ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης του deal Εθνικής – Eurobank

Δεύτερη «στουρνάρα» μέσα σε λίγες ώρες έριξε ο υπουργός Οικονομικών σε ότι αφορά το φερόμενο ως ναυάγιο στο deal Εθνικής με Eurobank..
Τόσο το μεσημέρι έξω από το Μαξίμου όσο και αργά το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο κ. Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι άλλο παίζεται και θα το μάθουμε σύντομα. «Κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε», είπε ενώ έκανε και μια άλλη αποκάλυψη που ενδεχομένως, ωστόσο, να μην είναι και ακριβώς έτσι. Είπε ότι δεν έβαλε η τρόικα βέτο για τη συγχώνευση αλλά οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα επειδή οι δύο τράπεζες ειδοποίησαν προχθές ότι δεν μπορούν να βρουν τα κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 10% της συνολικής τους κεφαλαιακής ενίσχυσης. Έτσι το ΤΧΣ θα κάνει την ανακεφαλαιοποίηση και θα αποφασίσει στη συνέχεια για το μέλλον των τραπεζών, με τα δικά της κριτήρια.

Η σιβυλλική αυτή δήλωση, και μάλιστα δις, αφήνει πολλά ενδεχόμενα. Να υπάρχει δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έχουμε να κάνουμε με ναυάγιο.

Φαίνεται ότι κυοφορείται κάποια άλλη λύση που επεξεργάζονται το οικονομικό επιτελείο και τραπεζικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews υπάρχει επιχείρηση διάσωσης της Εθνικής από την κρατικοποίηση με αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για να καλυφθεί το 1 δισ. ευρώ που χρειάζεται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κόλπο μπορεί να μπει και ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης ο οποίος κατέχει, μετά την ανταλλαγή μετοχών, το 11% της Εθνικής. Να βάλει δηλαδή περί τα 200 εκατ. ευρώ και να μπουν στην ανακεφαλαιοποίηση κι άλλοι επιχειρηματίες ώστε να συμπληρωθεί το ποσό του 1 δισ. που απαιτείται για την ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση.

Το ίδιο φυσικά κάνει και η Eurobank η οποία έχει απευθυνθεί ακόμη και στους εργαζόμενους.

Οι πληροφορίες μας, που είναι ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες στο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν συναντήσεις με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Λάτση.

Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια κι αν καταφέρουν οι τράπεζες να βρουν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης τότε θα μπορέσουν να παραμείνουν εκτός του ΤΧΣ, έστω κι ως δύο διαφορετικές τράπεζες.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας είπε επίσης, ότι διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας κι ότι αποφεύχθηκε μια εκκαθάριση τράπεζας που θα ήταν ολέθρια κατάληξη.

«Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και είναι μείζονος πρωταρχικής σημασίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας παράλληλα ότι τα 50 δισ. ευρώ είναι υπεραρκετά για την κάλυψή του.

Από εδώ και στο εξής οι δύο τράπεζες θα συγκαλέσουν τα διοικητικά τους συμβούλια και θα εκδώσουν πρόσκληση για τους μετόχους τους. Η τελευταία γενική συνέλευση της Εθνικής θα διενεργηθεί στις 29 Απριλίου. Στη Eurobank η Εθνική κατέχει ποσοστό άνω του 66% (84,4%) και έτσι η απόφαση θα ληφθεί από την πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου