ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, πριν οι τρομοκράτες με τις βόμβες

Μοιραστείτε το στο facebook


Το έχουμε ξαναγράψει σε ανύποπτο χρόνο για την ανασφάλεια λόγω της εγκληματικότητας. Γράφαμε τότε πως με άδειες τσέπες..
μπορεί κάποιος να ζήσει, αλλά με το πιστόλι στον κρόταφο και με τους εγκληματίες να αλωνίζουν δε γίνεται.
Πολλώ δε μάλλον που η νέα γενιά τρομοκρατίας δεν είναι απλοί εγκληματίες. Η βόμβα στο Mall απέδειξε ότι είναι τυφλή βία και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα. Κι αν η πρώτη γενιά τρομοκρατίας υποτίθεται ότι δολοφονούσε επιχειρηματίες, πολιτικούς, διαπλεκόμενους κ.λπ. και υποτίθεται ότι είχε μια ιδεολογική νομιμοποίηση, οι σημερινοί τρομοκράτες είναι σκέτοι δολοφόνοι. Όχι πως και οι προηγούμενοι δεν ήταν, μόλις αποκαλύφθηκαν είδαμε ποιοι άθλιοι τρομοκρατούσαν την κοινωνία σχεδόν 30 χρόνια.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας είναι νούμερο ένα πρόβλημα, ίσως ακόμη μεγαλύτερο κι από την οικονομική κρίση. Διότι τι να πει κανείς σε κάποιον που θα χάσει χωρίς λόγο το παιδί του από μια βόμβα ενός παράλογου κουκουλοφόρου τρομοκράτη;
Επομένως η αντιμετώπιση του νέου τρομοκύματος πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Διότι μπορεί να τη «γλιτώσει» από την κρίση δε θα τη γλιτώσει από ένα τυφλό χτύπημα τρομοκρατών.
Πρέπει, λοιπόν, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά κύριο λόγο να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την υπόθεση. Αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν μέχρι στιγμής. Η απόφαση του κ. Δένδια να συγκρουστεί με τους δικαστές για το ποιοι αποφυλακίστηκαν και ποιοι φταίνε γι’ αυτό λειτουργεί άκρως αποπροσανατολιστικά. Όπως γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, δεν είναι δυνατόν να έχει πάρει φωτιά η Ελλάδα και να βλέπουμε την πολιτική και τη δικαστική εξουσία να τσακώνονται. Ασφαλώς και φταίνε κάποιοι δικαστές για την αποφυλάκιση αποδεδειγμένα τρομοκρατών, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Γιατί άνοιξε ξαφνικά το θέμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης; Μήπως για να καλυφθούν και οι πολιτικές αλλά και οι επιχειρησιακές ανεπάρκειες που υπάρχουν; Διότι δε μπορεί να φταίνε οι δικαστές που ξαναστήθηκε μια νέα γενιά τρομοκρατίας κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και φυσικά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Πρέπει να φταίνε και κάποιοι άλλοι που πρέπει και να λογοδοτήσουν γι’ αυτό. Αν δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, ας πάνε σπίτι τους.
Από την άλλη, ο κ. Δένδιας είπε στην Καθημερινή ότι ήξεραν από το Νοέμβριο για χτύπημα τρομοκρατών. Χα χα χααα. Αν παραβλέψουμε ότι όλη η Ελλάδα το περίμενε κ. υπουργέ, το ερώτημα είναι άλλο: Ήξεραν πράγματι ή μήπως έτσι ο κ. Δένδιας επιχειρεί να καλύψει την επιχειρησιακή ανικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών;
Χθες στην «Ανατροπή» του κ. Πρετεντέρη έγινε χαμός. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ουσιαστικά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υπόθαλψη» τρομοκρατίας. Πολύ βαρείς χαρακτηρισμοί . Διότι άλλο είναι να λες ότι χαϊδεύουν τους μπαχαλάκηδες κι άλλο τους τρομοκράτες με τις βόμβες. Πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο πάνελ ζήτησε την παραίτηση του κ. Δένδια και σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
Και το ερώτημα που θέτουν εκατομμύρια Έλληνες που φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο μήπως σκάσει δίπλα τους κάποια βόμβα είναι ένα: Μ’ αυτούς τους πολιτικούς και μ’ αυτές τις κοκορομαχίες θα αντιμετωπιστεί η βία;
Ο ένας υπουργός ρίχνει τη μπάλα στους δικαστές, στην αξιωματική αντιπολίτευση, στο… γείτονα. Ο άλλος βουλευτής θίγεται και φεύγει αντί να μείνει και να δημιουργηθεί μια ενιαία πρόταση κατά της τρομοκρατίας.
Κι όσο θα επικρατεί διχασμός στη χώρα, όσο θα συζητάμε για το ποιοι φταίνε και ποιοι όχι, οι τρομοκράτες θα αλωνίζουν. Αντί ο κ. Δένδιας να προκαλεί διχασμούς και αντιπαραθέσεις καλό είναι να βάλει φωτιά στους πισινούς ορισμένων εφησυχασμένων αστυνομικών και … πρακτόρων.
Κι αντί η αντιπολίτευση να το παίζει θιγμένη και υπεράνω καλό είναι να καλλιεργήσει εντός του κόμματός της μια κουλτούρα καταδίκης κάθε μορφής βίας. Από τη μικρότερη, όπως το πέταγμα μια πέτρας ή το χαστούκι και το γιαούρτι σε έναν πολιτικό μέχρι τη βόμβα στο mall.
Ας υπάρξει επιτέλους λίγη σοβαρότητα απ’ όλους διότι θα τους πάρουν με τις πέτρες οι πολίτες, πριν τους πάρουν με τις βόμβες οι τρομοκράτες.

Αntinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου