ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της»

Μοιραστείτε το στο facebook


Το άγχος έχει κυριεύσει τον Αντώνη Σαμαρά. Όποιος συναντά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Πρωθυπουργό..
κατανοεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος της χώρας.
Η συζήτηση μαζί του, δίνει μια άλλη διάσταση στο υπαρκτό θέμα εάν θα σωθεί η όχι η χώρα. Ξεδιαλύνει απορίες, προβληματισμούς και δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.
Μπορεί να σωθεί πραγματικά η χώρα ή όχι; Εάν μιλήσει κανείς επί ώρα με τον Πρωθυπουργό θα καταλάβει ότι όλα παίζονται και όλα είναι στο χέρι μας.
«Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της» λέει στους συνομιλητές του και το πιστεύει. Θεωρεί ότι υπάρχουν αστείρευτες δυνάμεις που μπορεί να κερδίσουν τη μάχη και να αλλάξει μια και καλή η κατάσταση.
Δεν συμφωνεί με τη μιζέρια και την απαισιοδοξία πολλών, ακόμα και στην κυβέρνησή του. Εκπλήσσεται με όσα του μεταφέρουν, ότι υπάρχουν υπουργοί που λένε πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως η κυβέρνηση έχει πάρει την κατιούσα.
«Λιγόψυχοι» είναι μια φράση που ακούγεται από τα χείλη κεντρικών στελεχών της κυβέρνησης για συναδέλφους τους. Ο Αντ. Σαμαράς δεν επιθυμεί αναστάτωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και θέλει ενότητα, πίστη, ελπίδα και αγώνα. Μόνο έτσι, λέει θα βοηθήσουμε τη χώρα.
Το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει σύμπνοια και κοινή γραμμή. Ο καθένας παίζει το προσωπικό του παιχνίδι και είναι αρκετοί εντός της κυβέρνησης, που κοιτάζουν κυριολεκτικά την πάρτη τους.
Ο Πρωθυπουργός, αν και τα γνωρίζει και θα δώσει τις απαντήσεις του με τον ανασχηματισμό, κλείνει τα αυτιά του και επιμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Ο ίδιος πιστεύει ότι η μάχη που έδωσε και δίνει έχει θετικά αποτελέσματα, όπως φαίνεται από το μπαράζ δηλώσεων, δημοσιευμάτων σε διεθνή έντυπα, αλλά και κινήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, που αναγνωρίζουν ή και εγκωμιάζουν τις ελληνικές προσπάθειες.
Πρόκειται όμως για μια εύθραυστη νίκη, καθώς τώρα θα πρέπει να κερδηθεί ο πόλεμος της ανάταξης της οικονομίας. Το στοίχημα είναι δύσκολο επειδή οι συνομιλητές της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα ένα πράγμα κατέστησαν σαφές – «με αρκετή ωμότητα» σημειώνουν όσοι γνωρίζουν: «Υποσχετικές» δεν γίνονται δεκτές, στο εξής μετράνε μόνο τα αποτελέσματα.
Τα έργα που μπορεί να παρουσιάσει άμεσα η κυβέρνηση είναι συγκεκριμένα. Το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη είναι: “πράξεις, όχι λόγια”.
Εξάλλου, οι εταίροι περιμένουν να δουν κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης. «Όλοι γνωρίζουν ότι πολλά πράγματα δεν έχουν προχωρήσει και πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί» είναι το μήνυμα των πιστωτών που εκτιμούν ότι το πλεονέκτημα της ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αντισταθμίζεται από την αμφίβολη συνοχή της.
Το θετικό είναι ότι προς το παρόν η κυβέρνηση παίρνει τις ανάσες που ζητούσε και την ανοχή που ήθελε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τις επαφές που έκανε.
Από εδώ και πέρα θα αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά να αλλάξουν κάποιοι όροι του προγράμματος. Η αρχή θα γίνει με την έλευση της τρόικας, την αντιπροσωπεία της οποίας θα συναντήσει και ο ίδιος και θα της θέσει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, ειδικά στην εστίαση ενόψει και της τουριστικής σεζόν, όπου η κυβέρνηση ποντάρει πολλά.
Ο ίδιος έχει θετικά μηνύματα ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και χαλάρωση και αυτό που του έχουν επισημάνει οι ισχυροί παίκτες της σκακιέρας, είναι ότι εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της, κερδίζει πολύτιμο χρόνο και θα πάρει και άλλες ανάσες μελλοντικά.
Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσει επί της ουσίας το χρόνο που της δίνουν η κυβέρνηση και πως επί της ουσίας θα αναθερμανθεί η οικονομία, ενώ μπροστά της έχει τη μάχη για να ανατρέψει και τις πιέσεις για απολύσεις στο δημόσιο και περαιτέρω μείωση στον κατώτατο μισθό.
Αυτή την περίοδο δεν υφίσταται κανένα θέμα, λένε όσοι γνωρίζουν, απλά, διευκρινίζουν, ότι παίζεται το γνωστό παιχνίδι, λίγο πριν την άφιξη της τρόικας. Μπαίνουν θέματα προς συζήτηση, ανεξάρτητα εάν είναι ή όχι στην ατζέντα της τρόικας στην παρούσα φάση.
Με δεδομένο ότι έχει δοθεί παράταση και ανοχή στην κυβέρνηση, δεν υφίσταται θέμα αυτή τη στιγμή. Για το μέλλον, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου