ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Βραβείο Όσκαρ… παρωδίας στην ελληνική Βουλή

Μοιραστείτε το στο facebook


Η Ελλάδα έχασε μια χρυσή ευκαιρία για διάκριση. Θα μπορούσε, αν είχε προλάβει τις προθεσμίες, να πάρει φέτος το βραβείο… Όσκαρ για την παρωδία..
που παίχτηκε χθες στη Βουλή. Ούτε οι Μόντυ Πάιθονς θα μπορούσαν να σκαρφιστούν τόσο ξεκαρδιστικό σενάριο, ένα σενάριο που σίγουρα θα έκανε τους λίγους Έλληνες που είχαν καθίσει ως αργά στην τηλεόρασή τους, να ευθυμήσουν.
Πριν λίγες ημέρες είχαμε γράψει δύο άρθρα στο antinews που αφενός αναφέραμε ότι οι άνεργοι και οι φτωχοί ουδόλως ενδιαφέρονται για τις κάλπες, τις αψιμαχίες, τα κόλπα και τα τερτίπια στη Βουλή με αφορμή τη Λίστα Λαγκάρντ κι αφετέρου λέγαμε για τον αποπροσανατολισμό που ευνοεί τελικά όλα τα κόμματα.
Πολλοί από τους αναγνώστες μας «έπεσαν να μας φάνε» διότι υποστήριζαν ότι δε θέλουμε την κάθαρση και δε θέλουμε να μάθουμε ποια είναι η αλήθεια σχετικά με τη λίστα.
Τους απαντήσαμε ότι είμαστε από τους πρώτους που θέλουν να δουν κάποιους να πηγαίνουν φυλακή για ότι έχουν κάνει, ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία που ακολουθήθηκε υποστηρίζαμε ότι είναι και κακή και αποπροσανατολιστική.
Κι επιβεβαιωθήκαμε με τα όσα έγιναν στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ. Μια συνεδρίαση που έπρεπε να ολοκληρωθεί γύρω στις 6 και να γίνει η ψηφοφορία, που υποτίθεται είχαν συμφωνήσει τα κόμματα, τελικά κατέληξε να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.
Και να ήταν μόνο οι πολιτικές σκιαμαχίες και οι συγκρούσεις μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Τσίπρα, να το δεχτούμε. Να αντέξουμε τη στερούμενης σοβαρότητας αντιπαράθεσή τους και τα σαθρά επιχειρήματά τους.
Όμως, ότι έγινε με τη διαδικασία της ψηφοφορίας ξεπέρασε και τη φαντασία όλων μας. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για εικόνες ντροπής, αν πράγματι υπήρχε τσίπα, κύριε Τσίπρα.
Διότι, κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλε μπουρλότο στη διαδικασία η οποία διακόπηκε για πάνω από μία ώρα. Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δε συμφωνούσε στα ψηφοδέλτια και κάθε φορά έβρισκε και τρόπο να δημιουργήσει μπάχαλο και να μπλοκάρει τη διαδικασία. Από κοντά φυσικά, για να μη χάσει την προβολή και ο κ. Καμμένος αλλά και το ΚΚΕ.
Η πλάκα είναι ότι η διαδικασία κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα διότι έφτασε στη βουλή η συμπληρωματική δικογραφία του κ. Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ στην οποία περιλαμβάνονταν και οι απολογίες του κ. Διώτη και του κ. Καπελέρη.
Δεν είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο αυτό; Κι όμως, παρ’ ολίγο να αναβληθεί η διαδικασία διότι οι βουλευτές ψήφισαν χωρίς να έχουν δει το σύνολο της δικογραφίας. Μπάχαλο δηλαδή.
Φτάσαμε μετά τα μεσάνυχτα για να ξεκινήσει μια ψηφοφορία που θεωρητικά ήταν η κρισιμότερη των τελευταίων ετών.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά να συμφωνεί με τη χρήση των αρχικών ψηφοδελτίων τα οποία αρνούνταν.
Αυτή η κρισιμότατη ψηφοφορία δυναμιτίστηκε ουκ ολίγες φορές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που θαρρείς δεν ήθελε να γίνει. Για κάτι τόσο απλό, την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου, που ουσιαστικά ήθελαν όλοι, παίχθηκε το όμορφο αυτό θέατρο σκιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και όταν ξεκινούσε η διαδικασία και ο κ. Μεϊμαράκης έλεγε ότι αν βρεθεί ψηφοδέλτιο σε κάλπη διαφορετική από αυτή που έπρεπε να είναι θα κρινόταν άκυρο σύμφωνα με τον κανονισμό, από το ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ουρλιάζουν.
Ο δε κ. Μεϊμαράκης «τράβαγε τα μουστάκια του» με όσα είδαν και άκουσαν τα μάτια του.
Να ήταν μόνο η διαδικασία; Ακόμη και το επίπεδο των ομιλιών ήταν τόσο χαμηλό που θα μείνει στην ιστορία του κοινοβουλίου ως μια από τις μαύρες σελίδες.
Όλο αυτό φυσικά δεν το είδαν οι Έλληνες. Όπως είχαμε προβλέψει ουδόλως ενδιαφέρει τον μισθοσυντήρητο που δίνει αγώνα καθημερινό για τον επιούσιο, αν τα τετράγωνα στα ψηφοδέλτια θα ήταν όρθια ή οριζόντια, αν θα ήταν τρία ή τέσσερα, αν οι κάλπες θα ήταν δύο η επτά. Ούτε τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί μια μαραθώνια παρωδία που αποπροσανατολίζει και δεν προσφέρει απολύτως τίποτε.
Διότι ακόμη και η παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου, είμαστε σίγουροι ότι δε θα βγάλει τίποτε. Μακάρι να διαψευστούμε.
Τουλάχιστον, όσοι ήταν χθες στο κοινοβούλιο, θα έκαναν καινούργιο… συκώτι από τα γέλια. Για τους Έλληνες που βλέπουν το πολιτικό προσωπικό να είναι χαμηλότερο των περιστάσεων, δεν ξέρουμε.
Antinews.gr
Διαβάστε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου