ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Προστασία της Υπαίθρου, Τώρα!

Οι εξελίξεις μάς αναγκάζουν να επανέλθουμε στο θέμα των δραπετών που συνεχίζουν να διαφεύγουν...
Πλησιάζουν, αν δεν έχουν ήδη περάσει, τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Μια οριστική διαφυγή τους θα αποτελέσει κόλαφο για την Ελληνική Πολιτεία. Όταν 5-6 άνθρωποι ταπεινώνουν όλους τους μηχανισμούς άμυνας και ασφαλείας του ελληνικού κράτους, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι μια ομάδα 100 ατόμων, οπλισμένων και αποφασισμένων, μπορούν εν δυνάμει να το καταλύσουν.

Υπερβολικό; Ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Τα στρατόπεδα στα βόρεια σύνορα έχουν αποδυναμωθεί, άλλωστε δεν επιτελούν πλέον τον ρόλο που είχαν επί Ψυχρού Πολέμου. Η αστυνομία, ικανή στον αστικό χώρο, μειονεκτεί αντικειμενικά στην ύπαιθρο.

Όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα των δραπετών, ένα «πουλάκι» μας σφύριξε ότι το πρόβλημα στην αστυνομία δεν έγκειται στην αποτελεσματικότητα των χαμηλόβαθμων οργάνων παρά στην επιθυμία των υψηλόβαθμων στελεχών να προβληθούν.

Τι λέγεται ότι συμβαίνει : οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις περιοχές από όπου διαβαίνουν οι κακοποιοί γνωρίζουν καλά τον τόπο τους και εισηγούνται αντιμετώπιση με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες πεδίου.

Δυστυχώς όμως δεν εισακούγονται από τους ανωτέρους τους, στελέχη «γραφείου», που επιθυμώντας να καρπωθούν τη δόξα της σύλληψης, αλλά μη έχοντας επαρκή αντίληψη του πεδίου, δίδουν διαταγές για ενέργειες που δεν είναι αποτελεσματικές.

Όταν φαινόμενα έλλειψης συντονισμού στον κρατικό μηχανισμό έχουν παρατηρηθεί κατά κόρον σε περιπτώσεις πυρκαγιών, είναι πιθανό να παρατηρούνται και για τους δραπέτες σήμερα.

Δυο προτάσεις :

Πρώτον, για τους δραπέτες, να αφεθεί το ζήτημα αποκλειστικά στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού, οι οποίες θα το αντιμετωπίσουν ωσάν να επρόκειτο για πολεμική επιχείρηση, αν προλάβουν. Επιτέλους, πληρώνουμε από το 1974 υψηλότατες εξοπλιστικές δαπάνες. Ας βρουν μια μικρή δικαίωση.

Δεύτερον, να εξετασθεί άμεσα για προστασία της Υπαίθρου η επανασύσταση της Χωροφυλακής και, ναι, της Αγροφυλακής, όχι βέβαια με προγάστορες πενηντάρηδες. Δεν μπορεί να δίδονται διαταγές για συμβαίνοντα στα Άγραφα ή στον Σμόλικα από την Κατεχάκη.

Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου