ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πώς να ψηλώσω; 7 χρήσιμες συμβουλές για να ψηλώσετε!



Θα θέλατε να ξέρατε ότι ακόμα και τώρα μπορείτε να πάρετε ύψος; Λοιπόν, εάν είστε ακόμα στην εφηβεία τότε μπορεί να γίνει...

Αλλά, τι γίνετε εάν είστε ενήλικος;
Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα 1-2 εκατοστά στο ύψος σας, αλλά πρέπει να ξέρετε κάποια σημαντικά πράγματα. Μετά από κάποια ηλικία δεν είναι δυνατόν να μεγαλώσουν τα κόκκαλά σου. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικές ασκήσεις για την σπονδυλική σας στήλη, η οποία στερεί επιπλέον ύψος.

1. Κοιμηθείτε καλά το βράδυ: κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα μας παράγει αυξητικές ορμόνες. Θα πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο κάθε βράδυ την ίδια ώρα.

2. Συμπεριλάβετε ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή σας: Μερικά παραδείγματα είναι: το γάλα, επειδή περιέχει ασβέστιο, τα αυγά και τα ψάρια, επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά επίσης και τα όσπρια.

3. Κόψτε τις τροφές που σταματούν την ανάπτυξή σας: αποφύγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη, τον καφέ, τους απλούς υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί και φυσικά το πρόχειρο φαγητό.

4. Αρχίστε να παίρνετε συμπληρώματα: συμπληρώματα που περιλαμβάνουν αμινοξύ γλυκίνη μπορεί να τονώσουν την κυκλοφορία της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH), ειδικά αν τα παίρνετε πριν από την άσκηση.

5. Να τρώτε μικρά γεύματα αντί για μεγάλα: η κατανάλωση μεηάλων γευμάτων προκαλεί την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ινσουλίνης, η οποία αναστέλλει την απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH).

6. Αλλάξτε τον τρόπο που ντύνεστε: αυτό δεν σημαίνει ότι θα ψηλώσετε, αλλά προκαλεί την ψευδαίσθηση του ύψους. Ξεκινήστε φορώντας ρούχα με κάθετες ρίγες που έχουν το ίδιο χρώμα. Επίσης, η σωστή στάση του σώματος, όταν κάθεστε και επίσης να έχετε το κεφάλι σας ψηλά και ίσια το κορμί.

7. Κάντε πολλές από τις εξής ασκήσεις: κολύμβηση,να κάνετε μονόζυγο και ασκήσεις σπριντ. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ψηλώσετε με ταχύτερους ρυθμούς, αλλά πρέπει πραγματικά να ενσωματώσετε αυτές τις ειδικές ασκήσεις στρέτσινγκ στην καθημερινή σας προπόνηση. Αυτές οι ασκήσεις θα κάνουν τα οστά σας πιό υγιή και πιό ισχυρά και θα σας βοηθήσουν να πάρετε μερικούς πόντους. 

Αniwthoi

25 σχόλια:

  1. γεια σας!ειμαι αγορι 14 χρονων και εχω υψος 1.74!ειμαι ενταξει για την ηλικια μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας είμαι παρά παρά παρά πολύ ταραγμένη ....είμαι 12 και είμαι 1,42 πρέπει να ψηλόσω κι άλλο τι καλύτερο μπορώ να κάνω σας παρακαλάω μήπως είναι σύμπτωμα νανισμου ?:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε.....δν είναι σίγουρα συμπτωμα νανισμού,αλλά..... να,σε μερικους ανθρώπους συμβαίνει το εξείς:είναι πολύ κοντοί μέχρη κάποια μεγάλη ηλικία,αλλά ψηλώνουν απότομα!!!Μπορει εσύ να είσαι 12 και 1,42 και να ξυπνήσεις αύριο(παραδειγμα)και να είσαι 1,50!!!!!

      Διαγραφή
  3. Γειά σας,είμαι κοπέλα 14 ετών ,είμαι 58 κιλά και έχω ύψος 1,60!Πρέπει να πάρω κάποιο ύψος για να μν φαίνονται τα κιλά ή να χάσω κιλά και να μείνω σταθερή στο ύψος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας ειμαι κοριτσι και ειμαι 14 χρονων και παω δευτερα γυμνασιου τωρα εδω και τρια χρονια δεν εχω παρει ουτε ποντο ειμαι 1.54 αλλα πρεπει να παω... εχω απογοητευτει...εσεις τι πιστευετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηστε μου σας παρακαλω .

      Διαγραφή
    2. Γεια σου!! Δεν ξερω αν θα δεις την απαντηση μου μιας και εχει περασει ενας χρονος...Ουτε εγω ειμαι ψηλη, ειμαι κανονικη 1.60...Τωρα στην ηλικια που εισαι ειναι λιγο δυσκολο, αν θες ομως να παρεις εστω και 1-2 ποντους θα πρεπει να γυμναζεσαι οπως να κανεις αλματακια,σε ενα στρωμα γυμναστικης να εισαι καθηστη να τεντωσεις τα ποδια σου και να ακουμπας τις ακρες των ποδιων κ.α...Αυτα βοηθανε παρα πολυ...Αν ομως η περιοδος σου ηρθε νωρις περιπου ηλικια 10-11 τοτε ειναι ακατορθοτο...Αλλα να αγαπας τον εαυτο σου γι αυτο που εισαι...Η ψηλες ειναι για να σου αλλαζουν τις λαμπες ενω η κοντες τα "ΦΩΤΑ" ;)

      Διαγραφή
  5. ειμαι 15 χρονων και εχω υψος 169

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι 15 χρονών και εχω ύψος 1,87 . Ενω ψήλωνα με ταχύτατο ρυθμό , ξαφνικά άρχισα απο εκεί που έπαιρνα 7-8 πόντους ανα έτος , στο να καταφέρνω πλεον μόλις 2-3 ποντους ανα χρόνο . Θέλω όμως να ψηλώσω κι άλλο . Εκτός απο τα παραπάνω , υπάρχει κάτι αλλο που μπορώ να κάνω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είσαι τι να πω κι εγώ που έχουμε ίδια ηλικία και είμαι 1.73

      Διαγραφή
  7. Εσυ εισαι μια χαρα..ρωτα κ μας π ειμαστε 13 1,65 με περιοδο το πολυ να παω 1,70 το πολυ...εισαι τελεια για την ηλικια σ..αγορι η κοριτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας ειμαι 16 ετων και ειμαι 1.80 λετε να ψηλωσω κιαλο ; απαντηστε μου σας παρακαλω ειμαι πολυ ανχομενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πως να ψηλώσω ; http://e-rotiseis.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Γεια εγώ τι να πω που ειμαι 10,5 και ειμαι1,45;Παω πέμπτη τάξη.Το προσπαθώ μπήκα στο άλμα εις ύψος και πήδηξα 1,10 καιμηκος 3,93.

      Διαγραφή
  11. Γεια εγώ τι να πω που ειμαι 10 χρονων καιειμαι1,45,είναι έλεος.Το προσπαθώ μπήκα στο άλμα εις ύψος και μήκος.Ύψος 1,20 και μήκος 3,93!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σας ειμαι 14 χρονων και εχω υψος 1,56...εχω σταματησει εδω και δυο χρονια να περνω ποντους...μηπως μπορειτς να μου πειτε τι θα μπορουσα να κανω για να ψηλωσω λιγο ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας ειμαι 15 χρονων ειμαι 1,85 ειναι καλα; και εχω ανοιγμα χεριων 1,92.θα παρω κιαλλο υψος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σας ειμαι 14 χρονων και 1.70 ειναι ενταξι για την ηλικια μου?Θελω να παω 1.75 θα ψηλωσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω ειμαι 13χρομων κ εχω υψοσ 1,50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά εγώ τι να πω που είμαι 1,50 και είμαι 10 χρονών με φτάνει και η φίλη μου που είναι μικρότερη και την περνάω 1 πόντο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή