ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κυβέρνηση: Επίταξη αν χρειαστεί και για τους εργαζόμενους στα λεωφορεία

Μοιραστείτε το στο facebook


«Μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να..
ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της». Αυτό τόνιζαν πριν από λίγο κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κι αυτή είναι η στάση που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και στην περίπτωση των εργαζόμενων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ καθώς και στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.
Το τελεσίγραφο είναι ξεκάθαρο και αφήνεται να διαρρεύσει ότι αν οι εργαζόμενοι κρατήσουν σκληρή στάση και προχωρήσουν σε νέες απεργίες, παρά τη δικαστική απόφαση, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία επίδοσης φύλλων επίταξης, όπως έγινε και στην περίπτωση του μετρό.
Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη: Ούτε βήμα πίσω, δεν υπάρχουν περιθώρια για εξαιρέσεις. Επομένως, το μέτωπο που δε λέει να κλείσει στις συγκοινωνίες δεν αποκλείεται να έχει τη Δευτέρα νέα επεισόδια, ειδικά αν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν κάνουν πίσω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό πριν από λίγο το αίτημα για να παγώσει η διαδικασία της επίταξης στο μετρό.
Πάντως, το απεργιακό μέτωπο επιχειρείται να «ανάψει» ακόμη περισσότερο κι από άλλες πλευρές. Δεν είναι μόνο οι αγρότες που από τη Δευτέρα το πρωί παρατάσσουν τα τρακτέρ στους δρόμους. Είναι και ο Ν. Φωτόπουλος που φαίνεται να πιέζει για κήρυξη πανελλαδικής γενικής απεργίας και ήδη ο ίδιος φέρεται να κατεβάζει διακόπτες την ερχόμενη Πέμπτη.
Τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κρίνει την απεργία τους παράνομη, προχώρησαν σε έκτακτες συνεδριάσεις προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) συνεχίζουν την απεργία, επισπεύδοντας πάντως τη Γενική τους Συνέλευση που επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, για αύριο Δευτέρα το πρωί. Επομένως, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της Συνέλευσης, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα σωματεία του μέσου, λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως τελικά και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να τραβήξουν «χειρόφρενο» και αύριο.
Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι και στα δύο μέσα είχαν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη.
Από την πλευρά της, η Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία έχει απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός απ’ ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο Δευτέρα στη Δικαιοσύνη.
Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, που έχουν εξαγγελθεί έως και για σήμερα Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου