ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το κλέψιμο και η νοθεία πάνε «σύννεφο» στα πρατήρια καυσίμων

Ζουν και βασιλεύουν η κλοπή στην αντλία και η νοθεία στα καύσιμα, όπως καταγγέλλουν οι εταιρείες καυσίμων,..
ενώ τα κινητά συνεργεία ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης, τα περίφημα ΚΕΔΑΚ πηγαίνουν με τα… πόδια: Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από τα 15 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα που διαθέτει η διεύθυνση Μετρολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, καθημερινά κινούνται μόνο τα 5 ή 6 εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων!
Την ίδια στιγμή, προς λουκέτο οδεύουν εταιρείες και περίπου 1.000-1.500 πρατήρια καθώς κρίση, χρέη και έλλειψη ρευστότητας πνίγουν την αγορά καυσίμων. Την εικόνα αυτή μετέφεραν χθες στη διάρκεια εκδήλωσης οι εκπρόσωποι του συνδέσμου εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, που περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην αγορά.

Εξαφανίστηκε το… πετρέλαιο θέρμανσης
Το πρώτο μάλιστα τετράμηνο του έτους ήταν ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, που είδαν τους τζίρους τους να πέφτουν κατά… 40% σε σχέση με πέρυσι, ακριβώς λόγω της ανυπαρξίας πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Οι πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης «βούλιαξαν» τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 κατά 70%, και εκπρόσωποι της αγοράς μιλούν ανοικτά πλέον για επικείμενα λουκέτα σε εταιρείες, και πρατήρια που βάσιζαν σε αυτό σημαντικό μέρος του τζίρου τους. Σήμερα στην αγορά καυσίμων, έχουν απομείνει 19 συνολικά εταιρείες και 6.000 πρατήρια, εκ των οποίων 1.000- 1.500 βρίσκονται στο «κόκκινο». Στην ουσία, τα πρατήρια αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως λένε στελέχη της αγοράς, μόνο και μόνο εξαιτίας των εταιρειών, που τα στηρίζουν γιατί αν κλείσουν τα «φέσια» που θα τους φορτώσουν θα είναι τεράστια.

Τα «καυτά» μέτωπα
Τρεις είναι οι βασικές προτάσεις του συνδέσμου εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά. Η διεύρυνση από τη νέα σεζόν των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, η κατάργηση της υποχρέωσης προκαταβολής του ΕΦΚ για την αγορά καυσίμων, και η εντατικοποίηση των ελέγχων για νοθεία και κλοπές στην αντλία από τα ΚΕΔΑΚ, την ενίσχυση των οποίων έχουν προτείνει να χρηματοδοτήσουν οι ίδιες οι εταιρείες...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου