ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κυκλοφορείς με ανασφάλιστο ΙΧ; Δες τι θα πάθεις αν σε συλλάβουν!!




Αυστηρότατες ποινές για τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο οδηγούς οι οποίοι κυκλοφορούν με..
ανασφάλιστο όχημα, περιλαμβάνει νομοθετική διάταξη η οποία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και θα παραμείνει «ανοικτό» για δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα opengov.gr. Η νομοθετική διάταξη, περιγράφει αναλυτικά και τους ηλεκτρονικούς ελέγχους που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να εντοπίσει τα ανασφάλιστα ΙΧ. Δείτε ολόκληρη τη νομοθετική διάταξη.

Οι ποινές

Αν προκληθεί ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα, η αφαίρεση αδείας θα διαρκεί για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια. Αν εντοπιστεί ανασφάλιστο όχημα από τις αστυνομικές αρχές, η άδεια θα αφαιρείται για 10 ημέρες και δεν θα επιστρέφεται αν ο οδηγός δεν επιδείξει το σήμα ασφάλισης του οχήματός του.

Το χρηματικό πρόστιμο, εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος:

Φτιάχνει στα 1000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης
Ανέρχεται στα 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα και
Στα 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Το πρόστιμο, εισπράττεται με βάση τις διατάξεις του ΚΕΔΕ που σημαίνει ότι θα «φορτώνεται» στον ΑΦΜ του οδηγού και όποιος δεν το πληρώνει θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες που ισχύουν για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο

Όσοι από εσάς διαβάζετε αυτό το άρθρο και έχετε ανασφάλιστο αυτοκίνητο, καλό είναι να σπεύσετε να το ασφαλίσετε πριν ψηφιστεί ο νόμος. Προβλέπεται ότι με την ψήφιση του νόμου, θα γίνει ηλεκτρονικός εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων μέσα από διασταυρώσεις που θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η ΓΓΠΣ, θα στείλει επιστολές σε όσους εντοπίσει να μην έχουν ασφαλίσει το όχημά τους και θα τους καλεί να το πράξουν μέσα σε σφικτή ημερομηνία οκτώ ημερών. Αν δεν κάνουν, τότε θα υφίστανται τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος. Προσοχή όμως, από τη στιγμή που θα φτάσει η επιστολή, δεν θα αρκεί η πληρωμή μόνο του ασφάλιστρου αλλά και η έκδοση τέλους υπέρ του δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου