ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Επανεκκίνηση της κυβέρνησης τώρα!

Μοιραστείτε το στο facebook


«Αν κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο, στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα»
Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει, εμείς εδώ στο..
antinews προσπαθούμε να είμαστε η συνείδηση της κυβέρνησης και να την ελέγχουμε όταν αυτή έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και τώρα που φαίνεται ότι «χάνεται η μπάλα» και μαζί χάνεται και το παιχνίδι.
Όμως, ποτέ δεν είναι αργά κι επειδή πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς και γενικά η κυβέρνησή του έχουν καλές προθέσεις, πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μπας και ξυπνήσουν ορισμένοι που έχουν στρογγυλοκαθίσει στις υπουργικές τους καρέκλες αλλά κι εκείνοι που ενώ δουλεύουν δεν παράγουν το έργο που χρειάζεται η πατρίδα.
Θα χρησιμοποιήσουμε μια φράση του Νίτσε η οποία λέει: «Αν κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο, στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα».
Και δυστυχώς, βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να βλέπει η κυβέρνηση επίμονα την άβυσσο. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Εκτός κι αν έχουν μια βαθιά επιθυμία να παραδώσουν την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα και την… αρμάδα του.
Είχαμε την ελπίδα όλοι οι Έλληνες ότι μετά το τελευταίο Μνημόνιο και τη δόση – μαμούθ που πήραμε τα Χριστούγεννα, κάτι θα άλλαζε στην κοινωνία και την οικονομία. Περιμέναμε μια επανεκκίνηση, ένα νέο ξεκίνημα που θα είχε αποτέλεσμα όχι μόνο τη σωτηρία της χώρας οριστικά και αμετάκλητα, αλλά τη σωτηρία των πολιτών που έχουν τόσο πολύ θυσιαστεί.
Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδειχναν ακριβώς αυτή την τάση: Ο κόσμος έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τον αστερίσκο ότι όλοι περιμένουν τη μεγάλη στροφή. Αντί της επανεκκίνησης, δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε βαθύ τούνελ, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον και αυτό το πλεονέκτημα, δηλαδή την ελπίδα που έδινε στον ελληνικό λαό. Κι εξηγούμαστε:
- Η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι στο θέμα της ρευστότητας της αγοράς. Μας εγκρίθηκαν 52 δις ευρώ τα Χριστούγεννα και τότε λέγαμε ότι ένα μεγάλο μέρος θα πήγαινε κατ’ ευθείαν στην αγορά. Όχι μόνο μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα άνοιγε το δρόμο σε διευκόλυνση των τραπεζικών δανείων στις επιχειρήσεις. Αλλά κυρίως με την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου, κοντά 8 δις. Κι όμως, τρεις μήνες σχεδόν από τα Χριστούγεννα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Που πήγαν τα λεφτά, πότε θα υπάρξει ρευστότητα, γιατί η γραφειοκρατία μπλοκάρει την ανάσταση της οικονομίας. Πολλοί είναι οι φταίχτες, σημασία έχει όμως ότι το αποτέλεσμα είναι ένα: Η κυβέρνηση απέτυχε στη βασική της δέσμευση. Τελεία και παύλα.
Χάθηκε το παιχνίδι με τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Φανταστείτε ότι έχουμε λιώσει στα κομπιούτερ να γράφουμε για το μεγάλο αυτό πρόγραμμα που θα άλλαζε την εικόνα και το μόνο που πουλήθηκε είναι ένα… οικόπεδο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας. Όλα τα άλλα πήγαν πίσω και μάλιστα πήραν και νέα αναβολή με αποτέλεσμα ο στόχος των εσόδων αλλά και της έλευσης ξένων κεφαλαίων να έχει τιναχθεί στον αέρα. Που είναι η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, ο Αστέρας κ.λπ.; Φταίει το ΤΑΙΠΕΔ, φταίει ο Στουρνάρας; Δεν έχει καμιά σημασία. Η αποτυχία χρεώνεται συνολικά στην κυβέρνηση.
- Το μοίρασμα της πίτας ποτέ δεν ήταν κακό, αρκεί να γίνεται με διαφάνεια και κανόνες που στόχο έχουν το δημόσιο συμφέρον. Εδώ δεν δικάζουμε την επιχειρηματικότητα. Κι όμως, λοιπόν, η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι και στο πώς θα γίνουν οι δουλειές στην Ελλάδα. Ούτε τα δημόσια έργα έχουν ξεμπλοκάρει, ούτε η ενέργεια έχει ξεμπλοκάρει, ούτε ο τζόγος, ούτε τίποτε. Μην απορήσουμε λοιπόν αν οι (καλομαθημένοι) επιχειρηματίες αρχίσουν τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης. Διότι άμα αυτή είναι «ακούνητη κι αγέλαστη» και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, οι επιχειρηματίες θα αναζητήσουν άλλο για να μοιράσει την πίτα.
- Και πάμε και στο φόρο στα ακίνητα, ένα θέμα που καίει 5,5 εκατ. Έλληνες. Είχε τόσους μήνες η κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για τον Ενιαίο Φόρο και την ύστατη στιγμή μας ξεφουρνίζουν ότι το χαράτσι θα ισχύσει και φέτος διότι δεν… πρόλαβαν. Αποτυχία, λοιπόν, και στον τομέα αυτό.
-Όσο για τις απολύσεις στο Δημόσιο που θα μείωναν τις κρατικές δαπάνες, αυτό το θέμα έχει καταντήσει το καλύτερο κυβερνητικό ανέκδοτο που το λέει ο Μανιτάκης κάθε πρωί και γελάει.
Υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες αποτυχίες, μικρότερες και καθημερινές που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον δρόμο της. Οι καλές προθέσεις του Σαμαρά, του Στουρνάρα, των άλλων υπουργών ή ακόμη και των πολιτικών αρχηγών δεν αμφισβητούνται. Καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας.
Όμως, βρισκόμαστε στο πιο κομβικό σημείο για την κυβέρνηση η οποία απειλείται ακόμη και με κατάρρευση. Ο κόσμος δεν αντέχει να ξαναβάλει πάλι το χέρι στην τσέπη , δεν αντέχει να ακούει για άλλα μέτρα, για τρόικες, για εκβιασμούς. Ζητά ξεκάθαρες λύσεις και κυρίως ζητά υλοποίηση όσων δεσμεύτηκε αυτή η κυβέρνηση. Όσο δε βλέπει φως στο τούνελ τόσο η παρούσα κυβέρνηση θα βλέπει ακόμη περισσότερο την… άβυσσο μέχρι και η άβυσσος να δει αυτή. Το δείχνουν άλλωστε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του οδηγού των πολιτικών εξελίξεων.
Επειδή, όμως, δεν ήρθε ακόμη το τέλος, η κυβέρνηση έχει μια ακόμη ευκαιρία για επανεκκίνηση. Αν δεν τον κάνει σύντομα, τότε καλύτερα να παραδώσει τα κλειδιά στην Κουμουνδούρου και την Ελλάδα στην καταστροφή.  
Όπως είπε κάποιος ξένος στρατηγός: «Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου». Επειδή στην κυβέρνηση δεν είναι (θέλουμε να πιστεύουμε) πτώματα, καλύτερα να κάνουν ότι μπορούν για να μη δουν το τραγικό τέλος του πολέμου.

Αριστερός Ψάλτης

1 σχόλιο: