ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γιώργος Δασταμάνης: Πιστοποιητικά εκπαίδευσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος..




Σύμφωνα με την ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Υ1γ/γ.π/οικ. 96967 (φεκ β 2718/8-10-12) η οποία..
εναρμονίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 15523/2006 (ΦΕΚ 1187/τ.β./31/8/2006) μεθέμα «Αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των Κανονισμών (ΕΚ) υπ’ αριθμ. 178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004 και 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και εναρμόνιση της Οδηγίας 2004/41/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου» στο εξής όλοι οι εργαζόμενοι γενικά στις επιχειρήσεις τροφίμων ή και ποτών ως χειριστές τροφίμων ή και ποτών με οποιοδήποτε τρόπο, οφείλουν να προσαρμόζονται σε θέματα εκπαίδευσης και ειδίκευσής τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.»

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.

Ωστόσο βάσει της υπ’ αριθμ. πρωτ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.14553 Εγκυκλίου 3 επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές από ιδιώτες υπευθύνους επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών ότι, αδυνατούν να συμμετάσχουν σε σχετικά προγράμματα κατάρτισης, ειδικά στην επαρχία διότι δεν έχει γνωστοποιηθεί υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων και δεδομένου του γεγονότος ότι η διαδικασία εκπαίδευσης και η έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού του ΕΦΕΤ, προϋποθέτει μεγάλο χρονικό διάστημα, δίδεται μεταβατικό στάδιο προσαρμογής έξι μηνών από την ημερομηνία έκδοσής της.

Η εκπαίδευση των χειριστών τροφίμων αφ’ ενός μεν είναι νομική απαίτηση αφετέρου θα συμβάλλει σημαντικά στη προστασία της δημόσιας υγείας, αφού οι υπεύθυνοι διαμορφώνουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία μια νέα αντίληψη για τη διαχείριση των τροφίμων με οδηγίες εργασίας και κανόνες υγιεινής και κυρίως αποκτούν δεξιότητες ώστε να προβαίνουν οι ίδιοι στον «αυτοέλεγχο», να εφαρμόζουν προληπτικά συστήματα (HACCP) και να τεκμηριώνουν τις διαδικασίες αυτοελέγχου.

Κατόπιν αυτών παρακαλούνται οι Σύλλογοι Καταστηματαρχών Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών Γρεβενών να φροντίσουν για την ενημέρωση των μελών του συλλόγου ώστε να μεριμνήσουν για την υποβολή αιτήσεων των εργαζομένων στα καταστήματα στον αρμόδιο φορέα διοργάνωσης των σεμιναρίων που θα διοργανωθούν ώστε να εφοδιαστούν με το απαιτούμενο πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου