ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γιατί πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιώτες αστυνομικοί που θα έπρεπε να είναι στους δρόμους και να πολεμούν το έγκλημα;

Θέλεις αστυνομικό για συνοδεία και φύλαξη; Θα πληρώνεις. Τέρμα ο τζάμπας, λέει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε όσους..
επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοδημοσιογράφος κι όποιον άλλον νομίζει ότι απειλείται και ζητά προστασία από την ΕΛ.ΑΣ.
Ετσι, λοιπόν, ο κ. Δένδιας υπέγραψε τη Δευτέρα τον… τιμοκατάλογο για την παροχή φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιώτες
Με το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται ότι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση – συνοδεία ασφάλειας) για διάρκεια μεγαλύτερη του ενός μηνός, εφόσον έχουν ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των υπηρεσιών αυτών. Επίσης, για κάθε διατιθέμενο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας οι ανωτέρω ιδιώτες θα καταβάλλουν το ποσό των 50 ευρώ ανά ημέρα.
Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από σύνταξη σχετικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης. Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.
Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο επιχειρεί να κάνει την απόσβεση του κόστους διάθεσης του προσωπικού, των μέσων και των κάθε άλλης μορφής εξόδων που συνδέονται με την παροχή των ως άνω υπηρεσιών. Παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ως εδώ καλά. Δε μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας να έχει αστυνομικούς και να μην τους πληρώνει. Καλά έκανε λοιπόν το υπουργείο. Όμως, έχουμε μια απορία και μια μεγάλη ένσταση. Γιατί δηλαδή πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιώτες ως «μπράβοι» στην ουσία, αστυνομικοί που κανονικά θα έπρεπε να είναι στους δρόμους και να πολεμούν το έγκλημα; Αν θέλουν οι επιχειρηματίες φύλαξη ας απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες και να μειώσουν έτσι και την ανεργία.  Γιατί, την ώρα που οι ίδιοι οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού και υλικών πρέπει να γίνονται «μισθοφόροι»; Και ποιος θα φυλάει τους πολίτες από τους εγκληματίες αν όλοι οι αστυνομικοί θελήσουν να γίνουν… ιδιωτικοί σεκιούριτι, που έχει και καλό «μεροκάματο» και άνεση εργασίας;
Όπως είμασταν αντίθετοι στη φύλαξη του κάθε πραγματικά ή δήθεν απειλούμενου από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έτσι είμαστε αντίθετοι και στην μετάλλαξη των αστυνομικών που εκπαιδεύτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού σε… ορντίναντσες του καθενός ή σε ανθρώπους που θα ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου ή θα κρατάνε την ομπρέλα στη βροχή.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου