ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η Γερμανία “βάζει χέρι” στους φορολογικούς παραδείσους

 
Και ξαφνικά η παγκόσμια κοινή γνώμη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών δεδομένων..
Εκατομμύρια e-mails ξαφνικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τα «ένοχα» μυστικά των πλουσίων.
Αποκαλύπτουν τον… υπέροχο κόσμο των φορολογικών παραδείσων, ουσιαστικά σπάνε τη βιτρίνα των υπεράκτιων εταιρειών και «διακορεύουν» τις… Παρθένες Νήσους κι όχι μόνο.
Αυτό που επί χρόνια θεωρούνταν αδύνατο να συμβεί, τελικά έγινε. Δηλαδή οι πλούσιοι ή όσοι θέλουν να κρύψουν χρήμα, μέχρι τώρα πήγαιναν σε έναν φορολογικό παράδεισο, άνοιγαν πέντε – έξι off shore και ήξεραν ότι δύσκολα θα εντοπιστούν τα ίχνη τους.
Δεν αναρωτιέται κανείς πώς και ποιοι έκαναν αυτή τη διαρροή; Και γιατί τώρα;
Δύο μόνο νούμερα θα σας πούμε: Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που βρίσκονται στους φορολογικούς παραδείσους ξεπερνούν τα 20 τρισεκατομμύρια ευρώ!
Επίσης, κάθε χρόνο η Ευρώπη χάνει μόνο από φόρους περί το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ επειδή κάποιοι στέλνουν τα λεφτά τους στις υπεράκτιες.
Επομένως, τίποτε δεν είναι τυχαίο και καμιά διαρροή δεν έγινε. Φαίνεται ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο να βγουν στη φόρα τ’ άπλυτα των πλουσίων και να σπάσουν τα στεγανά των υπεράκτιων. Ο λόγος φυσικά δεν είναι ότι ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν όλο τον πλανήτη νόμιμο. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι θέλουν να μαζέψουν χρήμα.
Χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία και φυσικά οι ΗΠΑ που κινούν τα νήματα παγκοσμίως βολεύονται από τη διάλυση των φορολογικών παράδεισων. Θα μπορούν να διεκδικήσουν ένα μεγάλο μέρος από τον πακτωλό των 20 τρισ. για τις τράπεζές τους. Κι αν δε θέλουν να διαλύσουν εντελώς τα εξωτικά μέρη, αυτό που θέλουν είναι να κλείσουν συμφωνίες και να πάρουν με μερική φορολόγηση ορισμένα από τα δισεκατομμύρια των πλουσίων.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο Βερολίνο, μόλις βγήκαν στο φως τα στοιχεία, πανηγύριζαν και έλεγαν ότι είναι έτοιμοι να τα δώσουν σε αναλυτές και να τα εξετάσουν ώστε να τα αξιοποιήσουν.
Ο θάνατος ή το πλήγμα των φορολογικών παραδείσων δίνει ζωή στις τράπεζες και τα κρατικά ταμεία ορισμένων χωρών. Κι αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό.
Άραγε, η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει όλα αυτά τα στοιχεία, να τα εξετάσει κι αν υπάρχουν δυνατότητες να εισπράξει μερικά εκατομμύρια κάνοντας συμφωνίες; Ή θα τα κάνουμε πάλι μαντάρα, όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ;

Αntinews.gr
Μοιραστείτε το στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου