ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σχέδιο πόλης Γρεβενών (Γράφει ο Μιχάλης Κοκκινάκης)

Μοιραστείτε το στο facebook



Κείμενο του Θεόδωρου Κ.  Σαράντη
Αξ/κου  ε.α. πρ. Βουλευτού..

Στη μελέτη του με θέμα « Η Δυτική Μακεδονία εις τους χάρτας από τον ΙΕ – ΙΗ αιώνος»
Και δημοσιεύτηκε στο «ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας» το 1961.
Η περιοχή του Βαροσίου  αν και από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης  των Γρεβενών  παρέμενε για χρόνια μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως «εκτός σχεδίου εντός ζώνης» .
Ο χαρακτηρισμός  αυτός στερούσε από τους κατοίκους της περιοχής, (ευτυχώς  ή  δυστυχώς)    την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την περιουσία τους με τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε στις εντός σχεδίου περιοχές.
Σήμερα και εν έτι  2013 μια εποχή που κανείς δεν έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει την περιουσία του, μια εποχή που κανείς  δεν μπορεί να πουλήσει γιατί κανείς δεν αγοράζει,   καλούνται οι κάτοικοι  του Βαροσίου  αλλά και άλλων περιοχών της πόλης  να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ένταξη  των σπιτιών και των χωραφιών τους στο Σχέδιο Πόλεως.
Για πολλές   περιπτώσεις  κάτι τέτοιο σήμερα,( που ο καθένας  από εμάς με τον δικό του τρόπο παλεύει για την επιβίωση), είναι αδύνατο. Όπως αδύνατη αλλά και άδικη είναι και η άμεση καταβολή του 20 % του ποσού ,εντός 20 ημερών  προκειμένου να έχουμε δικαίωμα προσφυγής .
Όσο για τις περιπτώσεις των  συνταξιούχων, των ανέργων, των υπερχρεωμένων ,  των χαμηλόμισθων , των μονόμισθων  κλπ  η λύση του τραπεζικού  δανείου που προτείνετε μοιάζει  αστεία.
Για τους παραπάνω λόγους καλείτε ο δήμο Γρεβενών να αρθεί στο ύψος των  περιστάσεων και να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει  σήμερα η πόλη μας .  

Κοκκινάκης  Μιχάλης
Κάτοικος Βαροσίου Γρεβενών

 


 

4 σχόλια:

  1. OTAN ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ.............ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ..........ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.......ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αναλάβει ο Δήμαρχος άλλη μια πρωτοβουλία ανάλογη με αυτή που ανέλαβε κατά του άδικου χαρατσιού της ΔΕΗ . Να προστατέψει τους πολίτες του Δήμου και να μην πληρωθεί η άδικη αυτή εισφορά για την επέκταση του σχεδίου πόλεως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για συνταξιούχο με ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ για οικόπεδο 180 τμ. και σπίτι 85 τ.μ. το ποσό των 8.500 ευρώ εισφορά σε χρήμα είναι αποτέλεσμα όχι μόνο κακής συγκυρίας αλλά κυρίως μεγάλης αδικίας για τους αδυνάτους που μαζί με το χαράτσι, το πετρέλαιο, τις αυξήσεις των φόρων, τον εφιάλτη της ανεργίας, της μείωσης των εισοδημάτων και των συντάξεων καλούνται να πληρώσουν τη διαχρονική αμαρτία που λέγεται σχέδιο πόλης που έφτασε ως εδώ -Κύριος οίδε- χωρίς μπούσουλα να εντάξει 3.200 στρέμματα στα 700 του εγκεκριμένου λες και περιμένουμε την επόμενη εικοσαετία μαζική υποδοχή μεταναστών και οργασμό ανοικοδόμησης. Στη χειρότερη οικονομική συγκυρία για τον τόπο επέλεξε η δημοτική αρχή να βάλει "ψηλά τον πήχυ" μόνο σε ότι αφορά τις απαιτήσεις της από τους περισσότερο ταλαιπωρημένους δημότες, αυτούς δηλαδή που για χρόνια πλήρωναν και πλήρωναν και ξαναπλήρωναν επειδή είχαν την "τύχη" ή το "θράσος" να κτίσουν με κόπους χρόνων με ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ εκτός σχεδίου ή να αγοράσουν υπερεκτιμημένη γη για να καλλιεργήσουν έναν κήπο και τώρα καλούνται να ξαναπληρώσουν υποτίθεται για τις υποδομές (υδρευση, αποχέτευση, οδοποιία) τις οποίες σε πολλές των περιπτώσεων είτε ολοκλήρωσαν ιδίοις εξόδοις σε παλιότερους χρόνους, είτε έφταναν κουτσουρεμένες και δεν διαμαρτύρονταν γιαυτό, είτε γιατί δεν πρόκειται να τις δουν ποτέ, επειδή πολύ απλά ".... ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν θα βγεί" και τα έσοδα δεν επαρκούν. Δεν είναι μόνο ο υποχρεωτικός νόμος κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είναι και το πολιτικό αισθητήριο που θέλει τους πολιτικούς σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο να αφουγκράζονται την κοινωνία. Απ' ότι φαίνεται όμως το παράδειγμα που σας θέλγει και ακολουθείτε στην προκειμένη περίπτωση είναι οι αυτοματισμοί του νόμου- κάτι σαν τους αυτοματισμούς των μέτρων του μνημονίου της Τρόϊκας , με ολίγη από Πόντιο Πιλάτο που νίπτει τας χείρας του μπρός στη Σταύρωση.

    ΥΓ. 1 Αν λοιπόν θέλετε να αφουγκραστείτε την κοινωνία, η λύση είναι ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ μέχρι να ανασάνει ο τόπος και μάλιστα ο από τους πρώτους σε ανεργία και οικονομικό μαρασμό νομός της Ελλάδας.
    2 Αν πάλι δεν θέλετε, τότε μην αυταπατάσθε ότι εκπροσωπείτε το συμφέρον της Γρεβενιώτικης κοινωνίας ή τουλάχιστον ενός σημαντικού της τμήματος και μην απορήσετε γιατί δεν ανανεώνουν την προτίμησή τους στο πρόσωπο όσων από σας το ξαναζητήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γελοιος δημαρχος,με εταιρα τον αετο-σιγουρααα δεν γνωριζετε τη λεξη.ενα λεξικο γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή