ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μιλάμε για τον ίδιο Τσίπρα ή για …συνωνυμία;

Μοιραστείτε το στο facebook
Από το Μάιο μέχρι σήμερα η στάση του κ. Τσίπρα και γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Μνημόνιο ήταν ότι θα πρέπει να καταργηθεί. Μάλιστα ο πρόεδρος της αξιωματικής..
αντιπολίτευσης έλεγε με στόμφο ότι «θα καταργήσουμε το Μνημόνιο με ένα και μόνο άρθρο».
Κάποια στιγμή μίλησε για αναθεώρηση, αλλά και πάλι επανήλθε στη σκληρή γλώσσα, κάθε φορά που το ακροατήριό του ήταν ελληνικό.
Σκληρός, είρων, ιδιαίτερα επιθετικός κατά των…Μνημονιακών, συμπαρέσυρε και άλλους βουλευτές του οι οποίοι έκαναν συνεχώς σφοδρή επίθεση κατά του Μνημονίου, κατά της Γερμανίας, των εγχώριων… υπηρετών τους κ.λπ.
Βέβαια, όταν έβγαινε καμιά βόλτα στο εξωτερικό άλλαζε τροπάριο. Πιο μαλακός, πιο διαλλακτικός, ένας άλλος Τσίπρας που μιλούσε μεν για αριστερή πρωτοβουλία αλά απέφευγε να είναι σκληρός και να επιτίθεται στους δανειστές.
Το ίδιο έκανε και στη Γερμανία όπου και βρίσκεται και θα συναντηθεί σήμερα με τον Β. Σόιμπλε. Ξέχασε τις καταγγελίες του Μνημονίου, άφησε στην Ελλάδα τις κορώνες για τους μνημονιακούς, τους ξεπουλημένους, τους γερμανοτσολιάδες.
Μίλησε για ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του Μνημονίου. «…Συνεπώς θα πρέπει με βάση αυτά τα δεδομένα και αυτά τα αποτελέσματα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα. Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους, και οι δύο πλευρές, θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού. Και το πρώτο βήμα για να καταλήξει κανείς κάπου είναι να συζητά», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.
Τι έγινε βρε παιδιά; Δε θα το καταγγείλετε το κακό μνημόνιο;
Από την άλλη ο… αντιμερκελιστής, αυτός που όπου πάει κι όπου στέκεται στην Ελλάδα βρίζει τη Μέρκελ και τη Γερμανία (το ίδιο και βουλευτές του φυσικά, όπως ο ανεκδιήγητος που έλεγε κουτσό τον Σόιμπλε), στο Βερολίνο μόνο που δεν προσκύνησε τη γερμανική κυβέρνηση
«Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο και της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιας χώρας που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.
«Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης καταρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής».
Όσο για τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε; Πιστεύει ότι θα τον… πείσει: «Κατά αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη».
Τι έγινε και άλλαξε ο… Αλεξιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Την απάντηση του την έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Είναι δύσκολο ακόμα και στον τελευταίο Έλληνα να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ Τσίπρα και την μετάλλαξη του κόμματός του σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και συνιστώσα εξωτερικού» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Deutsche Welle.
«Στη σημερινή του συνέντευξη του ο κ. Τσίπρας στην Deutsche Welle εκλιπαρεί για συνάντηση με την κα Μέρκελ. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν διαδήλωνε στο πεζοδρόμιο κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την ως ανεπιθύμητη;» συνεχίζει ο κ. Κεδίκογλου.
«Σήμερα δηλώνει ότι θέλει «να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ; Σήμερα ζητάει «συμφωνία με τη Γερμανία για να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα της Ελλάδας». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ή για απλή συνωνυμία με τον κ. Τσίπρα που δεσμευόταν στον Ελληνικό λαό, ότι θα καταργούσε με έναν μόνο νόμο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση;
Οι Έλληνες και γνώση έχουν καιδυστυχώς για τον κ. Τσίπρακαι μνήμη έχουν!» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου