ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

39 χρόνια ΠΑΣΟΚ. “Να ζήσουμε να το θυμόμαστε”

Η Ελλάδα ζει ιστορικές αλλά και συγκινητικές στιγμές. Σήμερα,Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ έχει γενέθλια...
Δεν ξέρουμε αν θα κόψουν τούρτα και αν ο Βενιζέλος θα σβήσει τα 39 κεράκια. Αλλωστε, τι κεράκια να σβήσουν στη… Δημοκρατική παράταξη. Αφού και το καντηλάκι τους έχει σωθεί και το τάμα με μια λαμπάδα 39 μέτρων να στείλουν στην Παναγία, αυτή δεν πρόκειται να κάνει κανένα θαύμα. Ο νεκρός είναι νεκρός, πάνε αιώνες από τότε που «αναστήθηκε» ο Λάζαρος.
39 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη ιστορία. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι το κόμμα αυτό είναι κομμάτι της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας της χώρας καθώς κυβέρνησε σχεδόν 20 χρόνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τώρα αν την κατέστρεψε, αυτό το πιστεύουν πολλοί.
Η πλάκα είναι ότι ότι σήμερα, 39 χρόνια μετά, η κόρη μας η σοσιαλίστρια έχει γίνει… γεροντοκόρη που έμεινε στο ράφι και κανείς δεν την θέλει. Απεγνωσμένα, λοιπόν, οι φτωχοί συγγενείς θα μαζευτούν πάνω από το σταφιδιασμένο πρόσωπό της και θα προσπαθήσουν να της κάνουν λίφτινγκ μπας και περάσει η μπογιά της.
Θα πάει ο Σημίτης με την εκσυγχρονιστική κουστωδία του, θα μαζευτούν οι Παπανδρεϊκοί, όσοι τολμάνε ακόμη να κυκλοφορούν στο δρόμο, θα πάνε και μερικοί ξέμπαρκοι που αναζητούν πολιτικό καταφύγιο αφού περιπλανήθηκαν παντού. Θα είναι φυσικά και ο εσχάτως πολεμοχαρής κ. Βενιζέλος, ο… επισπεύδων όπως τον χαρακτηρίζουν μετά τις δηλώσεις του για τη Συρία. Σκοπός του συμποσίου λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη “δεν είναι να εξιδανικεύσουμε, αλλά να αποτιμήσουμε την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια υπεύθυνη επιστημονική και πολιτική αξιολόγηση, να συμβάλουμε στη διατύπωση μιας νέας αφήγησης της δημοκρατικής παράταξης, που θα απαντάει με ειλικρίνεια στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας συνολικά και των πολιτών της ειδικότερα”.
Απ’ ότι καταλαβαίνουμε από τα λίγα Πασοκικά που ξέρουμε, σκοπός τους είναι να κάνουν μια αποτίμηση της συμβολής του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία της χώρας και να δώσουν το σύνθημα για νέο… αφήγημα. Προφανώς εννοούν να αναγεννήσουν το κόμμα που από 48% έφτασε στο 12,5% και με βάση τις δημοσκοπήσεις και το 6%.
Θα κάνουν άραγε βαθιά αυτοκριτική; Θα πουν ποιοι φταίνε για το ότι η παρακμή ήταν τόσο βαθιά; Θα πουν ότι έγιναν το πιο συστημικό κόμμα της Μεταπολίτευσης, αυτοί που μιλούσαν για κράτος της Δεξιάς; Θα αποδεχθούν το έγκλημα που έκαναν να δημιουργήσουν το κράτος ΠΑΣΟΚ; Θα καταλάβουν τι προσέφεραν αλλά και τι εγκλήματα έκαναν; Και πώς θα θέσουν τις βάσεις για το νέο κόμμα που ονειρεύονται; Με τον Βενιζέλο πρόεδρο που κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη; Που σώθηκε γιατί τον έσωσε ο Σαμαράς στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας της χώρας;
39 χρόνια μετά, κι απ’ ότι καταλαβαίνουμε στη Χαριλάου Τρικούπη ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία. Ισως και η ΝΔ να έχει το ίδιο πρόβλημα, να μην αντιλαμβάνονται δηλαδή τα άλλοτε μεγάλα κόμματα την μετεξέλιξη της Ελλάδας.
Αλλά στο ΠΑΣΟΚ, όταν ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι με φθαρμένα υλικά θα ανασυγκροτήσουν την Κεντροαριστερά τότε είναι σίγουρα σε άλλο πλανήτη. Με τον Βενιζέλο, τον Σημίτη, τον Χριστοδουλάκη και όλα τα καλά παιδιά που κυβέρνησαν χρόνια και που τους σιχάθηκε ο κόσμος, προκοπή δε γίνεται. Αν δεν ανοιχτούν στην κοινωνία και δεν καταλάβουν τι θέλουν οι πολίτες, τότε τα 39 χρόνια που του χρόνου θα είναι 40, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από ένα μνημόσυνο. «Να ζήσουμε να το θυμόμαστε το ΠΑΣΟΚ», θα λένε. Και καλύτερα να μοιράσουν κόλλυβα και κονιάκ για το… συγχώριο.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου