ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοί θέλουν να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση;

Μέχρι να δοθεί στη δημοσιότητα το περίφημο e-mail της τρόικας που ζητούσε να μπει λουκέτο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία είχε..
διαρρεύσει από κάποιους, όχι όμως από την κυβέρνηση, ότι οι δανειστές είχαν και μια απίστευτη απαίτηση. Διέρρευσε λοιπόν ότι οι τροικανοί απαιτούν να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να μην πάρουν αποζημίωση.
Έτσι «έπαιξε» σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και προφανώς κάποιοι ήθελαν έτσι να «παίξει». Διαβάζοντας όμως την Τετάρτη το περίφημο e-mail βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Ότι η τρόικα δεν έχει τέτοια απαίτηση, αλλά λέει ότι πρέπει να απολυθούν οι εργαζόμενοι (εκκαθάριση το λέει) αλλά όχι με αποζημιώσεις πέραν των νόμιμων απαιτήσεων ή την επαναπρόσληψη του εργατικού δυναμικού. Κάντε αναδιάρθρωση, μας λένε, αφού δώσετε αποζημίωση αλλά μόνο τα νόμιμα. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς από το e-mail.
Επομένως τίθεται το ερώτημα, ποιος ήθελε να φανεί κάτι άλλο; Μήπως είναι μια απαίτηση επιχειρηματιών εδώ στην Ελλάδα και κυρίως των βαρόνων των media να διαμορφώσουν αργά αλλά σταθερά μια κουλτούρα απολύσεων χωρίς αποζημίωση; Μήπως οι γνωστοί «κουκουλοφόροι» πιέζουν την τρόικα για ένα τέτοιο μέτρο! Κάποιος πρέπει να απαντήσει.

Το επίμαχο κομμάτι και η μετάφρασή του έχουν ως εξής:

Thank you very much for forwarding the restructuring plans for the three companies. Please find a detailed reaction from our side with the conclusion that the proposed restructuring plans are in our view not viable or realistic and do not guarantee a sustainable solution from the economic efficiency, budgetary and state aid points of view. In our view, the option of closure/liquidation must be considered for all three companies (as reflected in the language of the MEFP/MoU and the public announcement in July). In this context, any liquidation should not be conditional on indemnities going beyond legal requirements or on a redeployment of the work force.
«Σας ευχαριστώ πολύ για την προώθηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης για τις τρεις εταιρίες. Σας επισυνάπτουμε την αναλυτική αντίδραση από την πλευρά μας με το συμπέρασμα ότι τα προτεινόμενα αναδιαρθρωτικά σχέδια κατά τη γνώμη μας δεν είναι ούτε βιώσιμα ούτε ρεαλιστικά και δεν εγγυώνται μία βιώσιμη λύση από την πλευρά της οικονομικής επάρκειας και τις θέσεις προϋπολογισμού και κρατικών βοηθημάτων. Κατά την άποψή μας, η επιλογή για κλείσιμο/εκκαθάριση πρέπει να εξεταστεί για όλες τις τρεις εταιρίες (όπως αναφέρεται στο MEFP/MoU και την δημόσια ανακοίνωση τον Ιούλιο). Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε εκκαθάριση δεν θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση των αποζημιώσεων πέραν των νόμιμων απαιτήσεων ή της επαναπρόσληψης του εργατικού δυναμικού».

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου