κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε, δίνει επιπλέον χρηματοδότηση στην Ελλάδα από τα 109 δισ. του αρχικού δανείου.
«Με την εκταμίευση καλύψαμε την αναγκαία συνθήκη για την παραμονή στο ευρώ, η χώρα πρέπει να εκπληρώσει και την ικανή συνθήκη που είναι το φορολογικό νομοσχέδιο και οι διαρθρωτικές αλλάγες, η απελευθέρωση των αγορών, η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, οι ιδιωτικοποιήσεις. Όλα αυτά θα διώξουν μία κι έξω την αβεβαιότητα που τύλιγε τη χώρα. Η Ελλάδα πήρε μία μεγάλη ανάσα, κέρδισε χρόνο για να μεταστρέψει την τάση της οικονομίας, να μειώσει την ανεργία, να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Όσοι πόνταραν στη χρεοκοπία της Ελλάδας έχασαν χρήματα, όσοι πόνταραν στην επιτυχία της νιώθουν δικαιωμένοι» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου