ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η βλακεία είναι αήττητη…



Όλη μέρα χθες ξελαρυγγίζονταν στα κανάλια οι δημοσιογράφοι πως καταργείται το επίδομα τοκετού τόσο για όσες επίτοκες θα γεννήσουν σε..
δημόσιο νοσοκομείο όσο και για όσες θα γεννήσουν σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Φτάσανε μάλιστα σε σημείο να υπαινίσσονται πως μονάχα όσες θα γεννήσουν στο σπίτι (!) ή στο ταξί (!!!) καθοδόν προς το μαιευτήριο θα δικαιούνται το επίδομα αυτό. Διάφοροι μάλιστα καλοθελητές δημοσιογράφοι άμα τε και «πανελίστες» (κατά το νομπελίστες αυτό), προέβλεψαν μέσα στον μηδενιστικό τους οίστρο την επιστροφή της «μαμής» η οποία θα διενεργεί τους τοκετούς κατ’ οίκον στην Ελλάδα του 2013, ώστε να δικαιούνται οι επίτοκες το ανάλογο επίδομα τοκετού.

Η απλή αλήθεια ακούστηκε επιτέλους δια στόματος αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Σαλμά: το επίδομα τοκετού δεν προβλεπόταν ήδη για όσες γεννούσαν σε δημόσιο μαιευτήριο, αφού ο τοκετός εκεί καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανεξαρτήτως του είδους του (φυσιολογικός, καισαρική, επιπλεγμένος). Με την θέσπιση του ΕΟΠΥΥ έγιναν συμβάσεις μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτικών μαιευτηρίων και καλύπτεται πλέον από τα ταμεία ο τοκετός και στα ιδιωτικά μαιευτήρια ανεξαρτήτως του είδους του. Παρόλα αυτά, δινόταν και πάλι το επίδομα τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούσαν σε ιδιωτικά μαιευτήρια, από κεκτημένη μάλλον ταχύτητα. Αυτό το (παραπανίσιο) επίδομα που πλέον δεν είναι απαραίτητο αφού τα έξοδα τοκετού καλύπτονται από τα ταμεία, σταματά να χορηγείται όπως είναι φυσικό.

Αυτό πέρασε στον τύπο ως κατάργηση του επιδόματος τοκετού, προκάλεσε πολλές συζητήσεις, δυσμενή σχόλια και ανέξοδες δημοσιογραφικές κορώνες. Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς εάν πράγματι μπορεί κανείς να μας γλιτώσει από την βλακεία – κακοπιστία – προχειρότητα (διαλέγετε και παίρνετε) διαφόρων δημοσιογράφων και από τα επικοινωνιακά κενά της κυβερνητικής μηχανής.

Κ. Ιατρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου