ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«Μαύρος» καπνός από το Μαξίμου – Φεύγει η τρόικα χωρίς συμφωνία

Μοιραστείτε το στο facebook


Αν θυμόμαστε καλά, είναι η δεύτερη φορά που φεύγει η τρόικα από την Αθήνα χωρίς να έχει πάρει αυτό που θέλει..
Η πρώτη ήταν όταν ο Βενιζέλος το έπαιξε τίγρης και στη συνέχεια έγινε γάτα πεκινουά και παρακαλούσε τον Τόμσεν να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η δεύτερη φορά είναι η χθεσινή μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου και στο ντέρμπι που έγινε μάλλον θα βάζαμε ισοπαλία. Ούτε η τρόικα πήρε αυτά που ήθελε, ούτε η κυβέρνηση πέτυχε να τους πείσει ότι είναι καλύτερα να πάνε μόνοι στο… Δαφνί με τα όσα παράλογα συνεχίζουν να ζητούν.
Εν πάση περιπτώσει η τρόικα φεύγει από την Αθήνα και θα επιστρέψει σε καμιά δύο εβδομάδες προκειμένου να λυθούν αυτά τα «τεχνικά» προβλήματα που διαπίστωσε ο κ. Στουρνάρας. Ασφαλώς ο υπουργός, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της διπλωματίας δεν ήθελε να πει ότι οι διαφορές είναι ακόμη χαοτικές, ούτε ήθελε να εκθέσει όσους συναδέλφους του και μη υποστήριζαν στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία έκλεισε, ότι εκείνοι έπεισαν την τρόικα κι ότι νίκησαν οι ελληνικές θέσεις. Για λόγους προσωπικού συμφέροντος φυσικά τα έκαναν όλα αυτά, εξ’ ου και η οργή του πρωθυπουργού για τις διαρροές των προηγούμενων ημερών περί συμφωνίας η οποία δεν υπήρξε ποτέ.
Μπορεί πράγματι να υπάρχουν κάποια σημεία που συμφωνούν, όμως είναι περισσότερα αυτά που χωρίζουν την τρόικα από την κυβέρνηση, παρά αυτά που τους ενώνουν.
Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Κι εδώ έχει πρόβλημα ο Αντ. Μανιτάκης και οι συνεργάτες του που τα προηγούμενα 24ωρα διέρρεαν σε μεγάλες εφημερίδες και κανάλια ότι η τρόικα δέχθηκε να ισχύσει από το 2014 το πρόγραμμα.
Κατά δεύτερο δεν υπάρχει συμφωνία για τις δόσεις πληρωμής των οφειλών. Πιθανότατα είναι κοντά σε μια ρύθμιση που θα είναι πάγια και θα βοηθά κάπως, αλλά εδώ υπάρχουν τα τεχνικά προβλήματα που είπε ο Στουρνάρας. Στο θέμα των ληξιπρόθεσμων στα Ταμεία έχει πρόβλημα ο κ. Βρούτσης ο οποίος διέρρεε ότι υπάρχει συμφωνία για διπλό σύστημα με «πάγια ρύθμιση» και «δεύτερη ευκαιρία».
Στο τρίτο θέμα με τα «κόκκινα δάνεια» αυτό που υπάρχει είναι η συμφωνία ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, αλλά δεν ξέρουν πως. Μάλλον είναι τεχνικό το πρόβλημα εδώ και θα λυθεί, όμως μην περιμένετε θεαματικά αποτελέσματα και θα πιάσει λίγους δανειολήπτες.
Τώρα στο καυτό θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα. Η τρόικα ζητά να μπει για ένα ακόμη χρόνο στη ΔΕΗ ώστε να εισπραχθούν σίγουρα τα 3 δις. Τότε όμως εκτίθεται η κυβέρνηση που είχε πει ότι θα αντικατασταθεί με τον Ενιαίο Φόρο ενώ υπάρχει κίνδυνος αντισυνταγματικότητας καθώς την Τετάρτη ο Άρειος Πάγος εξέδωσε εισήγηση που ναι μεν κρίνει νόμιμο το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αλλά θέτει θέμα ως προς το χρόνο ισχύς του. Συμφωνεί δηλαδή το δικαστήριο με το χαράτσι αλλά μόνο γιατί ισχύει για το 2011 και 2012, αν πάει παραπάνω υπάρχει θέμα.
Έτσι, λοιπόν, στην ουσία το ναυάγιο προέκυψε κυρίως λόγω του φόρου στα ακίνητα με την τρικομματική κυβέρνηση να είναι διχασμένη ή μάλλον κανείς να μη θέλει να αναλάβει την απόφαση για παράταση της ισχύος του χαρατσιού.
Αν θέλουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος, τότε μπορούμε να δώσουμε μια «κίτρινη» κάρτα στο υπουργείο Οικονομικών, και κυρίως στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που αδυνατεί να φτιάξει ένα σύστημα το οποίο θα είναι δικαιότερο και θα διευρύνει τη φορολογική βάση. Επί τόσους μήνες μας πιπίλιζαν το μυαλό για τον νέο φόρο που θα είναι δίκαιος αλλά αυτοί δεν ήταν έτοιμοι να το υλοποιήσουν. Γκάφα, λοιπόν, και καλά κάνει η τρόικα και το επισημαίνει.
Ωστόσο, αυτό το θέμα είναι η προμετωπίδα για σειρά αιτημάτων που πρέπει να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής ο Αντ. Σαμαράς. Με αφορμή το λάθος του πολλαπλασιαστή πρέπει η ελληνική πλευρά να μιλήσει για χαλάρωση του προγράμματος αρχής γενομένης του χαρατσιού στα ακίνητα. Όχι με τζάμπα μαγκιές και κραυγές όπως θα ήθελαν κάποιοι που κρύβονται πίσω από την κυβέρνηση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως, το μπαλάκι περνά πλέον στο τερέν του πρωθυπουργού. Και μπορεί να μην είναι μεγάλο το διακύβευμα (η δόση δηλαδή) αλλά θα είναι ένα στοίχημα για το πώς θα πορευτεί η χώρα από εδώ και στο εξής. Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν ο καπνός πάνω από το Μαξίμου την Τετάρτη θα πνίξει εμάς και την κυβέρνηση.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου