ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Δε θα πανηγυρίσουμε κιόλας επειδή υπάρχει πλεόνασμα εξαιτίας της σκληρής λιτότητας

Μοιραστείτε το στο facebook
Κάθε φορά που βγαίνουν στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, συνήθως είναι για κακό και μας κάνει μαύρη την ημέρα..
Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια όλο για ελλείμματα ακούμε. Οπότε, όταν βγαίνει και κανένα καλό νέο, δεν είναι κακό να χαίρονται στην κυβέρνηση
Έτσι, το οικονομικό επιτελείο, και συγκεκριμένα από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα δόθηκαν τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου.
Τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο – χωρίς τις δαπάνες για τόκους – της Γενικής Κυβέρνησης, σε μη ενοποιημένη βάση, εμφανίζουν ένα πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ το ενδεκάμηνο του 2012, έναντι ελλείμματος 3,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το αποτέλεσμα του ενδεκάμηνου παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το δεκάμηνο του 2012, με τις ληξιπρόθεσμες, μάλιστα, υποχρεώσεις να έχουν μειωθεί κατά 119 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο.
Και όπως λέει το υπουργείο επιχαίροντας: «Αυτές οι θετικές εξελίξεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας αποδίδει καρπούς, ενώ διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας με στόχο η χώρα να μεταπηδήσει από τον κύκλο των ελλειμμάτων στο κύκλο της βιώσιμης ανάπτυξης, με στέρεες βάσεις».
Όπως προείπαμε, δεν είναι κακό να χαίρεσαι όταν επιτέλους έχεις πλεόνασμα που δείχνει ότι ι θυσίες δεν πάνε χαμένες.
Ωστόσο, και λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει. Η δημοσιονομική προσαρμογή που λέει το υπουργείο δεν είναι τίποτε άλλο παρά σκληρή λιτότητα. Φτώχεια, επιστροφή της Ελλάδας 70 χρόνια πίσω, απίστευτες περικοπές επί δικαίων και αδίκων.
Άλλο το νοικοκύρεμα κι άλλο να κόβεις τη σύνταξη των 360 ευρώ.
Μιλά ο υπουργός για πειθαρχία και προσαρμογή αλλά πίσω από τις λέξεις κρύβεται ένα απίστευτο χάος στην κοινωνία. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών που φέρνουν έσοδα αλλά μέτρων που πλήττουν βάναυσα τους φτωχούς και τους μεσαίους.
Δε θα στήσουμε λοιπόν χαρές και πανηγύρια επειδή υπάρχει πλεόνασμα εξαιτίας της σκληρής λιτότητας. Να πούμε μπράβο στο οικονομικό επιτελείο γιατί καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή ή γιατί έπιασε το «μαύρο» χρήμα στην Ελλάδα, τότε να το κάνουμε με χαρά. Ας πιάσει το 1 εκατ. επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ αν και το εισέπραξαν από όλους εμάς, ο κ. Σταϊκούρας και τότε να του στήσουμε και άγαλμα.
Τα πλεονάσματα δημιουργούνται μέσα σε νοικοκυρεμένες οικονομίες οι οποίες όμως, δεν κόβουν το ψωμί των πολλών κι αφήνουν το παντεσπάνι των ολίγων.
Όταν λοιπόν θα υπάρξουν στοιχεία που θα δείχνουν ότι τα πλεονάσματα δημιουργούνται μετά από μια δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, τότε να ξαναμιλήσουμε. Διότι τι να τα κάνεις τα πλεονάσματα αν ο πολίτης έχει καταστραφεί ή έχει πεθάνει;
Και θα το αντιληφθούν σύντομα όλοι ότι οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν και πάλι στην Ελλάδα, αλλά ο κόσμος δυστυχεί.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου