ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το μεγάλο σκάνδαλο με τις πληρωμένες «απεργίες» στις συγκοινωνίες

Μοιραστείτε το στο facebook


Ένα απίστευτο σκηνικό και μια μεγάλη απάτη, φαίνεται ότι έχει στηθεί γύρω από τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι..
έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν απεργίες αφού βλέπουν ότι οι μισθοί τους έχουν συρρικνωθεί. Αλλά όταν λέμε απεργία, εννοούμε απεργία κατά την οποία δεν θα πληρώνονται.
Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την «απεργία» των εργαζόμενων είναι συγκλονιστικά. Όπως είπε ο υπουργός μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης, την πρώτη ημέρα της απεργίας στις 17/1 στο Μετρό απήργησε το 33% των εργαζομένων. Στις 18 Ιανουαρίου απεργούσε το 48% των εργαζομένων στο Μετρό, το 44% στον ΗΣΑΠ και μόλις 3,94% Τράμ, ενώ στις 19/1 απεργούσε στο Μετρό το 16% και χθες μόλις 14%.
Υπάρχουν όμως και ακόμη πιο ενδιαφέροντα στοιχεία: Στις 17 Ιανουαρίου που έκανε 24ωρη απεργία το μετρό, κανονικά θα έπρεπε να απεργήσουν και οι 1.300 εργαζόμενοι, άντε το πολύ να δούλευαν 80 άτομα που είναι προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους 1.300 εργαζόμενους, απήργησαν 430, υπήρχε πράγματι προσωπικό ασφαλείας 80 ατόμων και οι υπόλοιποι 790 έγραψαν ρεπό και άδειες την ημέρα της απεργίας, επομένως πληρώθηκαν κανονικά.
Στις 18 Ιανουαρίου πάλι απεργία 24 ώρες στο μετρό. Από τους 1.300, έκαναν απεργία 630, 80 προσωπικό ασφαλείας και οι υπόλοιποι 590 έβαλαν άδειες και ρεπό.
Στον ΗΣΑΠ από 715 εργαζόμενους, απήργησαν 317, 253 έβαλαν άδειες, ρεπό ή δήλωσαν ασθένεια και φυσικά πληρώθηκαν κανονικά.
Ακόμη πιο εντυπωσιακό στο τραμ στις 18 του μήνα. Από τους 507 εργαζόμενους έκαναν απεργία μόλις… 20 ενώ 467 έβαλαν άδειες, ρεπό ή δήλωσαν ασθενείς.
Συνολικά εκείνη την ημέρα από τους 2.522 εργαζόμενους σε όλα τα μέσα, έκαναν απεργία οι 967 ενώ 1.310 δήλωσαν άρρωστοι ή έγραψαν ρεπό και άδειες. Επομένως ο μισθός έτρεχε κανονικά αλλά κατά τα λοιπά έκαναν απεργία.
Υπάρχει βέβαια και άλλο κόλπο στο μετρό. Έχουν τρία σωματεία, απεργεί το ένα και κυκλικά τα υπόλοιπα, αλλά τα δύο που δεν δηλώνουν απεργία πληρώνονται κανονικά, αν και το μετρό είναι ακινητοποιημένο.
Βεβαίως, οι εργαζόμενοι μιλούν για κατασυκοφάντηση του αγώνα τους: «Αυτά που ισχυρίζεται η διοίκηση ότι απεργούμε και πληρωνόμαστε δεν ισχύουν. Εμείς είμαστε το επιχειρησιακό σωματείο, το πιο μεγάλο στα μέσα σταθερής τροχιάς, όσοι απεργούμε βάζουμε απεργία. Αν υπάρχει ένα σωματείο το οποίο έχει 40 άτομα και δεν απεργεί, φυσικά θα πάρει το μεροκάματο, όλοι οι υπόλοιποι όμως απεργούμε».
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην Ελλάδα και δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Χρόνια τώρα κάποιοι στο δημόσιο έκαναν απεργία με γεμάτες τσέπες.

Antinews.gr

1 σχόλιο: