ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Κεντροαριστερές ανησυχίες με τον «Μπάρμπα – Γιάννη» να δηλώνει παρών

Συνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος δηλώνει παρών στην εξελίξεις επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε και είναι καιρός..
για τη δημιουργία ενός νέου σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς, το οποίο όπως λέει θα υποστηρίξει αλλά δεν έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί.
Για το ΠΑΣΟΚ λέει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή ακόμη «και σαν όνομα πλέον δημιουργεί προβλήματα» τονίζοντας ότι σε ένα κεντροαριστερό σχήμα θα πρέπει να τιθασευτούν τα «εγώ» και οι προσωπικές φιλοδοξίες και να υπάρξουν συμβιβασμοί, αλλιώς θα υπάρχουν μόνο χαμένοι.
«Κατ’ αρχάς είναι δεδομένο ότι ανήκω στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι ταμπέλες Κεντροαριστερός, Κεντροδεξιός κ.λπ. Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι αντιλήψεις μου και οι πρακτικές μου κατατάσσονται σε αυτόν τον χώρο. Πράγματι σήμερα έχω πάρα πολλά ερεθίσματα και προκλήσεις να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως, είναι ξεκάθαρο στη συνείδησή μου ότι, τουλάχιστον για μένα, η δική μου συνεισφορά στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου είναι να είμαι ένας καλός δήμαρχος. Οποιοδήποτε κίνημα που θα στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου ευρύτερου, ενός σχήματος το οποίο θα καλύψει το χάσμα ανάμεσα στους σημερινούς υπάρχοντες πόλους, δηλ. ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα που θα είναι απαλλαγμένο από άλλου τύπου φιλοδοξίες και καταστάσεις, σαφώς θα το υποστηρίξω, αλλά δεν έχω φιλοδοξίες να ηγηθώ».
Αυτά λέει ο δήμαρχος και συνεχίζει: «Έχω πει παλιότερα και με έχουν ψέξει γι’ αυτό, ότι εγώ είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, εννοώντας προφανώς ότι έχω μία σοσιαλδημοκρατική αντίληψη ευρωπαϊκού τύπου. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Και σαν όνομα πλέον δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πάρα πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου ή του Βενιζέλου ή του Σημίτη Είναι ένα το ΠΑΣΟΚ, όλοι το χρησιμοποίησαν, όλοι το υπηρετήσαν, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κατάσταση σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ τότε, όταν ξεκίνησε, προφανώς και συγκινούσε όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, δεν συγκινεί σχεδόν κανέναν. Πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που θα μπορεί να συγκινήσει σήμερα τον κόσμο και θα δώσει άλλες ωθήσεις».
Όσο για τη δεξιά τονίζει: Επειδή μίλησα για σοβιετική αντίληψη, το χειρότερο είναι ότι η Δεξιά στην Ελλάδα έχει συχνά μία αντίληψη για το κράτος ακόμη πιο… σοβιετική και από αυτήν του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στις καλές του ημέρες είχε δώσει πολλά δείγματα φιλελεύθερης αντίληψης και σεβασμού στον πολίτη….Το μυαλό, όπως πολύ καλά είπε ο Σημίτης, δεν το πουλάνε στον μπακάλη, σ’ το δίνει ο Θεός για να το χρησιμοποιείς και όχι για να γεμίζει μόνο το κρανίο σου. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συγκλίνουν σε μια κοινή αντίληψη ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να κυβερνήσει σήμερα, ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι η ακυβερνησία».
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί με τον Μπουτάρη ή δεν του αρέσει η αισθητική του. Και είναι ενδιαφέρουσα  διότι μας δίνει να καταλάβουμε ότι κάτι συμβαίνει στο χώρο του κέντρου. Έντονες διεργασίες και συζητήσεις καθώς και προσεγγίσεις για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Η επιχείρηση επανασύστασης της κεντροαριστεράς χωρίς το ΠΑΣΟΚ ούτε σαν όνομα ούτε σαν σύμβολα θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε στα πολιτικά αδιέξοδα και στις εκλογές. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δε μπορεί να ξεφύγει από τις ακροαριστερές του καταβολές, τόσο θα αναζητείται ο επόμενος «ηγέτης» του χώρου αφού ο Τσίπρας αποδεικνύεται «λαπάς».
Σίγουρα ο Μπουτάρης δε θα είναι, ο δε Βενιζέλος είναι καμένος. Όμως, κάποιοι ήδη τον αναζητούν προκειμένου να αποτελέσει το αντίπαλον δέος της κρατούσας αυτή τη στιγμή δεξιάς παράταξης. Και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να ξαναδούμε τα δίπολα εξουσίας και τα ποσοστά του δικομματισμού να απογειώνονται. Ενός νέου τύπου δικομματισμός, όμως, που δε θα έχει καμιά σχέση με το παρελθόν.
Όποιος δεν το καταλάβει αυτό και δεν προσαρμοστεί, θα μείνει πολύ πίσω.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου