ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Στην Ελλάδα εισήχθησαν 74.300 κιλά κρέατος αλόγου, γαϊδουριού και μουλαριού!

Μοιραστείτε το στο facebook


Μπαίνει πελάτης σε κυριλέ εστιατόριο των βορείων προαστίων! Βρίσκει μια ωραία θέση και ο σερβιτόρος έρχεται για παραγγελία:..
«Καλησπέρα σας, τι θα πάρετε;», ρωτάει. Και ο πελάτης απαντά: «Θα ήθελα μια καλοψημένη μπριζόλα... γκανιάν!!!».
Για όσους δεν γνωρίζουν από ιππόδρομο, «γκανιάν», «φορκάστ», «δίδυμο» είναι όροι του ιπποδρομιακού στοιχήματος για να βρίσκουν τους συνδυασμούς οι αλογομούρηδες και να πηγαίνουν -στις πιο πολλές περιπτώσεις- στον κουβά!
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το νέο διατροφικό σκάνδαλο στη χώρα μας πέρασε στα ψιλά. Ελάχιστα ήταν τα Μέσα Ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με το γεγονός ότι εταιρεία τροφίμων μέσα στα πακέτα που απέξω χαρακτήριζαν ως «λαζάνια» σέρβιραν τον Ντορή και τη Μαύρη Καλλονή!
Ερώτημα: Εσύ ελληνικέ λαέ τσίμπησες καθόλου από το μπούτι της Μαύρης Καλλονής; Άγνωστο. Ο ΕΦΕΤ κάνει έρευνες σε συγκεκριμένα δείγματα από σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στην Ελλάδα και που -ω ναι- είχαν προμηθευτεί από τις συγκεκριμένες εταιρείες της Ρουμανίας τα γνωστά σκευάσματα που τα ονόμαζαν «λαζάνια με κιμά», ενώ ήταν λαζάνια με «δίδυμο» τον Ντορή και τη Μαύρη Καλλονή!
Πέρα όμως από τα αστεία, το θέμα είναι σοβαρό και εμείς εδώ από τη «News» έχουμε στείλει e-mail σε διάφορα σούπερ μάρκετ προκειμένου να μας απαντήσουν αν είχαν προμηθευτεί τα λαζάνια εκ Ρουμανίας και αν πράγματι τα είχαν, πότε ακριβώς τα απέσυραν.
Τώρα θα μου πείτε εσείς, πώς αυτό το θέμα δεν παίζει πρώτο στα δελτία ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Ξέρετε τι budget διαφημιστικό έχουν τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα; Πέντε εκατομμύρια ευρώ ο καθένας τους. Συμφέρει κάποιο Μέσο στη σημερινή εποχή να παίξει κορόνα γράμματα το μπατζετάκι του; Γι' αυτό το θεματάκι παίζει γενικώς και αορίστως, ότι, δηλαδή, κάπου υπήρχαν αυτά τα σκευάσματα, κάτι έρευνες έκαναν οι Εγγλέζοι, κάτι αποσύρανε στην Αγγλία, ε, εδώ στην Ελλάδα δεν είχαμε και ιδιαίτερα θέματα. Αμ δε. Τον χωνέψαμε τον Ντορή μας και ήπιαμε και μια κόκα κόλα από πάνω για να κατέβει, γιατί ως γνωστόν το κρέας του αλόγου είναι και ξινό και δυσκολοχώνευτο.
Τώρα τι άλλο έχετε καταναλώσει εσείς που αγοράζετε κάτι απίθανες μάρκες κατεψυγμένων από κάτι απίθανα σούπερ μάρκετ που δεν έχουν απέξω ετικέτα, που δεν έχουν ημερομηνία κατανάλωσης, ημερομηνία παραγωγής κ.λπ., ψαχτείτε. Όπως λέγαμε, άλλωστε, και μικροί: «Η νεκροψία θα δείξει».
Πάντως, για εσωτερική πληροφόρηση, σας λέω ότι στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Λετονία, στην Ουκρανία και σε διάφορες άλλες χώρες ψιλοπαρακμιακές και ψιλομαφιόζικες έχει αρχίσει να παρατηρείται έλλειψη σε σκύλους, γάτες και γαϊδούρια... Στα γαϊδούρια μπορούμε κάλλιστα εδώ στην Ελλάδα να βγάλουμε πολλά λεφτά κάνοντας εξαγωγές... δίποδων γαϊδουριών, που τα έχουμε και σε αφθονία. Για να μην εξαφανιστεί το σπάνιο είδος των τετράποδων
Σύμφωνα πάντως με στατιστικά στοιχεία της Eurostat και συγκεκριμένα της βάσης δεδομένων εσωτερικού εμπορίου της υπηρεσίας περισσότεροι από 65.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών «κυκλοφόρησαν» στο εμπόριο από και προς χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012.
Στην Ελλάδα εισήχθησαν 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος!!!
Σύντομα θα παρουσιαστύν οι ακριβείς ποσότητες κρέατος ιπποειδών (αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού), ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που είχαν προορισμό την Ελληνική αγορά.

athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου