ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση από το ΕΚΑΒ στους μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Καρπερού

Μοιραστείτε το στο facebook


Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου του Λυκείου Καρπερού..
ενημέρωση από το ΕΚΑΒ Κοζάνης σε θέματα διάσωσης. Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας  που πραγματοποιείται στο Λύκειο Καρπερού για τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ με συντονιστή τον Γυμναστή του σχολείου μας κ.Τζιούφα Βασίλη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjx5mbBCjwlnH3Pl3o6aGY8UW4i8OiSsAiv-20ewxnX7HwkWL9kqWkJ__NnKemYztMVkLNvxS8ApJMr8gbYHlvYt16Zs3a1CseHP0wfPiJaunxNWkzTKU7D3kt3FlOM5SycrZR_Tuj6OLmD/s1600/2.jpg
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική καρδιακής αναζωογόνησης και στην  αντιμετώπιση τραυματικών περιστατικών -ατυχημάτων στο περιβάλλον του σχολείου. Επίσης τονίσθηκε ότι  ο σκοπός του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) είναι ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας και ιδιαίτερα ο τρόπος με το οποίο γίνεται η σωστή κλήση στο 166.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBtE_e0fbZxl5pMdf2iz3P-Pad55sVQp1rPfIPjPVPUhoA4JHh-7KKrFE-rdLk7iR4DUzmGp9QfJWdJ0QcuGJe_0aPX3Ct7r51QsclczaeclRUSDALUx4YlF5uzUEBuvMp9-_pjHK-qxh7/s1600/3.jpg
Η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών-τριων ήταν καθολική και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν την τεχνική ΚΑΡΠΑ στην εκπαιδευτική κούκλα. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε ότι η «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» είναι απολύτως απαραίτητη σήμερα όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Η ενημέρωση τελείωσε με τις ευχαριστίες του Δ/ντή του Λυκείου κ. Νασιόπουλου Αποστόλου προς το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα στους τρείς Γρεβενιώτες διασώστες, τον κ. Καραγιάννη Κώστα τον κ. Στεργιούλα Αχιλλέα και τον Αθανασίου Ιωάννη  για την  ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Star-Fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου