ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το ’89 επικράτησαν οι συμψηφισμοί, με τον Άκη τι θα γίνει;

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά η ερχόμενη Δευτέρα είναι μεγάλη μέρα. Ξεχάσαμε ότι στις 22 Απριλίου ξεκινά μια από τις σημαντικότερες ημέρες της Μεταπολίτευσης...
Όχι τόσο για τα άτομα που δικάζονται όσο γιατί επιχειρείται να κλείσει ένα μαύρο κεφάλαιο της περιόδου αυτή.

Ο πρώην υπουργός και παρ’ ολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, κάθεται στο εδώλιο μαζί με άλλους 18 με τις πολύ βαριές κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οι μίζες που φέρεται να πήρε ο Άκης από τα εξοπλιστικά προγράμματα «ξεπλύθηκαν» με διάφορους τρόπους, κυρίως με τη μεταφορά τους σε υπεράκτιες εταιρείες και την αγορά ακινήτων.

Μέχρι σήμερα ούτε οι εισαγγελείς δε γνωρίζουν πόσα λεφτά δόθηκαν στον πρώην υπουργό, πόσα διακινήθηκαν σε λογαριασμούς, ποιοι κέρδισαν από την υπόθεση και που βρίσκονται χρήματα που δεν ξέρει κανείς το ύψος τους.

Όλα αυτά είναι άλλωστε δικαστικού χαρακτήρα. Θα φάνε μερικά χρόνια φυλακή και ο πανίσχυρος άλλοτε Τσοχατζόπουλος θα παραμείνει για μερικά χρόνια στη φυλακή, μέχρι να βγει λόγω ηλικίας.

Αυτό που περισσότερο έχει σημασία είναι ότι η Ελλάδα έχει μια καλή ευκαιρία να περισώσει μέρος από τη χαμένη τιμή της. Ότι δεν μπόρεσε να καταφέρει στη λεγόμενη Δίκη του Αιώνα, δηλαδή τη δίκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους 4 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να το καταφέρει τώρα.

Το ’89 επικράτησαν οι συμψηφισμοί, οι πολιτικές ίντριγκες, οι ισορροπίες των κομμάτων και τελικά το μεγαλύτερο, μέχρι τότε οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, κουκουλώθηκε. Αυτό το κουκούλωμα ήταν η αρχή για την κατάληξη που έχει σήμερα η χώρα. Αν τότε επικρατούσε η δικαιοσύνη αντί της πολιτικής, κι αν οι κανόνες δικαίου ενός πολιτισμένου κράτους είχαν ισχύ, ίσως να μη φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Και ίσως να είχαν αποτραπεί σκάνδαλα όπως οι μίζες του Άκη, το μαύρο πολιτικό χρήμα που έρεε άφθονο, η ρεμούλα στα δημόσια οικονομικά αλλά και στους δήμους και τις περιφέρειες.

Η χώρα έχει μια καλή ευκαιρία να αποδείξει ότι οι εποχές του «πάρτι» με τα λεφτά που υπήρχαν, πέρασε ανεπιστρεπτί. Και να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στους.. υποψήφιους Άκηδες αυτής της χώρας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για σκάνδαλα. Η κοινωνία δεν αντέχει, η πολιτική σκηνή δεν μπορεί να τα επιτρέψει.

Ας γίνει ο Άκης η αρχή για να ξαναβρεθεί η χαμένη τιμή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Όχι, όμως, να μείνουμε στον Τσοχατζόπουλο και τη «συμμορία» του. Υπάρχουν κι άλλα θέματα που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό ο οποίος ζητά επιτέλους να δει τους φταίχτες της σημερινής κατάντιας να πληρώνουν.

Η σημερινή κυβέρνηση με τον τρικομματικό της χαρακτήρα, και η δικαιοσύνη έχουν δείξει ότι θέλουν να σταματήσουν την κατάντια της πολιτικής στην Ελλάδα. Αρκεί, φυσικά να μην υπάρχουν ξανά συμψηφισμοί. Άλλωστε, η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ είναι ακόμη ανοικτή.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου