ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Λαό με θεσμική αντεπίθεση Σαμαρά

Μοιραστείτε το στο facebook
Οι εξελίξεις στην οικονομία εδώ και περίπου ένα μήνα βαίνουν σχετικά καλά. Και δεν εννοούμε ότι ξαφνικά ο κόσμος πλούτισε, η ανεργία μειώνεται και η..
Ελλάδα έγινε η Γη της Επαγγελίας. Ωστόσο, η αποφυγή του Grexit με το κόστος που όλοι πληρώνουμε, είναι ένα καλό σημάδι. Διαφορετική θα ήταν η εικόνα της χώρας αν είχε χρεοκοπήσει και αναγκαζόταν να βγει από το ευρώ, αυτό το ομολογούν όλοι πλέον, εκτός από τους… αναρχικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που μένει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά είναι να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης. Διότι μόνο αν πέσουν λεφτά στη χώρα θα μειωθούν οι συνέπειες των Μνημονίων και θα πάρει ανάσα ο πολίτης. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του την προσέλκυση επενδύσεων και φαίνεται ότι υπάρχουν αισιόδοξα σημάδια.
Άλλωστε, ακόμη κι αυτή η έκρηξη του τουρισμού που περιμένουμε το 2013 (αύξηση στις προκρατήσεις από 20% έως 40% δείχνουν τα στοιχεία) είναι σημάδι αισιοδοξίας.
Χωρίς να αφήνει λοιπόν η κυβέρνηση την οικονομία στην άκρη, επιχειρεί μια στροφή σε άλλα επίσης σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με θεσμική θωράκιση της χώρας. Δύο κατευθύνσεις έχει δώσει ο κ. Σαμαράς οι οποίες θα ξεδιπλωθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.
Η πρώτη είναι φυσικά αυτή που βλέπουμε να υλοποιείται τις τελευταίες ημέρες. Η επιχείρηση νόμος και τάξη. Στην κυβέρνηση φέρονται αποφασισμένοι να δείξουν ότι τα φαινόμενα των κουκουλοφόρων, των καταλήψεων και του γενικού μπάχαλου, κυρίως στους πανεπιστημιακούς χώρους, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η ανακατάληψη από την πλευρά του κράτους των κατειλημμένων κτιρίων δεν έγινε απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Αποτελεί επιλογή ώστε να αναδειχθεί ο σεβασμός πλέον στους θεσμούς όπως ιδιοκτησία, παιδεία, ασφάλεια του πολίτη, σεβασμός στην ελευθερία του άλλου. Τα πράγματα ήταν απλά: Ή θα συνεχιστεί το μεταπολιτευτικό χάος όπου κανένας δε θα μπορεί να αγγίξει τα αναρχοαριστερά γκρουπούσκουλα που νομίζουν ότι η χώρα είναι κτήμα τους ή θα εφαρμοστούν οι νόμοι.
Γι’ αυτό και στην κυβέρνηση έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο να πειστεί ο πολίτης ότι δε μπορούν να γίνουν πλέον αποδεκτά φαινόμενα ανομίας. Η επιχείρηση Ξένιος Ζευς, με τα αποτελέσματα έστω που έχει, η σύγκρουση με όσους ονειρεύονται νέα Δεκεμβριανά, η προσπάθεια που θα γίνει σύντομα για χτύπημα του καθημερινού εγκλήματος, είναι πρωτοβουλίες που θα συνεχιστούν.
Στην κυβέρνηση ωστόσο σκέφτονται να κινηθούν και σε άλλες κατευθύνσεις, όπως π.χ. μια γενική παρέμβαση στο χώρο της δικαιοσύνης ώστε να τηρούνται οι νόμοι και να δικάζονται όσοι τους παραβαίνουν. Να μην αποφυλακίζονται δηλαδή όσοι παράνομοι συλλαμβάνονται από την αστυνομία, είτε αυτοί είναι τρομοκράτες, είτε μπαχαλάκηδες, είτε ληστές του κοινού ποινικού δικαίου.
Η δεύτερη κατεύθυνση της θεσμικής θωράκισης είναι μια αντεπίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με όχημα τη συζήτηση που θα ανοίξει σύντομα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ένα βασικό στοίχημα του κ. Σαμαρά είναι η υλοποίηση ενός παλιότερου σχεδίου, αυτού της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό. Ο κόσμος να αποφασίζει δηλαδή ποιος θα είναι ο Πρόεδρός του ο οποίος μπορεί να έχει πιο ενισχυμένες αρμοδιότητες και να μην είναι απλά το… διακοσμητικό κάδρο της Δημοκρατίας, όπως το είχε καταντήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν του αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες.
Δεύτερη σημαντική κίνηση θα είναι να ανοίξει η κουβέντα για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ένας νόμος που αποδείχθηκε «έκτρωμα» και ίσως οδήγησε σε φαινόμενα μεγαλύτερης διαφθοράς και πολιτικών σκανδάλων. Είναι καιρός για μια γενικότερη αλλαγή σε θέματα όπως π.χ πότε παραγράφονται τα αδικήματα, γιατί μετά από δύο κοινοβουλευτικές περιόδους οι πολιτικοί «βγαίνουν λάδι» και άλλα τέτοια. Επίσης, Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και σε ότι αφορά τους πραγματικούς ελέγχους των πόθεν έσχες των πολιτικών και των άλλων κρατικών αξιωματούχων καθώς και προβλέψεις ακόμη και δήμευσης περιουσιών που δεν δικαιολογούνται, π.χ. ένας παράνομος και ξαφνικός πλουτισμός πολιτικών. Κι από τέτοιους έχουμε πάρα πολλούς πολιτικούς άνδρες που δεν είχαν ούτε παντελόνι να φορέσουν και τώρα κάνουν διακοπές στα σαλέ τους, έχουν τις σκαφάρες τους και τα πολυτελή σπίτια τους και διάγουν εξωφρενικά πλούσιο βίο χωρίς να γράφουν ούτε ένα ένσημο.
Η θεσμική αυτή αντεπίθεση του Αντ. Σαμαρά μπορεί να πάρει σάρκα και οστά παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες όπως π.χ. τι θα γίνει με την ΑΟΖ, πώς και πότε θα αλλάξει ο νόμος για την ιθαγένεια κ.λπ. Κι επειδή ασφαλώς μόνος του στην παρούσα φάση δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, θα χρειαστεί συμμάχους και ανοίγματα. Στη ΝΔ κρίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να μιλά κανείς πλέον για μονοκομματικές κυβερνήσεις κι ότι ο ελληνικός λαός δε δέχεται πλέον περιχαρακώσεις τύπου αριστερός, δεξιός, κεντρώος κ.λ.π. Γι’ αυτό και θα γίνουν περαιτέρω ανοίγματα σε χώρους οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν για τη σωτηρία της χώρας και τη χάραξη νέας πορείας. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο καθένας θα κάνει ότι θέλει και θα βάζει τους όρους που θέλει. Όμως, θα πρέπει να αναδειχθεί η διαφοροποίηση με τις δυνάμεις της πραγματικής συντήρησης και οπισθοδρόμησης που δυστυχώς αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί η Αριστερά του κ. Τσίπρα σε συνεργασία με τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου