ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Με απεργίες στις Πανελλαδικές απειλούν οι εκπαιδευτικοί

Σεβόμαστε απόλυτα τον αγώνα που δίνουν καθημερινά με τα παιδιά μας και για τα παιδιά. Εκτιμούμε το γεγονός ότι..
βρίσκονται αντιμέτωποι κάθε μέρα με χιλιάδες νέους, κάτι που είναι σκέτη παλαβομάρα.

Κι επίσης, είμαστε μαζί τους όταν λένε ότι κάνουν λειτούργημα και δεν πληρώνονται όπως πρέπει για τη δουλειά τους.

Όταν όμως έχουν ήδη βγει στα κάγκελα και απειλούν με απεργίες στις Πανελλαδικές, τότε σίγουρα κι εμείς κι αυτοί «στραβά αρμενίζουμε».

Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι, μόλις ανακοινώθηκε η αύξηση κατά 2 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας τους πήραν φωτιά.

Και μη νομίζετε ότι δουλεύουν πενήντα ώρες τη βδομάδα. Από 18 έως 24 ώρες εργάζονται και θα πρέπει να δουλέψουν άλλες δύο ώρες επιπλέον. Όσο δηλαδή δουλεύει ένα ιδιωτικός υπάλληλος, και με λιγότερα λεφτά, για δύο ημέρες κι όχι για πέντε που δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση στις ώρες μπορεί να φτάσει και τις 4 ώρες, δηλαδή, όπως υποστηρίζουν, αύξηση κατά… 25%. Εντυπωσιακό φυσικά, αλλά θα ήταν εντυπωσιακότερο αν δούλευαν 100 ώρες την εβδομάδα και τους αυξανόταν κατά 25 ώρες, όμως δε συμβαίνει αυτό.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, στην απίστευτη κρίση που υφιστάμεθα όλοι, κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να μένουν αλώβητοι. Να συνεχίσουν δηλαδή να διατηρούν προνόμια που δεν έχει κανείς. Φυσικά και αμείβονται άθλια οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι δαπάνες για την υγεία είναι πετσοκομμένες.

Αλλά αντί να κάνουν επανάσταση για όλα αυτά, αποφάσισαν να διαλύσουν τις Πανελλαδικές διότι θα εργαστούν…2 ή 4 ώρες παραπάνω.

Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Διότι όταν ακούει κάποιος συμβασιούχος ή κάποιος άνεργος με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και έξι γλώσσες ότι κάποιος διαμαρτύρεται γιατί θα δουλέψει 24 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή 5 ώρες το πολύ την ημέρα, σίγουρα θα πάει να πέσει στο γκρεμό.

Όποιον ιδιωτικό υπάλληλο κι αν ρωτήσεις σίγουρα θα σου πει ότι δουλεύει 10 και 15 ώρες την ημέρα. Πολλές φορές χωρίς ρεπό, χωρίς υπερωρίες, χωρίς πολλές ημέρες διακοπές και χωρίς το δικαίωμα να βγει και να φωνάξει, να διεκδικήσει.

Στο όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, εργαζόμενων ή και άνεργων είναι να κάθονται 15 ημέρες τα Χριστούγεννα, 15 ημέρες το Πάσχα, 2-3 μήνες το καλοκαίρι.

Αλλά θα πει κανείς: Μην συγκρίνεις τους εκπαιδευτικούς με τους άλλους εργαζόμενους διότι οι πρώτοι κρατούν την τύχη των παιδιών μας στα χέρια τους. Πράγματι έτσι είναι και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται ίδιες ώρες με τους άλλους Ευρωπαίους και παίρνουν λιγότερα χρήματα.

Όμως, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε καιρό πολέμου, μοιάζει τουλάχιστον προκλητικό να εκβιάζει μια επαγγελματική τάξη όλη την κοινωνία.

Και οι 2 ώρες είναι… περί όνου σκιά. Με 1,8 εκατ. Έλληνες άνεργους να παρακαλάνε για 400 ευρώ, ακόμη κι αν δουλεύουν σα σκλάβοι, είναι προκλητικό. Ας αναλογιστούν όλοι, λοιπόν, τις ευθύνες τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου