ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Και ύστερα λέμε γιατί δεν έρχεται η ανάπτυξη…

Μοιραστείτε το στο facebook


Δεν περιμένουμε να πάρουμε απάντηση αλλά εμείς την ερώτηση θα την κάνουμε. Όπως ανακοινώθηκε, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ..
που γίνεται κάθε χρόνο στο Νταβός, τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. Ο κ. Σαμαράς λόγω φόρτου εργασίας, όπως ειπώθηκε, δε μπορεί να πάει στην Ελβετία.
Σε ένα από τα σημαντικότερα φόρουμ για την οικονομία και την ανάπτυξη που κάθε χρόνο περιμένουν όλες οι αντιπροσωπείες για να αναπτύξουν στα περισσότερα από τα 30 πάνελ, τις προοπτικές της οικονομίας τους, η Ελλάδα πώς αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από έναν υφυπουργό;
Και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον κ. Μηταράκη, ούτε φυσικά με τον πρωθυπουργό που έχει πολλά θέματα να λύσει στην Αθήνα.
Χάθηκαν, όμως, οι υπουργοί ώστε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα σε ανώτερο επίπεδο; Και γιατί χάνονται τέτοιες ευκαιρίες ώστε να δείξουμε στους ξένους και να τους πείσουμε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει;
Πώς είναι δυνατόν να μη μπορεί να αξιολογηθεί καλύτερα ένα σημαντικό φόρουμ όπως αυτό στο Νταβός; Και για να μην πείτε ότι είμαστε κακοί, σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το BBC για τους προσκεκλημένους και το πρόγραμμα.
«Η λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνει εξέχουσες προσωπικότητες που θα δώσουν τον τόνο στις συνομιλίες, τις διαλέξεις και τα μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες. Το Φόρουμ θα ανοίξει με ομιλία του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, και θα ακολουθήσουν ομιλίες του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, της Καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, και του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι. Θα βρίσκονται επίσης εκεί, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Γιμ Γιονγκ Κιμ, και η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Στη λίστα περιλαμβάνονται 50 Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, Μονάρχες και μέλη βασιλικών οικογενειών, 1.000 επιχειρηματίες και στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, καθώς και ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί». Κι επίσης:
«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ηγέτες που συμμετέχουν στο Φόρουμ του Νταβός είναι η σταθεροποίηση της εύθραυστης παγκόσμιας οικονομίας. Αναμένεται επίσης να ειπωθούν πολλά, για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά και να προταθούν λύσεις για τη μείωση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, που ρίχνει ακόμη βαριά τη σκιά του στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Ένα ακόμη ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει το Φόρουμ είναι οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Ειδικοί θα τονίσουν τη σημασία να βελτιωθούν οι διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, θα αναφέρουν ότι περισσότερα βρέφη πεθαίνουν κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ύφεσης απότι σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης, και επίσης ότι τα κορίτσια επηρεάζονται περισσότερο από τα αγόρια».
Και ύστερα λέμε γιατί δεν έρχεται η ανάπτυξη και γιατί οι ξένοι συνεχίζουν να μας γυρίζουν την πλάτη.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου