ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Και η Δημουλά ρατσίστρια!

Η thought police βρήκε τον νέο σκοταδιστή εχθρό στο πρόσωπο της Κικής Δημουλά, η οποία -άκουσον άκουσον- θεώρησε ότι είναι..
υπεράριθμοι οι λαθρομετανάστες στην ημι-αυτόνομη Κυψέλη. Ως γνωστόν, αν θεωρείς ότι είναι κάπως πολλοί οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα είσαι χρυσαυγίτης, άρα η Κική Δημουλά είναι χρυσαυγίτισσα και ο αστυνομικός μπουζούκι. Άρον άρον, σταύρωσον αυτήν!

Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν από την «Εφημερίδα των Συντακτών» στα πλαίσια ενός άρθρου «δολοφονίας χαρακτήρος» και όχι σύμφωνα με κάποια δήλωση ή κείμενο της ποιήτριας, η Κική Δημουλά ανέφερε σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην περιοχή διότι είναι υπερβολικά πολλοί, ενώ σημειώνονται πολλές κλοπές και φοβάται να βγει από το σπίτι της. Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν από διάφορα ΜΜΕ «ρατσιστικό παραλήρημα» και πολλά τοιαύτα, με συντονισμένη επίθεση σπίλωσης, ειρωνείας, σκώμματος (καλά, το ερώτημα αν είναι όντως «πολλοί» ή όχι οι λαθρομετανάστες στην Κυψέλη δεν το θέτουμε καν…).

Η Κική Δημουλά έκανε ένα φρικτό λάθος. Είπε αυτό που σκέφτηκε. Χωρίς να αναλογιστεί ότι κυκλοφορεί η thought police και μπορεί να την ακυρώσει –την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ποιήτρια, την Ακαδημαϊκό- σε μια στιγμή. Να βάλει τα βιβλία της στο Index Librorum Prohibitorum, να διακηρύξει πως η Δημουλά τυγχάνει Εχθρός του Ανθρώπου.

Αν ζούσε ο Οδυσσέας Ελύτης, θα τον βάφτιζαν σίγουρα φασίστα – δεν υπάρχει περίπτωση. Εδώ το «αθεράπευτο εθνίκι» έχει γράψει στίχους όπως «κι ένα φύλλωμα λέξεων θα σε ντύσει ελληνικά να μοιάζεις αήττητη»…

Αγαπητό μου ημερολόγιο: σήμερα οι κκ. δημοσιογράφοι μου έμαθαν πως η φράση «είναι πολλοί οι μετανάστες εδώ» συνιστά «ρατσιστικό παραλήρημα», «μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου» και, εν πάση περιπτώσει, πως η Κική Δημουλά πρέπει να αποτεφρωθεί ζωντανή για να αποφύγουμε περαιτέρω θηριωδίες της. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Δυστυχώς, από όλα αυτά βγαίνει κερδισμένος μόνον ένας: το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής (εγγράφως, αυτοπροσδιοριστικώς και δηλωμένα νεοναζιστικής/εθνικοσοσιαλιστικής, όσο κι αν φληναφηματολογεί περί του αντιθέτου ο εκπρόσωπός της). Το μήνυμα που εκπέμπουν στον «απλό κόσμο» τα ΜΜΕ ευκαιρίας δοθείσης, ότι «αν θεωρείτε ότι είναι υπεράριθμοι οι λαθρομετανάστες στην χώρα, ο φυσικός σας χώρος είναι στην Χρυσή Αυγή» έχει πολύ, πολύ, πολύ συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα. Δυστυχώς.

«Σκότος και χάος», όπως είχε πει και η ίδια η Δημουλά.

Σωτήρης Μητραλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου