ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

S&P: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα

Μοιραστείτε το στο facebook
Έχουμε ξαναπεί ότι ζούμε τη δικτατορία των οίκων αξιολόγησης οι οποίοι κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, δημιουργούν κλίμα και..
προκαλούν ταραχή στην παγκόσμια. Έτσι και σήμερα ο οίκος Standard & Poor΄s υποβάθμισε την Ελλάδα στην κατηγορία “Selective Default”, δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Όπως πάντως επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές, η υποβάθμιση θεωρείται από τους αναλυτές κίνηση ρουτίνας, καθώς, όπως εξηγούν, κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση σε SD.
“Είναι μια τεχνική κίνηση που δεν συνιστά απαραίτητα ένδειξη πραγματικής χρεοκοπίας”, εξηγεί ο Adrian Miller, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών της GMP Securities. “Μόλις ολοκληρωθεί η επαναγορά η S&P θα αλλάξει εκ νέου την αξιολόγησή της”.
Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει ακολουθήσει ξανά την ίδια τακτική στο παρελθόν: είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε SD το Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI).
Στη σημερινή υποβάθμιση η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα υποβαθμίστηκαν σε “selective default” από “CCC” προηγουμένως.
Βέβαια, θα μπορούσαν οι αξιολογητές να μην την κάνουν την υποβάθμιση σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη η επαναγορά ομολόγων και έχει κλείσει η συμφωνία των Βρυξελλών. Εκτός κι αν με την υποβάθμιση φοβηθούν τα funds και τους άλλους που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα και σπεύσουν να τα δώσουν.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου