ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα για ακόμη ένα ματς έκανε μια μέτρια εμφάνιση. Η λογική του Βιγιανόβα δεν ήταν λάθος. Το πλάνο του για να αντιμετωπίσει την Παρί θεωρητικά ήταν καλό...
Όμως στην πράξη δεν του βγήκε. Τουλάχιστον από την στιγμή που ήταν πίσω στο σκορ και έχανε την πρόκριση στα ημιτελικά. Η ομάδα του μέχρι να μπει ο Μέσι δεν έδειχνε πως μπορούσε να ισοφαρίσει. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα, το ότι εξαρτάται από τον Μέσι κατά πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και στο σκοράρισμα.

Ο Βιγιανόβα έχει καταλάβει τα λάθη που έκανε ο βοηθός του ο Ρούρα. Επέλεξε να βάλει τον Ινιέστα στο κέντρο και τον Βίγια στην κορυφή. Στην άμυνα όμως η ομάδα του είχε πολλά κενά. Έδινε την δυνατότητα στην Παρί να δημιουργεί εύκολα φάσεις επειδή η φιλοσοφία του ήταν επιθετική και δεν είχε πολλούς παίχτες στην άμυνα. Για άλλη μια φορά αμυντική γραμμή ήταν ψηλά και οι επιστροφές των παικτών του ήταν αργές.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως ο τρόπος που πίεζε την αντίπαλο της έδειχνε πως είναι μεγάλη ομάδα. Με τον τρόπο που έκλειναν τους παίχτες της Παρί στο κέντρο και τους περιόριζαν, τους ανάγκαζαν να χάνουν την μπάλα χωρίς να έχουν ελεύθερο συμπαίκτη να πασάρουν. Με την είσοδο του Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, η ψυχολογία της ομάδας ανέβηκε. Η καταλανοί ήταν πιο απειλητικοί. Λίγα λεπτά αφότου μπήκε η Μπάρτσα ανέτρεψε τον αγώνα και πήρε την πρόκριση.

Παρόλο που έμεινε εκτός, η Παρί είχε τις κλασικές ευκαιρίες και είχε αρκετές πιθανότητες για να πάρει την πρόκριση. Το σχέδιο του Αντσελότι για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα ήταν πολύ καλό. Στην άμυνα έδωσε οδηγίες στους παίκτες του να κλείνουν προς το κέντρο και να αφήνουν τους χαφ να παίρνουν την μπάλα στα άκρα και να έχουν πολλά μέτρα με την μπάλα. Ξέρει πως η καταλανοί δεν απειλούν από τα άκρα και δεν έχουν την δυνατότητα να παίξουν με σέντρες.Περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τους επιθετικούς και τον Τσάβι, οπότε ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει ήταν ο Ινιέστα τον οποίο μάρκαραν πάντα δύο παίχτες.

Με την επιλογή να κρατήσει την τετράδα στην επίθεση ψηλά, έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να επιτίθεται με πολλούς παίχτες. Με τον τρόπο που αγωνίστηκε η Μπάρτσα, μπορούσαν να επιτίθονται τρεις με τρεις ή και με περισσότερους παίχτες. Με την τακτική αυτή η Παρί μπορούσε να απείλησε ανά πάσα στιγμή. Το πλάνο αυτό του βγήκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.
Δείτε τα γκολ του αγώνα ΕΔΩ
Mikel Bardhi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου