ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

H Ελσα Αναστασιάδη, κόρη του Προέδρου της Κύπρου, είναι βαθύπλουτη και έβγαλε κρυφά από την Κύπρο 21 εκατ. ευρώ!!!

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, έπειτα από την αποκάλυψη πως ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών...


που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν την απόφαση του πρώτου Eurogroup, βρίσκεται η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Έλσα Αναστασιάδη και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου, παρουσιάστηκε μέρος της λίστας με τους καταθέτες που «γλίτωσαν» σημαντικά ποσά από το κούρεμα καταθέσεων, ανάμεσα στα οποία φάνηκαν τα ονόματα των παραπάνω προσώπων, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τα ονόματά τους.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Καθημερινή της Κύπρου, η Έλσα Ν. Αναστασιάδη θα μπορούσε νομότυπα να είχε και να μετέφερε λογαριασμούς εκ μέρος των πελατών της ως δικηγόρος, σημειώνοντας πως υπάρχουν ερωτήματα «πολιτικής ηθικής» που πρέπει να απαντηθούν με πειστικό τρόπο.

Πολιτικό θρίλερ
Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο άλλα και διεθνώς το κατόρθωμα του επιχειρηματία Γιάννου Λούτσιου, συζύγου της Ελσας Αναστασιάδη, στην Κύπρο. Ο επιχειρηματίας τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το κούρεμα των καταθέσεων κατάφερε παρά τη ρητή απαγόρευση να διακόψει γραμμάτια στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου και να τα μεταφέρει μέσα σε μία ημέρα στην Τράπεζα barklays του Λονδίνου αλλά και σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου του Λονδίνου.

Τι έγραψε η εφημερίδα Χαραυγή
Η εφημερίδα Χαραυγή έφερε στο φως της δημοσιότητας τις συναλλαγές της εταρίας των συγγενών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, A.Loutsios & Sons. Ο Γιάννης Λούτσιος, γιος του Άντη Λουτσίου και συνιδιοκτήτης της εταιρίας, έχει παντρευτεί την κόρη του Νίκου Αναστασιάδη, Έλσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία στις 12 Μαρτίου έσπασε 5 γραμμάτια συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα και στη συνέχεια (12 και 13 Μαρτίου) τα μετέφερε με εμβάσματα στο Λονδίνο, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Barclays και τη Τράπεζας Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο «φυγαδεύτηκαν» τα λεφτά. Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των λογαριασμών, τα γραμμάτια ρευστοποιήθηκαν και στάλθηκαν στο εξωτερικό εν μια νυκτί. Νομικές ευθύνες προκύπτουν από τη συναλλαγή αυτή της τράπεζας με την εν λόγω εταιρία, διότι, ενώ δεν υπήρχαν περιορισμοί στην μετακίνηση κεφαλαίων, εν τούτοις είχε απαγορευτεί ρητά η διακοπή γραμματίων πριν την ημερομηνία λήξεώς τους, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν τότε η Λαϊκή.

Θέματα πολιτικής τάξης προκύπτουν για τον Νίκο Αναστασιάδη αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, ειδικότερα μετά την δημόσια παραδοχή του τελευταίου πως η κυβέρνηση γνώριζε για τις προθέσεις του Eurogroup σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων, κάτι που ο Αναστασίαδης είχε διαψεύσει.

Ακόμη, το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας αναφέρει πως το ζεύγος Άντης και Κάτια Λουτσίου έστειλαν την 1η Μαρτίου 5 εκατομμύρια ευρώ, από λογαριασμό που διατηρούσαν από κοινού στη Λαϊκή, προς την Deutsche Bank και την Barclays και πως άλλα 24 εκατομμύρια ευρώ αποσύρθηκαν από τη Λαϊκή στις 29 Ιανουαρίου του 2013.

Την ημέρα που έγινε η διακοπή και η μεταφορά όχι ενός μικροποσού αλλά 22 εκατομμυρίων ευρώ υπήρχαν δημοσιευμένες πληροφορίες για μεγάλο κούρεμα των μεγάλων καταθέσεων στη Λαϊκή και στην Τράπεζα Κύπρου. Και όμως κατάφερε και έβγαλε αυτό το ποσό. Το θέμα είχε φέρει προ ημερών στο φως η επίσημη εφημερίδα του ΑΚΕΛ "Χαραυγή".

Ο Λούτσιος είναι γνωστός και απο παλαιότερη υπόθεση καθώς κατάφερε και πήρε μέσα απο τα χέρια της ελληνικής πρεσβείας Κύπρου οικόπεδο που είχε παραχωρήσει η Μονή Κύκκου για να κατασκευαστεί η ελληνική πρεσβεία. Ο Γιάννος Λούτσιος είναι υιός του Άντη Λούτσιου και τα χρήματα τα μετέφεραν από κοινού.Η «λεπτομέρεια» που μπορεί να οδηγήσει σχεδόν άμεσα σε πολιτική κρίση στην Κύπρο είναι ότι ο Γιάννος Λούτσιος έχει παντρευτεί την Έλσα Αναστασιάδη,κόρη του σημερινού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ντόλτσε βίτα για την Ελσα
Η Έλσα Αναστασιάδη σε συνέντευξή της στο περιοδικό « Must»,τον Μάρτιο του 2011, παραδεχόταν πως ο μπαμπάς της θα μπορούσε να έχει το αξίωμα του Προέδρου

Η ίδια δικηγόρος εν ενεργεία και μητέρα δυο παιδιών, ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα της:
«Από μωρό ήμουν συνέχεια στο γραφείο του μπαμπά μου. Στις καλοκαιρινές διακοπές απαντούσα τα τηλέφωνα, ανακατευόμουν παντού. Έτυχε να τον δω να αγρεύει και στο δικαστήριο, παλιά, όταν αναλάμβανε ο ίδιος κάποιες υποθέσεις. Τον θαύμαζα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν επιλογή καθαρά δική μου, αλλά και κάπως φυσικό επακόλουθο.»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα ακολουθούσε τα χνάρια του και στην πολιτική απάντησε:
«Τώρα, αυτή τη δεδομένη στιγμή, με τίποτα. Και ο λόγος είναι ο χρόνος.
Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική. Θέλω να ασχοληθώ και με το σκι, ας πούμε. Αν δεν το κάνω καλά θα πέσω από το βουνό και θα 'ρθω κάτω...
Δεν είναι δοκιμή η πολιτική. Για να μπω να δοκιμάσω και να βγω, αν δεν το κάνω καλά, θα γελοιοποιηθώ. Ειδικά με το όνομα που φέρω. Ο κόσμος θα έχει απαιτήσεις από μένα και είναι δύσκολο να αποφασίσω να ρισκάρω. Δεν βάζεις κάτω ένα όνομα απλά για να αποδείξεις κάτι...»

Η σχέση μεταξύ κόρης και πατέρα όπως η ίδια περιγράφει είναι:
«Είναι μια σχέση φιλίας παραπάνω. Είναι δίπλα μας για ό,τι χρειαστούμε. Ακόμα και τώρα που είναι τόσο πολύ μέσα στην πολιτική, πάντα βρίσκει χρόνο για μας. Από το «καλημέρα» στο τηλέφωνο καταλαβαίνει αμέσως αν έχουμε κάτι. Μας καταλαβαίνει, μας διαβάζει σαν ανοικτό βιβλίο.»
Πιο κάτω μιλάει με θαυμασμό για εκείνον περιγράφοντας την υποτιθέμενη καμπάνια που θα αναλάμβανε για εκείνον...
«Θα έβγαζα προς τα έξω το δυναμισμό του, τον οποίο θαυμάζω.»
Τέλος απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν θα έπαιρνε μια κυβερνητική θέση ως κόρη του Προέδρου εξηγώντας πως:
«H κυβέρνηση δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση. Από δω που είμαι μπορώ να τον βοηθήσω εξίσου καλά.»

 

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου