ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πως να πάει μπροστά αυτή η χώρα;


Η πρόσφατη ενδοκυβερνητική «διαμάχη» για το χαράτσι και η επακόλουθη συμφωνία με την μετονομασία του κρέατος σε ψάρι,.
είχε και την αποκαλυπτική της πλευρά.
Μετά από δύο χρόνια εφαρμογής του πλέον διαφιλονικούμενου αυτού φόρου – εφευρήματος του κ. Βενιζέλου, μάθαμε επιτέλους ως κοινωνία και τα «ντεσού» της εφαρμογής του, το πιο αποκαλυπτικό από τα οποία, ήταν οπωσδήποτε οι  εξαιρέσεις του.
Δεν θα σταθώ στο σύνολο των εξαιρέσεων που είναι άκρως εξοργιστικό αλλά θα επικεντρωθώ σε μία και μόνη, την οποία θεωρώ χαρακτηριστική της λειτουργίας αυτού του εξαμβλώματος που χαριστικά ονομάζουμε ακόμη «ελληνικό κράτος».
Εξαιρούνταν λέει από την υποχρέωση καταβολής του «χαρατσιού της ΔΕΗ», τα ακίνητα τα οποία είναι μισθωμένα από το ελληνικό δημόσιο! Δηλαδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν «νοικάρη» το κράτος, δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν το χαράτσι, αντίθετα με όλους αυτούς που είχαν νοικάρηδες ιδιώτες ή είχαν τα ακίνητά τους ξενοίκιαστα!
Δηλαδή, για να καταλάβουμε καλά, η πιο προνομιούχα κάστα ιδιοκτητών ακινήτων (οι εκμισθωτές του δημοσίου) οι οποίοι έχουν εξασφαλισμένο το ενοίκιο (έστω και με καθυστέρηση) και συνήθως υπογράφουν «φαρδιές» συμβάσεις ενοικίασης με το δοβλέτι, εξαιρούνταν από την καταβολή του επαχθέστατου αυτού φόρου που κλήθηκαν να τον πληρώσουν ακόμη και χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες!
Σπάζω το κεφάλι μου να κατανοήσω την ανάγκη αυτής της εξαίρεσης. Από την μεριά της Πολιτείας δεν υπήρξε από όσο γνωρίζω καμιά εξήγηση. Από την πλευρά του λαλίστατου κ. Βενιζέλου επίσης. Αγαπητοί μου φίλοι, εσείς μπορείτε να την κατανοήσετε αυτή την προκλητική εξαίρεση και να την δικαιολογήσετε καλόπιστα; Επειδή κακόπιστα, μπορεί κανείς να σκεφτεί πολλά και διάφορα! Το σίγουρο είναι όμως, πως με τέτοιου είδους συμπεριφορές από το επίσημο κράτος και την Πολιτεία, αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη να μην ξεκολλήσει ποτέ από τον βούρκο στο οποίο τσαλαβουτάει τα τελευταία χρόνια.

Akenaton
Μοιραστείτε το στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου