ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός και ΠΑΟ στην κόψη του ξυραφιού

Στο πέμπτο παιχνίδι θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους  στο final-4  του Λονδίνου οι δύο αιώνιοι...
Το μπάσκετ όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μπαίνει ξανά στη ζωή των Ελλήνων φιλάθλων. Οι δυο ομάδες μας, χωρίς να έχουν το μπάτζετ προηγούμενων ετών παραμένουν άκρως ανταγωνιστικές, σοβαρές, έχοντας προ πολλού κατακτήσει το σεβασμό όλης της μπασκετικής Ευρώπης.
Τα έφερε όμως έτσι η τύχη και το ματς-μπολ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το επιτυχημένο ή όχι της σεζόν. Δεν είναι απλά το ματς που θα κρίνει την πρόκριση, αλλά πολλά συμβόλαια παικτών, την παραμονή των προπονητών, την αλλαγή ή όχι φιλοσοφίας των ομάδων, ενδεχομένως και το ύψος του προϋπολογισμού της επόμενης σεζόν.
Ο ΠΑΟ έχει υπερβεί εαυτόν. Ελάχιστοι του έδιναν τύχη στα ματς με τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Διεκδίκησε στα ίσα το πρώτο, πήρε μεγάλες νίκες στο δεύτερο και τρίτο παιχνίδι, δεν άντεξε στην πίεση στο τέταρτο. Δίχως να έχει το ρόστερ του παρελθόντος ο Παναθηναϊκός έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, έναν προπονητή που δείχνει ότι μπορεί να σταθεί στο πιο ψηλό επίπεδο, βγάζοντας διαρκώς «λαγούς από το καπέλο», έναν Διαμαντίδη ηγέτη.
Ο Πεδουλάκης  ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες της ομάδας του. Διατήρησε χαμηλό προφίλ, θέλοντας η πίεση να πάει στη μεριά των Καταλανών. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, αλλά στο τέταρτο παιχνίδι δεν μπόρεσε η δική του ομάδα να διαχειριστεί το τίτλο του φαβορί . Στο πέμπτο παιχνίδι στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ο ΠΑΟ θα τα δώσει όλα και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να πάει στο Λονδίνο. Άλλωστε είναι αδύνατο να έχει για δεύτερο σερί παιχνίδι  άποντο τον «σεληνιασμένο» Διαμαντίδη. Ο Δημήτρης είναι κάτι παραπάνω από τη μισή ομάδα. Κουβαλάει το πνεύμα του νικητή, είναι  ο χαρισματικός αρχηγός, είναι η ήρεμη δύναμη μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.
Τα προγνωστικά για το πέμπτο ματς είναι 50-50. Κανείς δεν κράτησε την έδρα του στη σειρά, καμία ομάδα δεν έδειξε καλύτερη από την άλλη. Θα είναι θέμα ημέρας, «κρύου αίματος» στα δύσκολα, αλλά και της φιλοσοφίας με την οποία θα σφυρίζουν οι διαιτητές.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έδειξε ότι θα είχε εύκολο έργο μετά το 2-0 στη σειρά. Πήγε στην Πόλη χαλαρός στο τρίτο ματς και έχασε, μπήκε φουριόζος στο 4ο αλλά αυτοκτόνησε στο τέλος. Έκανε την Εφές να πιστεύει στην ολική επαναφορά, αλλά το 5ο ματς στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ μόνο εύκολο δεν θα είναι για τους Τούρκους που θα κληθούν να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου».
Τα προγνωστικά είναι 60-40 υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς παρά το αναμφισβήτητο ταλέντο τους οι Τούρκοι πρέπει να κάνουν ένα καταπληκτικό ματς για να κερδίσουν σε τρίτο σερί παιχνίδι τους ερυθρόλευκους.
Τα «πειράματα» του Μπαρτζώκα σταματούν κάπου εδώ. Ο Ολυμπιακός θα παρατάξει όλο το βαρύ πυροβολικό για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα μέσα στο παιχνίδι, θα προσπαθήσει να βρει ρυθμό, θα τον «σπρώξει» η εξέδρα και θα επιδιώξει το ματς να μην κριθεί στα τελευταία λεπτά, στο ένα σουτ, στη μία κατοχή, στο ένα ριμπάουντ.
Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, οι ομάδες σε μια σειρά πέντε αγώνων  δεν έχουν πλέον μυστικά και την πρόκριση θα πάρουν αυτοί που το θέλουν περισσότερο, αυτοί που θα καταθέσουν εκτός από το ταλέντο και την ψυχή τους στο παρκέ.
Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται να προκριθεί και ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός στο final-4 δεν είναι ακατόρθωτο. Δυσκολότερο μοιάζει να αποκλειστούν και οι δύο.
Ότι κι αν γίνει οι Έλληνες φίλαθλοι αισθάνονται υπερήφανοι για τις ομάδες μπάσκετ των δύο αιωνίων. Και με τα τεκταινόμενα σε άλλα αθλήματα, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού, αυτό είναι μάλλον σπάνιο…
Ανάργυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου