ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Βρείτε φθηνή ασφάλεια ΙΧ και γλιτώστε τα πρόστιμα

Μοιραστείτε το στο facebook


Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Από τις 14 Απριλίου, βάσει του νέου νόμου, θα αρχίσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα των 500 ευρώ σε..
όσους εντοπίζονται να οδηγούν ανασφάλιστο αυτοκίνητο ενώ οι οδηγοί απειλούνται και με αφαίρεση διπλώματος. Αν δεν έχετε αποφασίσει να καταθέσετε τις πινακίδες, θα πρέπει να ασφαλίσετε άμεσα το ΙΧ σας. Δείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε φθηνά και σωστά.

Αντιμέτωποι με το δίλημμα «ή πληρώνεις παράβολο 250 ευρώ και ασφαλίζεις το όχημά σου μέσα σε οκτώ ημέρες ή φορτώνεσαι επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και σου αφαιρούμε την άδεια κυκλοφορίας» θα βρεθούν όσοι οδηγοί συλληφθούν να κυκλοφορούν να ανασφάλιστο αυτοκίνητο μετά τις 14 Απριλίου, ημερομηνία ενεργοποίηση του νέου νόμου.
Το υπουργείο Οικονομικών ενσωμάτωσε στη νομοθετική διάταξη τα ακόλουθα:
1. Εξουσιοδοτείται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να διενεργεί ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Για το λόγο αυτό, η ΓΓΠΣ μπορεί να κάνει ζεύξη με κάθε ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία οδηγών και αυτοκινήτων.
2. Δυνατότητα ελέγχου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα εξακολουθήσει να έχει και η αστυνομία
3. Αν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις εντοπιστούν ανασφάλιστα αυτοκίνητα, η ΓΓΠΣ, αποστέλλει ειδοποιητήριο στον κάτοχο του αυτοκινήτου με το οποίο τον καλεί εντός οκτώ ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
4. Μετά την παραλαβή της επιστολής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επιδείξει στην ασφαλιστική εταιρεία το ειδοποιητήριο που αναφέρει ότι έχει εντοπιστεί ανασφάλιστος και να προσκομίσει και ένα παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 250 ευρώ.
5. Αν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ δεν ανταποκριθεί εντός οκτώ ημερών, τότε η ΓΓΠΣ οφείλει να στέλνει στοιχεία και ονοματεπώνυμα στην αστυνομία. Η χρήση ανασφάλιστου αυτοκινήτου (είτε από τον οδηγό, είτε από τον ιδιοκτήτη) συνεπάγεται και ποινές φυλάκισης οι οποίες φτάνουν στους 12 μήνες.
6. Αν οδηγός εντοπιστεί να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα, τότε επιβάλλονται και πρόσθετες ποινές οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής: Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για10 ημέρες. Αν το ανασφάλιστο όχημα εντοπιστεί ύστερα από ατύχημα, η άδεια κυκλοφορίας αφαιρείται για δύο χρόνια ενώ σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια
Πώς να διαλέξετε
 Πως όμως θα διαλέξουν ασφάλεια; Όσο θα πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία, τόσο θα αυξάνονται και θα πληθύνονται οι προσφορές. Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή: η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα τιμής αλλά και αξιοπιστίας. Χρειάζεται η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε να είναι φερέγγυα διαφορετικά κινδυνεύετε να χάσετε τα χρήματά σας. Αν η άδεια της ανακληθεί, θα παραμείνετε ασφαλισμένοι μόνο για έναν μήνα με κάλυψη του Συνεγγυητικού. Και αν σε αυτή την περίοδο συμβεί το παραμικρό, θα κάνετε πολύ καιρό να πάρετε τα χρήματά σας καθώς το Συνεγγυητικό αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Προσοχή επίσης, με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά μέσω Internetχωρίς όμως να δηλώνουν μια διεύθυνση εντός Ελλάδας.
Επιλογή «πακέτου»
Το βασικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει τις καλύψεις που προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή, την αστική ευθύνη προς τρίτους, τις ζημιές από ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τη νομική προστασία, το προσωπικό ατύχημα οδηγού την κάλυψη εκτός συνόρων και τη φροντίδα σε περίπτωση ατυχήματος. Προαιρετική επιλογή αποτελεί η οδική βοήθεια ενώ σε αρκετές εταιρείες θα πληρώσετε περισσότερα και αν ζητήσετε θραύση κρυστάλλων. Προαιρετική επιλογή είναι η κάλυψη ιδίων ζημιών, η προστασία από ενδεχόμενο κλοπής κλπ. Όσο περισσότερες καλύψεις έχετε τόσα περισσότερα θα πληρώσετε.

Να κλείσω ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς τη μεσολάβηση ασφαλιστή;
Το τελευταίο διάστημα, αυτή τη λύση ακολουθούν ολοένα και περισσότεροι οδηγοί. Ο λόγος προφανής: Η λύση είναι φθηνότερη. Βέβαια, όταν θα γίνει το ατύχημα (και σας ευχόμαστε να μην γίνει ποτέ) θα πρέπει να απευθυνθείτε στα κεντρικά της εταιρείας που σημαίνει ότι δεν θα έχετε τον δικό σας ασφαλιστή να σας κατευθύνει.

Μπορώ να κάνω «έρευνα αγοράς;»
Σε αυτό θα σας βοηθήσει πάρα πολύ το internet. Στις ιστοσελίδες www.asfalish.grκαι http://www.insurancemarket.gr μπορείτε να συγκρίνετε πακέτα. Με ένα search στο google, θα βρείτε ακόμη περισσότερες μηχανές αναζήτησης.
Πρέπει να ενημερώσω για την αξία του οχήματος;
Από την ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος, προσδιορίζονται τα ασφάλιστρα κυρίως όσον αφορά στις προαιρετικές καλύψεις. (πυρκαγιά, κλοπή η κάλυψη των ιδίων ζημιών).Θα πρέπει να φροντίσετε να αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο το ποσό της τρέχουσας εμπορικής αξίας του οχήματός σας. Έτσι, θα πληρώνετε ασφάλιστρο για το ποσό που πραγματικά αντιστοιχεί στην αξία του. Κάθε ημέρα που περνάει η αξία το οχήματος πέφτει.
Πώς να πληρώσω;
Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν έκπτωση στην αγορά ετήσιου συμβολαίου σε σχέση με το εξαμηνιαίο καθώς αυτό μειώνει τα διαχειριστικά τους έξοδα. Αν το αντέχει η τσέπη σας εκμεταλλευτείτε το. Επίσης, υπάρχουν εταιρείες που σας επιτρέπουν να πληρώσετε το ετήσιο ασφάλιστρο σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Ρωτήστε και γι’ αυτό.
Μπορώ να καταγγείλω τη σύμβασή μου με την ασφαλιστική για την ασφάλεια του αυτοκινήτου;
Αντιγράφουμε από το νομικό πλαίσιο:
  • Τα μέρη λύουν την ασφαλιστική σύμβαση οποτεδήποτε, με γραπτή συμφωνία. Την λύση γνωστοποιούν στο Κέντρο Πληροφοριών και ισχύει έναντι τρίτων με την πάροδο 16 ημερών από την γνωστοποίηση.
  • Ο ασφαλισμένος μπορεί να καταγγείλει οποτεδήποτε την ασφαλιστική σύμβαση με γραπτή δήλωση στον ασφαλιστή
  • Η εταιρία μπορεί να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση μόνο για παράβαση ουσιώδους όρου και μόνο αν ο ασφαλισμένος δεν συμμορφωθεί εντός 30 ημερών από την γραπτή καταγγελία της εταιρίας.
Μπορώ να αλλάξω ασφαλιστική εταιρεία;
Ασφαλώς. Να έχετε όμως κατά νου ότι η σύμβαση ανανεώνεται αυτόματα κάθε φορά που λήγει εκτός αν ο ασφαλισμένος ενημερώσει την εταιρία 30 ημέρες πριν την λήξη ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της σύμβασης.
Παίζει ρόλο η χρήση του οχήματος στα ασφάλιστρα;
Σαφώς. Διαφορετική τιμολόγηση ισχύει για τα επιβατικά, οχήματα δημοσίας χρήσεως, φορτηγά και τα δίκυκλα. Γιατί; «Λόγω της διαφορετικότητας της ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν λόγω της χρήσης τους» απαντούν οι εταιρείες.
Παίζει ρόλο η ιπποδύναμη;
Καθοριστικό. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν καν οχήματα τύπου GT, rally, turbo. Σχεδόν όλες –αν τα ασφαλίσουν- «φουσκώνουν» τα ασφάλιστρα
Παίζει ρόλο ο τόπος κατοικίας;
Αν ζείτε σε πόλη ή κέντρο, το ρίσκο θεωρείται μεγαλύτερο γιατί, όσο αυξάνεται ο αριθμός των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, τόσο συχνότερες γίνονται οι ζημιές. Επίσης, οι πόλεις επίσης έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, άρα αυξάνει ο κίνδυνος κλοπής.
Παίζει ρόλο η ηλικία;
Εάν είστε νέος οδηγός ή κάτω των 23 ετών ή και τα δύο, θεωρείστε οδηγός υψηλού ρίσκου από τις ασφαλιστικές εταιρίες και επομένως θα πληρώσετε περισσότερα από άλλους οδηγούς για την ίδια κάλυψη (επασφάλιστρο).
fpress.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το ασφαλιστικό γραφείο ΖΑΜΑΝΑΚΟΣ: 
24620 83900.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου