ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Φτάνει η Παραπληροφόρηση και η Καταστροφολογία - (Γράφει ο Πέτρος Μιμηλίδης)


Μοιραστείτε το στο facebook


"Να μην βρίσκουν “χώρο φιλοξενίας” οι αδίστακτοι ψεύτες"..
Με έκπληξη  διάβασα σε  blog των Γρεβενών  άρθρο με τον τίτλο:..
«Γιατί έχασαν τα Γρεβενά και γιατί κέρδισε η Κοζάνη και η Καστοριά – που εντοπίζονται οι ευθύνες».
Στο  άρθρο αυτό αναφέρεται ότι ο «μεγάλος χαμένος» του σχεδίου Αθηνά είναι ο Νομός Γρεβενών.
Δυστυχώς η επιχειρηματολογία του αρθρογράφου για να στηριχθεί  το συμπέρασμά του, βασίζεται είτε στην  πλήρη άγνοια σε συνδυασμό με λάθος πληροφόρηση, είτε στο ψεύδος (κάτι που δεν θα ήθελα να πιστέψω).

Στο άρθρο γράφει«Ο Νομός Γρεβενών είναι ο μεγάλος χαμένος με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Η Φλώρινα, η Κοζάνη και η Καστοριά κρατούν τα τμήματα και τους φοιτητές». 

Το αν κρατούν ή όχι τους φοιτητές τους κάποιες πόλεις θα μπορούσε ποτέ να είναι το  κριτήριο αποτυχίας μίας άλλης πόλης;  Επίσης είναι απορίας άξιον με αυτή τη λογική, πώς η Καστοριά για παράδειγμα, που χάνει τους φοιτητές της αφού  το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου φεύγει και έρχεται στα Γρεβενά, συγχρόνως τους κρατά.



 Όσο για αυτό που γράφεται ότι: «η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) δεν επηρεάζει τους φοιτητές» τη στιγμή που είναι ανάστατη όλη η Κοζάνη και η Φλώρινα για αυτή την άδικη κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (το μόνο που καταργήθηκε σε όλη τη χώρα) ειλικρινά με αφήνει άφωνο.

Παρακάτω ο αρθρογράφος μας ενημερώνει ότι: «Στα Γρεβενά ιδρύεται ένα Τμήμα στα Τ.Ε.Ι. από τα τρία που διέθεται (μάλλον διέθετε ήθελε να γράψει) μέχρι τώρα και ενσωματώνονται στο ίδιο τμήμα , ένα της Καστοριάς (Εμπορίας) με 45 σπουδαστές».

Και εδώ δυστυχώς κάνει 3 λάθη. Πρώτο λάθος: Το ΤΕΙ Γρεβενών έχει δύο τμήματα, το “Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση” και το “Επιχειρησιακής Πληροφορικής”. Το τρίτο τμήμα που αναφέρει είναι το “ Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού” που δεν δέχεται φοιτητές από το 2010 άρα ουσιαστικά λειτουργεί προσωρινά μέχρι να αποφοιτήσουν οι περίπου 45 φοιτητές από τους οποίους οι 15 ζουν στα Γρεβενά. Δεύτερο λάθος: το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (και όχι Εμπορίου) της Καστοριάς δεν διαθέτει 45 φοιτητές αλλά περίπου 450 ενεργούς φοιτητές. Το τρίτο σοβαρότερο λάθος είναι ότι δεν ενημερώνει τους “επισκέπτες” του blog ότι, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που δημιουργείται στα Γρεβενά θα έχει τρεις κατευθύνσεις:  1. Διεθνές Εμπόριο (το μόνο τμήμα στην Ελλάδα που διαθέτει αυτή την κατεύθυνση),  2. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (σημαντικό για έναν νομό που αγωνίζεται να αναπτυχθεί τουριστικά) και 3. Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης . Η κατεύθυνση αυτή απαντάται μόνο σε άλλα 4 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Άγιο Νικόλαο, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Καβάλα) και κανένα δεν καλύπτει την  περιοχή της  δυτικής και της ευρύτερης κεντρικής Μακεδονίας αλλά ούτε και της Θεσσαλίας.



Σε άλλο σημείο το άρθρο μας λέει ότι «Στο Ν.Γρεβενών με τα τρία έως τώρα Τμήματα είχαμε κάθε χρόνο από 550 έως 750 εισακτέους». Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς, τα Γρεβενά θα έπρεπε να διαθέτουν πάνω από  5000 φοιτητές. Η αλήθεια είναι ότι οι εισακτέοι των δύο τμημάτων το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 13 ήταν 316 από τους οποίους δεν φοιτούν όλοι. 

Επίσης μας ενημερώνει ότι: «Από τη νέα χρονιά οι εισακτέοι θα είναι συνολικά 150 σπουδαστές». Αυτό είναι αλήθεια αλλά ξεχνά ότι, αυτό ισχύει και για όλη την επικράτεια. Ο μέσος όρος εισακτέων για τα τμήματα είναι 150 άτομα, οπότε ανάλογος είναι και ο αριθμός που θα δεχτεί και το τμήμα των Γρεβενών, και ξεχνά επίσης να ενημερώσει ότι, τα Γρεβενά είναι η μόνη πόλη της Δ. Μακεδονίας (και από τις ελάχιστες στη χώρα) που παίρνει σπουδαστές από τμήμα άλλης πόλης.

Όσο για το άλλο που γράφει ότι: «Τα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής  της Καστοριάς (που προοριζόταν για τα Γρεβενά) και το Τμήμα Πληροφορικής της Κοζάνης παραμένουν στις γειτονικές πόλεις»,  διαφαίνεται ότι έχασε αρκετά επεισόδια του Σχεδίου Αθηνά.

Και τελικά μετά από τα αμέτρητα λάθη και τη συστηματική  παραπληροφόρηση φτάνει στο  στόχο που είναι η απόδοση ευθυνών και μας λέει ότι: «Υπάρχουν ευθύνες για τα Τ.Ε.Ι. Γρεβενών» και  συνεχίζει με το “εκπληκτικό” και ευφάνταστο: «Τόσο η Κοζάνη όσο και η Καστοριά με την Φλώρινα έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα για τους Νομούς των. Ενωμένοι, τρεις φορές, κατέβηκαν στην Αθήνα και στον Υπουργό Παιδείας, ενώ έφθασαν εως το Μαξίμου».

Το γράφει, τη στιγμή που στην Καστοριά και στην Κοζάνη όλοι μιλούν καθαρά για την  “ήττα” τους  αφού η Καστοριά έχασε ένα τμήμα και η Κοζάνη ολόκληρο Πανεπιστήμιο.



Όλη  αυτή η προσπάθεια για να καταλήξει, σε αυτό που οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν ισχύει , ότι πρόκειται για ψέμα (ή τουλάχιστον σοβαρότατο λάθος) .  Στο τελείωμα “απολαύσαμε”  το μοναδικό συμπέρασμα του ανώνυμου αρθρογράφου:  «Δυστυχώς στα Γρεβενά οι εξουσιάζοντες αναλώθηκαν σε ανούσιες συνεντεύξεις και σε λιονταρισμούς. Πανηγύριζαν χωρίς λόγο, δίνοντας την εντύπωση, (ο καθένας ξεχωριστά πίστευε ότι η νίκη και ο θρίαμβος ανήκει στον ίδιο!!)»

Τελικά στα Γρεβενά υπήρχαν, υπάρχουν και μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν αδαείς, το θέμα όμως είναι να μην  βρίσκουν “χώρο φιλοξενίας”  οι αδίστακτοι ψεύτες.

Αυτοί  που με την καταστροφολογία και τα ψέματα ίσως ονειρεύονται ότι θα γίνουν οι αυριανοί «εξουσιάζοντες» , μόνο που ξεχνούν ότι οι Γρεβενιώτες ξυπνήσαμε και γνωρίζουμε, πολύ καλά, ποιοι πραγματικά αγωνίζονται  για αυτόν τον τόπο.



Με εκτίμηση 
Πέτρος Μιμηλίδης

1. Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γρεβενών.
2. Γενικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

3. Πρώην μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών.

4. Ιδιοκτήτης της επιχείρησης Κέντρο Επίπλου Μιμηλίδη.

5. Ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος www.diacosmisi.gr 

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους σε αυτή την πόλη κάποιος που γράφει ενυπόγραφα και δεν στηρίζεται σε παραφιλολογίες και μηδενισμούς.
    θα χαρώ να ακούσω τον αντίλογο αν υπάρχει και είναι σοβαρός.
    Νομίζω ο,τι μπορούμε να κάνουμε χαλαρή κριτική βασισμένη στη λογική ανώνυμα αλλά να μην φοβόμαστε τον τίτλο του μαλάκα. Πρώτος εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέτρο συγχαρητήρια για το άρθρο σου, έπρεπε κάποιος να γράψει τα πράγματα ως έχουν. Κι εγώ, παρόλο που είχα πληροφορηθεί πριν καιρό πως θα κλείσουν τμήματα σχολών, δεν είχα ακούσει τίποτα για τα Γρεβενά. Απορώ πώς μπόρεσε κάποιος να δημοσιεύσει κάτι τέτοιο... Είναι μάλιστα ακόμη αναρτημένο σε portal της Καστοριάς (findkastoria.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή