ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πράσινο φως για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση;

Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα θα «κλειδώσει» σύμφωνα με..
πληροφορίες, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 μονάδες. Ακόμη και πιλοτικά, για την καλοκαιρινή σεζόν, και μετά να υπάρξει τελική απόφαση, οι τροικανοί φαίνεται να δίνουν το πράσινο φως στο αίτημα της Ελλάδας.

Βεβαίως, μέχρι να κλείσει η συμφωνία όλα είναι ανοικτά καθώς πρέπει και η Ελλάδα να αποδείξει ότι έχει προχωρήσει σε μια σειρά από προαπαιτούμενα που δεσμεύτηκε καθώς και να δείξει στοιχεία αισιοδοξίας στα δημόσια οικονομικά.

Το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση συζητήθηκε και στο γεύμα που παρατέθηκε στο Μαξίμου προς τιμήν του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ. Ο Αντ. Σαμαράς έθεσε το θέμα και με στοιχεία απέδειξε ότι η αύξηση του φόρου όχι μόνο δε φέρνει τα αναμενόμενα έσοδα αλλά αντιθέτως πλήττει την κατανάλωση. Ειδικά σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός πάει να καταγράψει ρεκόρ αφίξεων.

Παρά τα «κόλπα» των εστιατόρων, που πότε λένε ότι δε θα μειώσουν τις τιμές και πότε ότι θα το κάνουν, το ψαλίδι στον ΦΠΑ μπορεί να αποτελέσει την αρχή για αύξηση της κατανάλωσης στον συγκεκριμένο κλάδο. Θα είναι δε και ένα συμβολικό γεγονός καθώς θα πρόκειται για την πρώτη μείωση φόρου στην Ελλάδα του μνημονίου.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε ήταν κι αυτό της ανεργίας. Τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι δραματικά.

Στην Ευρώπη των 27 οι άνεργοι φτάνουν τα 26.588.000 εκ των οποίων οι 5.627.000 είναι νέοι κάτω των 25 ετών. Στην κορυφή της λίστας με τους άνεργους νέους βρίσκεται η Ελλάδα, όπου το 62,5% των ανθρώπων που δεν έχουν κλείσει τα 25 είναι εκτός αγοράς εργασίας. Στην Ισπανία το 56,4% των νέων έως 25 ετών είναι άνεργοι και ακολουθούν η Ιταλία όπου το 40,85% των νέων είναι εκτός δουλειάς και η Πορτογαλία όπου το ποσοστό της ανεργίας των νέων είναι 42,5%.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ελλάδα (27% με βάση στοιχεία του Φεβρουαρίου), την Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ τα χαμηλότερα εντοπίζονται σε Αυστρία, Γερμανία και Λουξεμβούργο.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε από τον Ντάισελμπλουμ δράσεις για ανάσχεση της κοινωνικής πληγής που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας ζητώντας τη στήριξη της ΕΕ αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ένα μέτρο το οποίο, όπως είπε, θα επηρεάσει και την ψυχολογία.

Πάντως, δεν συζητήθηκε επισήμως μείωση του ελληνικού χρέους, κάτι που προφανώς γίνεται πίσω από τις κουρτίνες και παραπέμπεται για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου