ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έχετε αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού; Πληρώστε!

Ετήσια εισφορά 5%- 10% θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, επί της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) των οχημάτων..
αυτών και εφόσον η παλαιότητά τους δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια.

Το μέτρο αυτό θα επιβληθεί από το 2014 (για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν το 2013) και προβλέπεται σε διατάξεις που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Προβλέπεται επίσης η επιβολή εισφοράς 10% (επί της αντικειμενικής δαπάνης) για κατόχους, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμοπτέρων, εσωτερικών ή εξωτερικών πισίνων.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την εισφορά για τα ΙΧ αυτοκίνητα, θα υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά, ενώ για τα μεγαλύτερα ο συντελεστής αυξάνεται σε 10%. Απαλλάσσονται από την επιβολή της εισφοράς αυτής όσα αυτοκίνητα έχουν παλαιότητα μεγαλύτερη των 10 ετών ή είναι επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων.

Με άλλη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η επιβολή ειδικής ετήσιας εισφοράς 6% έως 10% για τέσσερα χρόνια επί του συναλλάγματος που εισάγουν στην Ελλάδα ναυτιλιακές εταιρείες. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και εμπορικά που εκτελούν εσωτερικούς πλόες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου