ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΔΟΕ: Πρόστιμο 2,8 εκ. ευρώ στον Δήμο Γρεβενών - Τι απαντά η ΔΕΥΑΓ..

Πρόστιμο 2,8 εκ. ευρώ στον Δήμο Γρεβενών  «Καμπάνα» ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ στον Δήμο Γρεβενών για το σκάνδαλο των εικονικών συμβάσεων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης της πόλης (ΔΕΥΑΓ)..
και την επί χρόνια λεηλασία των ταμείων της.
Το «μπιλιέτο» της ΔΟΥ Κοζάνης έφτασε στη ΔΕΥΑΓ πριν από λίγες ημέρες και η επιχείρηση έχει χρονικό περιθώριο 35 ημερών για να προχωρήσει σε διακανονισμό. Η δημοτική αρχή αμφισβητεί ορισμένα από τα ποσά που έχουν καταλογιστεί και δηλώνει (vetonews.gr) πως θα καταθέσει προσφυγή. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2010 -το «Εθνος» είχε δώσει τότε ευρεία δημοσιότητα στο θέμα- και έγινε γνωστό από τον τότε δήμαρχο Γρεβενών, Γ. Νούτσο, ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας να ελεγχθούν τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης. Σε δηλώσεις και διαρροές του έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και έδειχνε ως υπεύθυνο τον διευθυντή της ΔΕΥΑΓ, τον οποίον και απέπεμψε.
Ελεγχοι
Στην πορεία, ωστόσο, του εξονυχιστικού ελέγχου, που κράτησε 2,5 χρόνια, διαπιστώθηκε πως επί χρόνια είχε στηθεί ένα «πάρτι» στην «αμαρτωλή» δημοτική επιχείρηση, με έκδοση δεκάδων εικονικών τιμολογίων και συμβάσεων, που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματικά έργα. Μια καλοστημένη κομπίνα διασπάθισης δημόσιου χρήματος που δεν είχε ως υπεύθυνο ένα και μοναδικό πρόσωπο, όπως αρχικά είχε επιχειρηθεί να παρουσιαστεί. Εκτιμάται πως στο σύνολό του το ύψος του σκανδάλου ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος ιδιωτών που είχαν συμμετοχή.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει «γαλάζιο» εμφύλιο μεταξύ των κορυφαίων κομματικών στελεχών της ΝΔ στα Γρεβενά, με αλληλοκατηγορίες και βαριές εκφράσεις να εκστομίζονται μεταξύ του τέως δημάρχου Γ. Νούτσου και του σημερινού Δ. Κιουπτσίδη, που τον διαδέχτηκε.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει η υπόθεση και στις δικαστικές αίθουσες, με στελέχη της ΔΕΥΑΓ να αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

ethnos.gr

 
Τι απαντά η ΔΕΥΑΓ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών γνωστοποιεί στους Γρεβενιώτες πολίτες ότι στις 13/9/2013 παρέλαβε τις αποφάσεις καταλογισμού προστίμων, του αρμόδιου έφορα στον οποίο κοινοποιήθηκαν τα πορίσματα του Σ.Δ.Ο.Ε. για τις χρήσεις των ετών από το 2005 έως και το 2009.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων που επιβληθήκαν για φορολογικές παραβάσεις καθαρά και αποκλειστικά αυτών των χρήσεων δηλ. από το 2005 έως και το 2009, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ασκηθεί κάθε μέσο ένδικο ή μη ούτως ώστε η Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών και κατά συνέπεια ο Γρεβενιώτης πολίτης να μην επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ και οι τελικοί καταλογισμοί να γίνουν κατά παντός υπευθύνου.

Εκ της ΔΕΥΑΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου