ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κυριακή αργία, με κανονική… εργασία!


Επιτύχαμε τελικά και στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές να μη κατορθώσουμε να δώσουμε λύση..
ικανοποιητική προς όλες τις πλευρές, παραβλέποντας ίσως και την πραγματική κατάσταση.
Όπως είναι γνωστό, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα έως και 52 Κυριακές το χρόνο, όσα έχουν εμβαδόν μέχρι 250 τ.μ. και όλα τα καταστήματα επτά Κυριακές το χρόνο -πάντα σε προαιρετική βάση- κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των εκπτώσεων. Ενδεχομένως, κατά την συζήτηση να υπάρξουν αλλαγές.
Θα μπορούσα να στοιχηματίσω, πως σε επόμενο στάδιο το μέτρο θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς εξαιρέσεις, αφού άλλωστε ο κρύφιος σκοπός αυτός είναι, παρόλο που ο νεοφιλελεύθερος υπουργός περιβάλλει το σκεπτικό του με κοινωνική ευαισθησία, όπως λόγου χάρη «δίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων».
Σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι το μέτρο είναι απάντηση «στους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, επειδή παρέχεται η δυνατότητα στους τουρίστες να κάνουν αγορές προς όφελος της οικονομίας». Εκείνο που δεν κατάλαβα βέβαια είναι τι θα αγοράσουν οι τουρίστες από καταστήματα με εμβαδόν 250 τ.μ. Ψυγεία; Τα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, είναι αμφίβολο αν έχουν εμβαδόν άνω των 50 τ.μ.
Από την άλλη πλευρά, δεν κατάλαβα επίσης για ποιου είδους επιχειρήσεις γίνεται λόγος τελικά, δεδομένου ότι, αφενός στις τουριστικές ζώνες τα καταστήματα είναι ήδη ανοικτά.
Φρονώ πάντως, πως το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με γενικούς κανόνες για όλη την Ελλάδα, αφού διαφορετικές είναι οι συνθήκες επιχειρείν, όχι μόνον από περιφέρεια σε περιφέρεια, αλλά και από πόλη σε πόλη στην ίδια περιφέρεια. Και φυσικό είναι, τον λόγο να τον έχουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, και όχι ο υπουργός, του οποίου τα κίνητρα γνωρίζει μόνον ο ίδιος.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σε κάθε πόλη, να αποφασίσουν οι ίδιοι -με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες και όχι μέσω των συνδικαλιστών, των οποίων επίσης τα κίνητρα δεν είναι πάντα φανερά- τι είναι αυτό που θεωρούν καλύτερο. Δύο πράγματα δεν πρέπει να ξεχνάμε στην Ελλάδα. Ότι η οικονομία της καταστρέφεται όταν η πολιτεία αδιαφορεί για τους μικρομεσαίους, στους οποίους ουσιαστικά στηρίχθηκε το κράτος, και πως καλύτερη γνώση της αγοράς δεν μπορεί να έχει άλλος από τον επιχειρηματία.
Στα πριν από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης χρόνια, υπάρχουν αναφορές όπου συνέβαιναν περίεργα πράγματα. Την Παρασκευή είχαν αργία οι επιχειρήσεις μουσουλμάνων. Το Σάββατο των εβραίων, και την Κυριακή των χριστιανών. Παρασκευή και Σάββατο οι αγορές ήσαν περιορισμένες, ενώ την αργία της Κυριακής κανείς δεν την καταλάβαινε, αφού οι χριστιανοί καταναλωτές εκείνη την ημέρα φρόντιζαν να κατεβούν στην Αγορά, αδιαφορώντας για την αργία και προτιμώντας τις τουρκικές και εβραϊκές επιχειρήσεις που κατάφερναν να έχουν καλύτερες τιμές. Ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ξάνθη και Κομοτηνή, δηλαδή.
Υπάρχει φυσικά και το εκκλησιαστικό θέμα, όπου υπάρχουν αντιρρήσεις από την ελληνική Εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Πειραιώς να προειδοποιεί «Να μην ξαναπατήσουν στην Εκκλησία οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νόμο για άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, επειδή θα καταπατήσουν το νόμο του Θεού».
Λέγει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Ἀλλά ὁ σύγχρονος αὐτός Ἠρόστρατος (σημ.: εννοεί τον κ. Χατζηδάκη) δέν εἶναι μόνος του, οὔτε ἐνεργεῖ ἀπό ἰδίᾳ πρωτοβουλία.

» Ἔχει τήν συναίνεση τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς Χώρας καί τοῦ Ἀντιπροέδρου τῆς Κυβέρνησης καί δημιουργεῖ εὐλόγους συνειρμούς ἡ ταυτόχρονη ἀναγγελία τῆς προσκλήσεως τοῦ κ. Πρωθυπουργοῦ ἀπό τόν Πρόεδρο τῶν ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ὀμπάμα στίς 8 Αὐγούστου ἐ.ἔ. γιά τήν ὁποία ἀγωνίζετο ἐπί μῆνες μέ μεσίτες τούς προύχοντες τοῦ Ἑβραϊκοῦ λόμπυ τῶν ΗΠΑ, ὅπως δημοσιοποιήθηκε στόν Τύπο.
» Τελικά ἡ πρόσκλησις ἦρθε καί τό ἀντίτιμο πληρώνεται καί εἶναι ἡ ἀποϊεροποίηση καί ἡ κατάργηση τῆς Κυριακῆς ἀργίας γιά νά ἐπιτευχθῆ διπλός στόχος ἀφ' ἑνός ἡ ἀπόμείωση τῆς Ὀρθόδοξης αὐτοσυνειδησίας τῶν Ἑλλήνων καί ἀφ' ἑτέρου νά σαρώσουν ὅλα τά μικρομάγαζα καί τούς μικρομεσαίους ἐπιχειρηματίες οἱ ἑβραϊκῶν συμφερόντων μεγάλες πολυεθνικές ἁλυσίδες πού σέ λίγο καιρό θά δρέψουν τούς καρπούς τοῦ νομοθετήματος τοῦ κ. Χατζηγάκη καί τῆς συντροφίας του.
» Ἐντολοδόχοι λοιπόν οἱ ἀνωτέρω κ.κ., ὅπως προκύπτει ἀπό τίς ἐνέργειές τους πού βάλθηκαν μέ τό στανιό νά «σώσουν» δῆθεν τούς μικρομεσαίους ἐμπόρους ἐνῶ ἐκείνοι μέ ἀδιάψευστα στοιχεῖα στήν διαπασών ὀρύονται ὅτι θά καταστραφοῦν καί πού θά ἀποδειχθεῖ σέ κάποια χρόνια ὅπως ἀποδείχθηκε ἡ ἄθλια ἐνέργεια τοῦ Κώστα Σημίτη γιά τήν διαγραφή τοῦ θρησκεύματος ἀπό τίς ταυτότητες τῶν Ἑλλήνων ὅτι ἦταν ἐντολή τοῦ Ἑβραϊκοῦ λόμπυ, μέ τήν πρόσφατη ἀδιάψευστη μαρτυρία τῆς κ. Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου».



Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου