Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

«Περήφανος αρειανός» ο αναρχικός βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Δηλώνει αναρχικός και για αυτό ποτέ στα 32 του χρόνια δεν είχε ψηφίσει στις εκλογές. Την πρώτη φορά, όμως, που..
αποφάσισε να βάλει «νερό στο κρασί του» και να ρίξει την ψήφο του εξελέγη βουλευτής (!).
Απίστευτο και όμως αληθινό. Το κατάφερε ο Καστοριανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας με τις εμπρηστικές δηλώσεις του ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο, ότι οι καταλήψεις είναι «πολιτιστικά κέντρα» και ότι η βίλα Αμαλία και η βίλα Κάλλας «θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν».

Οι θέσεις του, οι οποίες έριξαν «λάδι στη φωτιά» της σφοδρής διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξέπληξαν τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν.

Και αυτό γιατί η πορεία του 32χρονου από τότε που ήταν πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου στο Βοτάνι Καστοριάς μέχρι την είσοδό του στη Βουλή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Οι φίλοι του τον θυμούνται κάθε Κυριακή στα «πέταλα» των γηπέδων.

Το «κοντέρ» του, όπως λέει, έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο δρόμο για να βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, τον Άρη. Ιδρωμένο οπαδικό μπλουζάκι με την επιγραφή του «Super 3», βραχνή φωνή από τα συνθήματα, αψιμαχίες με τους αντιπάλους και έξαλλοι πανηγυρισμοί όταν οι παίκτες με τα κίτρινα σκόραραν.

Πρόκειται για τον πρώτο φανατικό και οργανωμένο οπαδό που συνδύασε το γηπεδικό κασκόλ με το βουλευτικό κοστούμι, αντλώντας, όπως λέει ο ίδιος στον «Τύπο της Κυριακής», κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά μέσα από τις διαδικασίες λειτουργίας του συνδέσμου.

Στην πρώτη του κιόλας συνέντευξη ύστερα από την εκλογή του τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει περήφανος για το γεγονός ότι είναι μέλος του συνδέσμου «Super 3» με αριθμό μητρώου 691. «Εχω πάει σε αμέτρητες εκδρομές για να δω τον Αρη. Το Αθήνα- Θεσσαλονίκη το είχα κάνει Παγκράτι-Κολιάτσου το διάστημα που έμενα στην πρωτεύουσα. Πάντα πηγαίνω στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών», δηλώνει στον «ΤτΚ» ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Και συνεχίζει: «Το οπαδικό κομμάτι με βοήθησε ιδιαίτερα και στην πολιτική. Είναι κάτι το συλλογικό, ενώ αγωνίζεσαι με ανιδιοτέλεια ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα -βάζουμε από την τσέπη μας για να συντηρηθεί ο σύνδεσμος- για μία ιδέα. Οπως δηλαδή και στην πολιτική».

Η παρέα του από το γήπεδο τον βοήθησε, όπως δηλώνει, στην εκλογή του επειδή τον εκτιμούσε ως άτομο και όχι γιατί υποστηρίζει την ίδια ομάδα. Δεν τον ψήφισαν, όμως, όπως εξηγεί, μόνο αρειανοί, αλλά και εκατοντάδες άλλοι πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ και μέλη του Συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Καστοριά...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου