ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Γρεβενών απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη..


Σχετικά με την αναβάθμιση λογισμικού των Επιχειρήσεων:
Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του..
Ν 3842/2010 (ΦΕΚ 58/Α/23.4.2010) πρέπει οι επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν μηχανογράφηση από 01-05-2013 να αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους προγράμματα σε συνέχεια της αναβάθμισης τον φορολογικών μηχανισμών (έκδοσης ΄΄Ζ΄΄ ), το ίδιο και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές μέσα στο Β΄ εξάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε ο μέσος όρος του κόστους των αναβαθμίσεων του λογισμικού των Επιχειρήσεων που διαθέτουν ήδη μηχανογράφηση ανέρχεται από 200 έως και 20.000 Ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. Παράδειγμα προσφοράς που δόθηκε σε μέλος μας αναλύεται ως εξής :


• Κόστος ετήσιας αναβάθμισης συμβολαίου με τις εταιρείες πληροφορικής, το οποίο ανέρχεται σε 1845 Ευρώ επιβαρυμένο αναδρομικά για κάθε έτος από το 2006, ήτοι συνολικό κόστος 14.760 Ευρώ.
• Κόστος παραμετροποίησης και εγκατάστασης λογισμικού στο φορολογικό μηχανισμό 200 Ευρώ.
• Κόστος ετήσιας ανανέωσης σύμβασης υποστήριξης του λογισμικού και φορολογικού μηχανισμού, μετά την απόκτηση των παραπάνω σε ετήσια βάση, για την εγγύηση καλής λειτουργίας αλλά και τυχόν αναβάθμισης που ίσως χρειαστεί, ώστε να εγγυηθούν οι εταιρείες πληροφορικής την εύρυθμη λειτουργία τους, 1920 Ευρώ.
• Κόστος σύνδεσης internet για όσους δεν διαθέτουν

Το ίδιο περίπου εύρος κόστους θα επιβαρυνθούν και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές, αφού θα πρέπει όσες δε διαθέτουν νέου τύπου ταμειακές μηχανές με δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή ή ιντερνέτ, να αγοράσουν καινούργιες νέου τύπου.

Πόσες επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν τα παραπάνω ποσά ;
Πόσες επιχειρήσεις θα είναι παράνομες επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις εταιρείες πληροφορικής;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια οικονομική κρίση η οποία έχει «στραγγίξει» τα αποθεματικά των επιχειρήσεων.
Οι Επιχειρήσεις οι οποίες είτε με επιδότηση είτε χωρίς επιδότηση ,μπήκαν στη διαδικασία οργάνωσης της μηχανοργάνωσης τους καλούνται κάθε χρόνο να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στις εταιρείες software.

Ζητάμε,

Τη στήριξη του παραπάνω μέτρου με οποιαδήποτε τρόπο ( όπως πρόγραμμα επιδότησης 100% στη γυναικεία επιχειρηματικότητα ),για όλη την επικράτεια, ώστε οι επιχειρήσεις να μην κληθούν να πληρώσουν για την αναβάθμιση της μηχανογράφησης τους ποσά τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν και δεν έχουν διαθέσιμα.

Βοηθήστε και στηρίξετε πραγματικά τις Επιχειρήσεις .Δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτάκτων εξόδων .Πλέον είναι θέμα επιβίωσης .

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ράμμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου