ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Βαριές κουβέντες στη σκιά του θανάτου των δύο φοιτητών

Μοιραστείτε το στο facebook


Άγρια κόντρα, με φόντο τον τραγικό θάνατο των δύο φοιτητών στην Λάρισα από το μαγκάλι το οποίο..
χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν, ξέσπασε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Νότη Μαριά, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ο οποίος ανέφερε ότι «δεν οδηγούν όλα τα μαγκάλια σε θανάτους».


Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τον θάνατο των φοιτητών λόγω της επιβολής της εξίσωσης του φόρου θέρμανσης και κίνησης. «Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο να συνδέεται ο θάνατος των παιδιών στην Λάρισα με την εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Αυτό είναι λαϊκισμός κύριε Μαριά!

Ζηλώσατε τη δόξα όλων εκείνων των τυχάρπαστων που βγαίνουν στα κανάλια και με κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό», απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο διάλογος που ακολούθησε στην Επιτροπή είναι ενδεικτικός της έντασης που επικράτησε:
Νότης Μαριάς: «Εσείς είστε τυχάρπαστος και επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας!».

Γιάννης Στουρνάρας: «Εσείς να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να μην λαϊκίζετε! Να μάθετε επιτέλους να ακούτε να μάθετε τρόπους!».


Νότης Μαριάς: «Εσείς λαϊκίζετε κύριε Στουρνάρα!».


Μάκης Βορίδης: «Το ακούσαμε και αυτό! Να λέει ο Μαριάς στο Στουρνάρα ότι λαϊκίζει! Αυτό πρέπει να γραφτεί στα πρακτικά και στην ιστορία!».

Αίσθηση όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη για το θέμα του θανάτου των δύο φοιτητών ο οποίος παίρνοντας τον λόγο λίγο αργότερα και απευθυνόμενος στον κ. Μαριά είπε : Δεν μπορεί πάντως πάνω σε ανθρώπινες δυστυχίες να χτίζονται πολιτικά επιχειρήματα,χυδαία πολιτική εκμετάλλευση τραγωδιών, στον πόνο οικογενειών να οικοδομούνται πολιτικές καριέρες.

Προφανώς δεν συνδέεται η φορολόγηση στα καύσιμα με το τραγικό συμβάν. Είναι το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα; Όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θανάτους;; Ήταν η μοναδική οικογένεια που καίνε ξύλα για να ζεσταθούν; Ό, τι οδηγεί σε θάνατο οδηγεί στον υπουργό; Ακούω και το επιχείρημα για τις αυτοκτονίες ότι και γι’ αυτό φταίει ο υπουργός.

Αιτιακά από πού μας προέκυψε ότι συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική; Αυτός ο λόγος φέρνει την καταστροφή και αναπαραγάγει το κοινωνικό πρόβλημα και αντί να δείξουμε τον δρόμο της προσπάθειας είναι ο λόγος που θρυμματίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού, να πούμε κάποια στιγμή αρκετά. Να έχετε τις αντιρρήσεις σας στην κυβερνητική πολιτική. Κάντε σοβαρή συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση, συμβάλετε στο να βγει ο τόπος από την κρίση».

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης «αποτελεσματικό», καθώς όπως είπε μπορεί να μειώθηκε η κατανάλωση αλλά αυξήθηκαν τα έξοδα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στην Επιτροπή ο Υπουργός Οικονομικών «μέχρι το Γενάρη του 2013 καταγράφηκε μείωση της κατανάλωσης κατά 62,8%, αλλά τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 80 εκ ευρώ. Η κυβέρνηση διέθεσε 80 εκατ. για επιδόματα και απορροφήθηκαν μόνο τα 6 εκατ. μέσα στο 2012. Για το 2013, η κυβέρνηση διέθεσε 270 εκ και απορροφήθηκαν μόνο τα 15 εκατ. ».

 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου