ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ: Η κρίση μας κόβει και το...

Μοιραστείτε το στο facebook


Στα τάρταρα έχει κατακρημνιστεί η λίμπιντο των Ελληνίδων λόγω της καταλυτικής επίδρασης του Μνημονίου...

στην καθημερινότητα αλλά και στην ψυχολογία τους, όπως φανερώνει έρευνα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.
Που να βρουν διάθεση για σεξ οι γυναίκες όταν πρέπει να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, να αναλαμβάνουν το ρόλο του κουβαλητή, σε περίπτωση που ο άνδρας τους έχει μείνει άνεργος, και να επιβαρύνονται με τη φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών, εφόσον δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν για μια οικιακή βοηθό;

Εδώ δεν τους φτάνουν τα χρήματα που βγάζουν για να πληρώσουν το σούπερ μάρκετ, ενώ ο φόβος της ανεργίας, το άγχος και η ανασφάλεια για το αύριο τις κάνουν να χάνουν ακόμα και τον ύπνο τους.

«Όλοι αυτοί οι παράγοντες κατακρεουργούν τη διάθεση για σεξ και στα δύο φύλλα, αλλά η επίδρασή τους είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες που επωμίζονται επιπλέον τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα της οικογένειας», επισημαίνει η ψυχολόγος υγείας και σεξολόγος κ. Εύη Κυράνα, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Και συνεχίζει: «Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πτώση της λίμπιντο στις γυναίκες που αναλαμβάνουν το ρόλο του κουβαλητή, όταν ο άνδρας τους χάνει τη δουλειά του, γιατί κουράζονται περισσότερο και η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κόπωση και την έλλειψη ύπνου.

Επίσης, συνδέεται στενά με τις αγχώδεις διαταραχές και την κατάθλιψη που παρουσιάζουν έξαρση στη μνημονική Ελλάδα. Το χειρότερο όμως είναι πως τα ζευγάρια χάνουν την ερωτική τους επιθυμία, την ώρα που χρειάζονται το σεξ περισσότερο από ποτέ για να τους φέρει πιο κοντά και να τους βοηθήσει να αντέξουν το ψυχολογικό βάρος της οικονομικής κρίσης».


Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου