ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Μοιραστείτε το στο facebook




Γράφει ο εκπαιδευτικός Βασίλης Αποστόλου

Μια όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε για τρίτη χρονιά  ο..
δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης με συνδιοργανωτή την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Αθανασίου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης με τίτλο “3η συνάντηση χορωδιών”.

Χορωδίες: Συμμετείχαν  οι χορωδίες του Ιστορικού – Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης “Ο Διγενής Ακρίτας” με τα χορωδιακά τραγούδια: Ακρίτας, Έτερον και λυγερή, Της τρίχας το γεφύρι με μαέστρο το Στιβαστή Αλέξανδρο, του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού  “Ο ΠΙΕΡΙΟΣ ” που ερμήνευσαν τα τραγούδια Νανούρισμα (Χαίνηδες), Αλεξάνδρεια (Ευανθία Ρεμπούτσικα), Φωτιά στα σύνορα της γης, Στιγμές (Νίκος Παπάζογλου), Αγρίμια κι αγριμάκια μου (παραδοσιακό Ν.Ξυλούρης), Ποντικός (Χαίνηδες), με μαέστρο την Παπά Αλεξάνδρα, του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων “ τα Κάστρα ”, με ερμηνεία των τραγουδιών Χρυσοπράσινο φύλλο, Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Σβήσε το φως να κοιμηθούμε, Έσβησε το όνειρο, Λαλούν τ’ αηδόνια με μαέστρο το Δασκαλόπουλο Δημήτριο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου “Ιωακείμ Λιούλιας”, με παρουσίαση των τραγουδιών Μάνα μου η Ελλάς, Και ν΄αδελφέ μου, Τα τζιτζίκια, Ο έρωτας, Θεσσαλονίκη και του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγ. Αθανασίου με τα τραγούδια Καλώς ανταμωθήκαμε, Στη Δύση, Όλα τα’ άρμενα αρμενίζουν, Μάναμ΄ ήρθε η Άνοιξη, Τα νιάτα, Κάτω στον κάμπο τον πλατύ με μαέστρο το Βαγγέλη Βέτα και μουσικούς το Βασίλη Βασιλειάδη και Σάκη Γάτα. Όλες οι χορωδίες απέδωσαν άριστα τα προγράμματά τους και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό. 

    Χαιρετισμοί: Χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης, ο  αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Ε Κοζάνης κ.Παπαϊορδανίδης Γιάννης, ο δήμαρχος Βελβεντού-Σερβίων Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού πολιτισμού του Δήμου η. Χάρης Γελαδάρης. Παρέστησαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Νίκος Βλάχος (για περιοχές Ελίμειας,Αιανής) και Γιώργος Κάτανας (δημοτική αστυνομία). Την εκδήλωση παρουσίασε η Γραμματέας του συλλόγου κ.Γιώτα Μανταλά.

Στους χαιρετισμούς τονίσθηκε  ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής, οι δραστηριότητες του συλλόγου δίνουν τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την παράδοση, να ακουστεί η καλή μουσική, το έντεχνο χορωδιακό τραγούδι, η συμβολή στην πολιτιστική. Όλοι επαίνεσαν τη συμβολή του συλλόγου στην πολιτιστική αναβάθμιση και πρόοδο της γειτονιάς, τις πλούσιες και ποικίλες δραστηριότητες όπως τη λειτουργία χορευτικών τμημάτων, σχολή γονέων, ομάδα σκάκι, ζωγραφική, συνολικά τριάντα τμήματα για αυτό η προσπάθεια του συλλόγου να διατηρεί την παράδοση, να την μεταλαμπαδεύει στους νέους της περιοχής,  πρέπει να εκτιμηθεί και να τύχει βοήθειας από τους θεσμικούς παράγοντες. Ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου τίμησε τις χορωδίες με αναμνηστικό δίπλωμα και ανθοδέσμες. Ακολούθησε δεξίωση των συμμετεχόντων στο στέκι του συλλόγου που βρίσκεται στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου.


Σχετικά video στην ιστοσελίδα basileiosapostolou.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου