ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στο Παγκράτι

Μοιραστείτε το στο facebook



Προκήρυξη γεμάτη απειλές προς κάθε πολίτη, που συμβάλλει στη σύλληψη μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς,..
ή με οποιονδήποτε τρόπο στέκεται απέναντι σε άτομα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης, αναρτήθηκε το μεσημέρι στον ιστότοπο indymedia, για ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης στο γραφείο της εταιρείας ταχυμεταφορών swift-mail, πριν από πέντε μέρες, στο Παγκράτι.
Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης» και ο συντάκτης της ανακοίνωσης χαρακτηρίζει την ενέργεια «πράξη εκδίκησης», για τη σύζυγο του ιδιοκτήτη, που (την 1η Νοεμβρίου 2010) άνοιξε παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, τον οποίο είχαν αφήσει με στόχο την πρεσβεία του Μεξικού, τα μέλη των «Πυρήνων», Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος. Η γυναίκα τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, έδωσε περιγραφές των δύο νεαρών, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο αργότερα.
Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «από εκείνη την μέρα, η Φ.Ρ., ανήκει στη μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης» και προστίθεται: «Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους. Ας καταλάβει, λοιπόν, το συγκεκριμένο υποκείμενο ότι αυτό ήταν απλώς ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα με αποδέκτη όλους τους μάρτυρες κατηγορίας των δικαστηρίων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που θα σηκώσουν το δάκτυλο και θα “αναγνωρίσουν” τους “ενόχους”. Ας μην ξεχνάνε ότι τουλάχιστον παλιά οι καταδότες φορούσαν κουκούλα, ενώ τώρα έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους».
Στο πλαίσιο αυτής της εκδικητικής πρακτικής, σύμφωνα με την προκήρυξη, εντάσσεται και ο ξυλοδαρμός αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πριν από λίγο καιρό στην Καλλιθέα, ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας της προηγούμενης δίκης της Συνωμοσίας, αλλά και η καταστροφή, πριν από ενάμιση μήνα, καταστήματος στα Εξάρχεια «ενός άλλου ρουφιάνου που είχε κάνει μήνυση και ζητούσε χρηματική αποζημίωση από φυλακισμένο σύντροφο της Συνωμοσίας».
«Ας είμαστε ξεκάθαροι…» σημειώνεται στην προκήρυξη «Όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη γι αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές…».
Στο κείμενο γίνεται κριτική και προς άλλους αναρχικούς: «Βαρεθήκαμε με τους “αναρχικούς” που είναι όλο λόγια και από πράξη τίποτα. Ή πράξε ή σκάσε… Με ληστείες, εμπρησμούς, εκτελέσεις, βόμβες, πεσίματα σε φασίστες και μπάτσους θα μας βρίσκετε μπροστά σας…».
Ανάληψη ευθύνης, όμως, από έναν άλλον «Πυρήνα», γίνεται με ένα ακόμα κείμενο, που αναρτήθηκε στο ίδιο ιστολόγιο, με τίτλο «Ό,τι δεν ληστεύεται, θα καίγεται», για την ανατίναξη ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας στον Γαλατά Τροιζηνίας τα ξημερώματα της Τρίτης, 5 Μαρτίου.
Την ευθύνη αναλαμβάνει η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI-IRF) πυρήνας “Μοναχικός Λύκος”».
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η έκρηξη έγινε με τη μέθοδο Plofkraak (χρήση φιάλης υγραερίου, που διοχετεύει το γκάζι στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου και αναφλέγεται- εκρήγνυται με τη χρήση μπαταρίας που ενεργοποιεί λαμπτήρα πυρακτώσεως), αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα, γιατί όπως λένε, το συγκεκριμένο ΑΤΜ είχε ειδικό σύστημα προστασίας (μονωτικό υλικό επένδυσης εσωτερικά του χρηματοκιβωτίου, που απορροφά ποσοστό της έκρηξης).
Ο συντάκτης του κειμένου καλεί όλους τους «συντρόφους» να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους με επιθέσεις στους «ναούς του χρήματος».

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου