ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Tα Όσκαρ της Φύσης

Μοιραστείτε το στο facebook



«Το Βήμα» ξεσκονίζει τις ανακαλύψεις της χρονιάς και απονέμει τα… Οσκαρ της Φύσης..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Νικητής το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble
Μας έχει κατακλύσει με φωτογραφίες του Διαστήματος που κόβουν την ανάσα. Από τις πλέον εντυπωσιακές που έχει καταγράψει είναι αυτές που προέρχονται από το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν μικρό γειτονικό μας γαλαξία. Το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου φιλοξενεί πολλές περιοχές γέννησης νέων άστρων.


ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ
Νικητής το Βόρειο Σέλας
Το φαινόμενο καταγράφηκε την 1η Οκτωβρίου 2012 στην περιοχή Γιούκαν στον Καναδά. Οι εικόνες του Σέλαος αποτυπώνουν τον εντυπωσιακό «χορό» των φορτισμένων σωματιδίων που φτάνουν στην ατμόσφαιρα της Γης από τον Ηλιο.


ΟΣΚΑΡ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Νικήτρια η Γη
Η αλληλεπίδραση των σωματιδίων των ανέμων με το μαγνητικό πεδίο της Γης παράγει έναν συνδυασμό ήχων οι οποίοι εκπέμπονται στο Διάστημα. Αυτά τα κοσμικά τραγούδια τα άκουσαν και τα κατέγραψαν οι δίδυμοι δορυφόροι RBSP. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τους ήχους αυτούς μπορούν θεωρητικά να τους ακούσουν και οι αστροναύτες που κάνουν εξωτερικές εργασίες. Θα έπρεπε όμως να βγάλουν τα σκάφανδρά τους για να ακούσουν το «ρεφρέν της Γης», όπως χαρακτήρισαν αυτούς τους ήχους οι ειδικοί.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Νικητής το ψάρι Aulostomus maculatus

Πρόκειται για ένα είδος ψαριού που μοιάζει με χέλι και έχει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό «χάρισμα». Διαθέτει μία μοναδική φυσιολογία ματιού που χρησιμοποιεί τη διάθλαση του φωτός για να παράγει μια παλέτα χρωμάτων που καλύπτει όλο το ορατό φάσμα. Οπως διαπιστώθηκε τα μάτια του A. maculatus γίνονται πολύχρωμα ακολουθώντας μια χρωματική ακολουθία παρόμοια με εκείνη του ουράνιου τόξου, από το πορτοκαλί προς το κυανό. Παραπέμπουν δηλαδή σε ουράνιο τόξο.


ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Νικήτρια η Ευρώπη

Η NASA ενέκρινε την πρώτη αποστολή στον δορυφόρο του Δία. Το σκάφος «Clipper» θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Ευρώπη και θα τη χαρτογραφήσει. Στόχος να βρεθεί το καταλληλότερο σημείο προσεδάφισης για μια επόμενη αποστολή. Το σενάριο που επεξεργάζονται οι επιτελείς της NASA κάνει λόγο για έναν μηχανισμό που θα τρυπήσει την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου μέχρι να ακουμπήσει το νερό του ωκεανού που βρίσκεται από κάτω. Στη συνέχεια, ένα  ρομποτικό υποβρύχιο θα διεισδύσει στον ωκεανό για να τον εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις μορφές ζωής που πιθανώς έχουν αναπτυχθεί εκεί...

Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου