ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

“Μαύρο” και το 2013 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μοιραστείτε το στο facebook


Ένα σοβαρό «κουσούρι» για το οποίο η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα είναι οι υποσχέσεις. Για τα πάντα πολιτικοί, επιχειρηματίες και..
κάθε φορέας που έχει σχέση, μιλά και δίνει υποσχέσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λεγόμενη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χρόνια τώρα ακούμε ότι πρέπει να στηριχθούν όμως και πάλι είναι αυτές που πληρώνουν το «μάρμαρο» της κρίσης. Και μαζί μ’ αυτές πληρώνουν και χιλιάδες εργαζόμενοι που μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά.
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Marc AE που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε. Κι αν δεν αναστραφεί η πορεία που έχουμε πάρει τότε δε μας σώζουν ούτε δανεικά, ούτε μνημόνια.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, λοιπόν, οι μικρομεσαίες εκτιμούν ότι το 2013 ενδέχεται να βάλουν λουκέτο 170.000 από αυτές και να χαθούν 195.000 θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, οι επιχειρηματίες δήλωσαν ότι 6 στους 10 μείωσαν τις ώρες εργασίας και τους μισθούς και οι μισοί καθυστερούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.
Οι μικρομεσαίοι είναι απαισιόδοξοι καθώς το 33% «βλέπει» ανάκαμψη της αγοράς μετά το 2020 ενώ η ανασφάλεια χτυπάει κόκκινο με το 54,7% να δηλώνουν πως τα χρήματά τους είναι ασφαλή στο εξωτερικό ή αλλού και όχι στις τράπεζες. Όπως εκτιμάται, τα καθαρά «λουκέτα» των επιχειρήσεων το 2013 θα είναι 55.000 ενώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους η απώλειες θέσεων μισθωτής εργασίας θα πλησιάσουν τις 69.000. Ο ρυθμός της μείωσης των θέσεων εργασίας είναι 1 πρόσληψη προς 4 απολύσεις όταν στην έρευνα του περασμένου Ιουλίου ήταν 1 προς 7.
Η μερική απασχόληση και η καθυστέρηση της καταβολής μισθών γενικεύονται. 6 Στις 10 μικρομεσαίες μείωσαν το δεύτερο εξάμηνο του 2012 τις ώρες εργασίας και τους μισθούς. Επίσης το 47,7% μείωσε ώρες ή μέρες εργασίας όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 και το 2011 ήταν 30%. Οι επιχειρήσεις σε ποσοστό 33,8% καθυστερούν να πληρώσουν τους προμηθευτές, πάνω από 30% χρωστούν ενοίκια, δόσεις δανείων και λογαριασμούς ΔΕΚΟ ενώ το ποσοστό στον ΟΑΕΕ είναι 43%.
Αυξήθηκαν επίσης κατά 25% οι επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν κατ’ αρχάς ότι το 2013 θα είναι κατάμαυρο. Επίσης δείχνουν ότι η οικονομία θα διαλυθεί εφόσον οι μικρομεσαίες δεν στηριχθούν. Αρχικά με φορολογικά κίνητρα και αφετέρου με ενίσχυση των πολιτών ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση.
Αν, όμως, συνεχίσουμε τα ευχολόγια και τις υποσχέσεις για μελλοντική στήριξη τότε πάμε φουλ προς το γκρεμό. Τα πράγματα είναι απλά.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου