ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Μοιραστείτε το στο facebook
 
 

Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 1983 με απόφαση του Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή..
Ο εορτασμός αυτής της ημέρας είναι σήμερα πιο επίκαιρος παρά ποτέ. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για προστασία βασικών καταναλωτικών δικαιωμάτων όπως είναι η ασφάλεια, η πληροφόρηση και η διασφάλιση του δικαιώματος επιλογής των καταναλωτών.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό στις μέρες μας να υιοθετήσουμε το ρόλο του «ορθολογικού καταναλωτή» και να θέσουμε κριτήρια τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καθημερινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στροφή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, των Ελλήνων καταναλωτών προς τα παραγόμενα ελληνικά προϊόντα και την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής.

Καλό θα ήταν να ενισχυθεί ο ρόλος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας, να δημιουργηθούν και άλλες οργανώσεις για την προστασία του καταναλωτή σε τοπικό επίπεδο οι οποίες σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση και την προστασία των καταναλωτών.

Γι’ αυτό το σκοπό η κυβέρνηση καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά προς όφελος του καταναλωτή. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι που ασκούν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των αγαθών που φτάνουν στον καταναλωτή.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι προσπάθειες όλων των φορέων θα πρέπει να συνδυαστούν για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα αγαθών στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.


Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών
 

1 σχόλιο:

  1. Τιμολέοντα άσε και καμία παγκόσμια ημέρα χωρίς χαιρετισμό....δεν παρεξηγούνται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή